Sayfa 137/1006 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Bu topik günden güne daha güzel ve ilgi çekici olmaya başladı. Finansal özgürlük anlamında güzel paylaşımlar oluyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. 20% eurobond, 30% cash (dolar), 10% fiziki metal, 40% hisse (5%yerli + 35%yabancı) gibi yeniden bir planlama yaptım kendimce ama hayırlısı.

Şu anki durumum 5% hisse, 13% fiziki, 80% cash (dolar), 2% kripto.

Hisse tarafına baya çalışmam lazım.

Hali hazırdaki hisse portföyüm 4% (dolar cinsinden) temettü getiriyor. 4-5 ay gibi bir sürede de 5% büyümüş (yabancı tarafı 9% büyümüş, yerli yerinde sayıyor) dolar cinsinden. Yıllık 10% büyüme + 3-4% temettü getirse bu kendi kendine imparatorluk haline geçer 10 senede.

ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    20% eurobond, 30% cash (dolar), 10% fiziki metal, 40% hisse (5%yerli + 35%yabancı) gibi yeniden bir planlama yaptım kendimce ama hayırlısı.

Hali hazırdaki hisse portföyüm 4% (dolar cinsinden) temettü getiriyor. 4-5 ay gibi bir sürede de 5% büyümüş (yabancı tarafı 9% büyümüş, yerli yerinde sayıyor) dolar cinsinden. Yıllık 10% büyüme + 3-4% temettü getirse bu kendi kendine imparatorluk haline geçer 10 senede.

ytd
    Sn. Bateman,
    Yurtdışı hisse yatırımınızı nasıl yapıyorsunuz acaba? Yani nasıl bir mekanizma ile hangi platform üzerinden? Özel değilse eğer.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    20% eurobond, 30% cash (dolar), 10% fiziki metal, 40% hisse (5%yerli + 35%yabancı) gibi yeniden bir planlama yaptım kendimce ama hayırlısı.

ytd
    Yabancı hisselerden gelen temettüler ya da al sat gelirleri nedeniyle oluşan vergiyi nasıl çözmeyi planlıyorsunuz? Varlık barışı ile bunlara çözüm sağlanabilir mi sizce?

5. Tahmin edeyim: Bence Interactive Brokers Ama vergi konusu benim açımdan hala muamma.

6.  Alıntı Originally Posted by umtt Yazıyı Oku
    Yabancı hisselerden gelen temettüler ya da al sat gelirleri nedeniyle oluşan vergiyi nasıl çözmeyi planlıyorsunuz? Varlık barışı ile bunlara çözüm sağlanabilir mi sizce?
    Vergiyi ödeyerek çözmeyi planlıyorum

Varlık barışı durumu karışık. Ne zaman çıkacağı da belli değil.

7.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Sn. Bateman,
    Yurtdışı hisse yatırımınızı nasıl yapıyorsunuz acaba? Yani nasıl bir mekanizma ile hangi platform üzerinden? Özel değilse eğer.
    Interactive Brokers

https://www.interactivebrokers.com/en/home.php

8. Bu durumda devlet babaya güzel bir ekmek kapısı daha çıkmış oluyor. Temettüden vergi kesmeyen bir ülke değilse çifte vergilendirme de cabası. Kafadan %50’sini elimizden alıyorlar. 2021 yılının gereklerine bağlı olarak global sistem ile entegre olmak adına bu konunun düzenlenmesi şart ama kamu bunu istemez tabi.

Sayfa 137/1006 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •