Sayfa 992/1004 İlkİlk ... 4928929429829909919929939941002 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 7,929 - 7,936 arası.

Konu: Viop XXXIV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Artan TIP kontenjanıyla yakın zaman da TIP için de KPSS mümkün olabilir.

KIBRISTA veya ÜLKEMDE açılan ücretli tıpların da etkisiyle bu öngörüm yakın zamanda gerçekleşebilir.

2019 da yeğenim TIP a yerleşti.Bu sene de onun kardeşi ilk 3.000 e girerek TIP ı garantiledi.(daha yerleştirme sonuçu açıklanmadı).

TIP fak. sayısının daha da artırılması gerektiğine inanıyorum bu hegomanya kırılmalı.

ha..eğitimde kalite vs. düşecek dersiniz ama HACETTEPE/CERRAHPAŞA ve ilk 5 dışındakilerde sanki her sene NOBEL ALIYORUZ.

ASİSTANLIK VE ACİLDE NÖBETLERDE ASIL ÖĞRENMENİN olduğunu tüm hekim akrabalarım anlatır.

yks de ilk 1.000 e giren MÜHENDİSLERİN ÖZELDEKİ OLAĞANÜSTÜ ÇABAYLA BİLE 20.000 tl.ANCAK ALDIĞI BİR ORTAMDA KİMSE BANA HEKİM MAAŞI AZDIR DEMESİN.

Ankara fen lis. de ve yks de ilk 500 de elek. müh. arkadaşım onca çabaya ragmen 20.000 tl. alırken..aynı okuldan mezun ve yks de ilk 10.000 e zor girerek erciyes tıp kazanan ve kadın doğ. olan arkadaş şimdi 40/50.000 tl ye özel. has. çalışıyor...

sonra derler ki ülkemin ihtiyaç duyduğu parlak beyinler neden teknojik bölümleri seçmez.

özlük hakları,iş imkanı ve PARA bu işte ilk tercih oluyor.Maalesef....

2.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Artan TIP kontenjanıyla yakın zaman da TIP için de KPSS mümkün olabilir.

KIBRISTA veya ÜLKEMDE açılan ücretli tıpların da etkisiyle bu öngörüm yakın zamanda gerçekleşebilir.

2019 da yeğenim TIP a yerleşti.Bu sene de onun kardeşi ilk 3.000 e girerek TIP ı garantiledi.(daha yerleştirme sonuçu açıklanmadı).

TIP fak. sayısının daha da artırılması gerektiğine inanıyorum bu hegomanya kırılmalı.

ha..eğitimde kalite vs. düşecek dersiniz ama HACETTEPE/CERRAHPAŞA ve ilk 5 dışındakilerde sanki her sene NOBEL ALIYORUZ.

ASİSTANLIK VE ACİLDE NÖBETLERDE ASIL ÖĞRENMENİN olduğunu tüm hekim akrabalarım anlatır.

yks de ilk 1.000 e giren MÜHENDİSLERİN ÖZELDEKİ OLAĞANÜSTÜ ÇABAYLA BİLE 20.000 tl.ANCAK ALDIĞI BİR ORTAMDA KİMSE BANA HEKİM MAAŞI AZDIR DEMESİN.

Ankara fen lis. de ve yks de ilk 500 de elek. müh. arkadaşım onca çabaya ragmen 20.000 tl. alırken..aynı okuldan mezun ve yks de ilk 10.000 e zor girerek erciyes tıp kazanan ve kadın doğ. olan arkadaş şimdi 40/50.000 tl ye özel. has. çalışıyor...

sonra derler ki ülkemin ihtiyaç duyduğu parlak beyinler neden teknojik bölümleri seçmez.

özlük hakları,iş imkanı ve PARA bu işte ilk tercih oluyor.Maalesef....
    açıkların çoğu benim senin ort eğitim seviyeme eşit AFGAN SURİYELİ hatta azeri doktorlar ile kapatacaklar...
    özellikle afgan doktor sayısı uzmanlığını alan çok gelişti..
    adamın kapasite yok bir şekilde doktor olmuş bizde uzmanlığını alan çok yurtdışı eleman var.!!
    doktor maaşı az değil evet..
    zaten spesifik şeyleri kullanan PARAGÖZ lerde çok fazla...
    konya da özelde OBEZİTE ameliyatları ort 70 bin ...devlet hastanesinde kalan artıklar zaten beceremiyor ve adam bu konu da TEK EL olunca iyi kullanıyor...
    BAKINIZ ÖZELLİKLE DOKTOR İNSAFI OLAYINA spesifik bir konuda kalırsanız ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN..özellikle özel hastanalerde bu konuda hiç VİCDAN YOKTUR.!!
    RİNOPLASTİ ameliyatı 7,8 bin revizyon dahil özelde ise 23 000 kim devlette bunu yapmak ister ki
    zaten işini layıki ile yapan doktoru kimse barındırmıyor...bu yüzden diyorum siyaset ÇOK FAZLA BULAŞTI SAĞLIK SEKTÖRÜNE.!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bir de mutlaka yurdışında olan HEKİMLERİN MESLEKİ SİCİL GEÇMİŞİNİ GÖRMEK LAZIM.

Yani hakkında meslek ile ilgili kaç dava açılmış, kaç ameliyatta enfeksiyon gelişmiş. vs.

Hayatını emanet ettiğin ve kalp ameliyatı olacağın doktorun bu geçmişini bilme hakkın var.Bununla ilgili mutlaka yasal düzenleme yapılmalı.

Etrafımda görüyorum mesela yanlış bir tedavi ve ameliyatta yanlış bir işleyişten dolayı ,çok sıkıntı çeken hastalar var.Bunların müsebbibi hekime dava açılmış hatta tazminat kazanılmış...

Ama bunu o hekime ameliyat alacak hastaların bilmesi gerekir.

4. viop 30 1570 seviyesini geçti...
    İŞTE ISRARLA DEDİĞİM OLAY ŞİMDİ OLABİLİR 1593 GEÇMİŞTEN GELEN ikili dip seviyesi hedefi idi,,1585 1593 bandı işte burası net belirleyici.
    BU HAFTA GEÇEN HAFTADAN daha ÖNEMLİ..
    SAATLİK BAZDA 1570 ÜZERİ HER KAPANIŞ.!!fişek mod on

5.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bir de mutlaka yurdışında olan HEKİMLERİN MESLEKİ SİCİL GEÇMİŞİNİ GÖRMEK LAZIM.

Yani hakkında meslek ile ilgili kaç dava açılmış, kaç ameliyatta enfeksiyon gelişmiş. vs.

Hayatını emanet ettiğin ve kalp ameliyatı olacağın doktorun bu geçmişini bilme hakkın var.Bununla ilgili mutlaka yasal düzenleme yapılmalı.

Etrafımda görüyorum mesela yanlış bir tedavi ve ameliyatta yanlış bir işleyişten dolayı ,çok sıkıntı çeken hastalar var.Bunların müsebbibi hekime dava açılmış hatta tazminat kazanılmış...

Ama bunu o hekime ameliyat alacak hastaların bilmesi gerekir.
    akıl akıldan üstündür sen aklınla bin yaşa..
    HERKES SORGULANABİLİR OLMALI...
    biz bile kendi camiamızda şu doktor iyi mi hastayı bırakalım mı..ŞU SERVİS İYİ Mİ HEMŞİRELER HASTAYA BAKAR MI..
    çelişkisini yaşarken dışarda ne olduğunu bilmeyen insanlar tabi ki çelişki içine düşer..
    camia da o kadar fazla mahrem olgu ve yapı var ki ve bunun kullanan o kadar EKİP var ki başta hastane yöneticileri dahil siyasete bulaştıkları için işte BU SORGULAMAYI YAPAMAZSINIZ.!!!
    İZİN VERMEZLER.!!
    çünkü siyasi sonuçlar doğuracağı için İT İTİ ISSIRMIYOR

6.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    çok basit...TIP FAK. KONTENJANLARINI ARTIRMAK VE HEKİMLERDEKİ arz -talep dengesini sağlamak.Bu mutlaka yapılmalı.

hemen diyecekler efendim kalite düşer..KUBA bile aşısını yaparken hala biz bocalayıp duruyoruz.TIPta en parlak beyinleri almamıza ragmen NOBEL DE KAZANMIYORUZ.

HACETTEPE TIPA ta öğrenci sayısı 100 olsa ne olur 120 olsa ne olur.
    hocam kalite zaten düşük ....
    o afgan azeri suriyelileri denek eğitim vakalarda bir görseniz ...elin afganına 5 kez tutanak tutuldu adam uzman oldu batmanda 30 bin maaşla özel hastane ile anlaştı...VEBALI ORTOPEDİ ANABİLİM DALININDIR..ama ne de olsa kendisini aşan bir durumda üni hastanesine sevk ettiği için ve bu durumu devlet sorumluluğunda üni düzeltmek zorunda olduğu için sıkıntı yok.!!
    devlet kimin işi nasıl yaptığıyla değil işinin ne şekilde görüldüğüyle ilgilenir..!!!
    KALİTE ZATEN DÜŞTÜ ÇÜNKÜ DERS VEREN HOCA AZALDI HEPSİ özelde..
    şimdi tıp kazanan çocuk histoloji vs gibi dersleri veterinerlik gibi yerlerden gelen hoca ile alıyor gerçi bizde öyle aldık ancak doktor için bu daha hassas konu...git gide bozuluyor herşey.1
    HERŞEYE RAĞMEN HER ŞEKİLDE İŞİNİ LAYIKİ İLE YAPAN TÜM DOKTORLARIMA ÖZELLİKLE CAN SAĞLIĞI DİLİYORUM..
    onlar olmasa bu çark cidden dönmez

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    akıl akıldan üstündür sen aklınla bin yaşa..
    HERKES SORGULANABİLİR OLMALI...
    biz bile kendi camiamızda şu doktor iyi mi hastayı bırakalım mı..ŞU SERVİS İYİ Mİ HEMŞİRELER HASTAYA BAKAR MI..
    çelişkisini yaşarken dışarda ne olduğunu bilmeyen insanlar tabi ki çelişki içine düşer..
    camia da o kadar fazla mahrem olgu ve yapı var ki ve bunun kullanan o kadar EKİP var ki başta hastane yöneticileri dahil siyasete bulaştıkları için işte BU SORGULAMAYI YAPAMAZSINIZ.!!!
    İZİN VERMEZLER.!!
    çünkü siyasi sonuçlar doğuracağı için İT İTİ ISSIRMIYOR
    Hakim karar verdiğinde (bu kararlar hayati değildir yani sağlığı hemen etkilemez), B.İDARE MAH. VEYA YARGITAY,ANAYASA MAH. kadar gidip verdiği hükmü temyiz/değiştirebilir veya sorgulayabilirsin.ve bu yargıtaydan dönen karar olarak HAKİMİN geçmişinde bilinir.

evet herkes sorgulanabilir ve şeffaf olmalıdır..bu o mesleğin gelişiminde çok önemlidir.Bu iyi niyetli mühendis/ hekimleri mesleki performansını da artırır.

8.  Alıntı Originally Posted by abrek14 Yazıyı Oku
    Bende bugun vob da 20 kontrat sattım . Biraz para yapınca kapatırım . Şuanda Vob taki tek pozisyonum dolar kısa aslında grafikte uyumsuzluğu dün akşam fark ettim ama pozisyon açmayı unutmuşum çalışıyorum en yoğun olduğum günler ayın 15-20 si ile ay sonu arası bu yüzden buraları unutuyorum

biraz para yapınca dehledim. Palada fırsatlar bitmez

Sayfa 992/1004 İlkİlk ... 4928929429829909919929939941002 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •