Sayfa 62/95 İlkİlk ... 1252606162636472 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 489 - 496 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5) Gözaltı pazarındaki şirketlere de 12 ay gibi bir süre verilip durumlarını düzeltmeleri talep edilmelidir, aksi halde borsa kotasyonundan çıkartılmalıdır.

Sn.TRENDHOUND,gerçek bir uzmansınız,borsa da işlem yapmak isteyenlere sizin yazılarınızı okumasını öneriyorum.

Bu hisse neden gözaltı pazarında işlem görüyor?
    Vaktiniz olursa inceleyip bizimle düşüncenizi paylaşırmısınız lütfen.

YTD

2. Ben (Aristokrat) böyle hisseleri sever,sayarım.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=113&page=228

YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    Evet ben de usta bir bakış açısıyla bakmanızı rica etmiştim gayet güzel açıklayıcı oldu dediğim gibi uzaktan takip ediyorum elimde yok almam için fiyatlar düşmeli

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    %36'sı halka arz edilmiş olan NATEN'in toplam 33 milyon lot olan hisse sayısının 12 milyon lotu şu anda borsada işlem görüyor (mevcut sermaye 25M tlden 33M tl ye çıkartılarak 8 milyon lot yeni hisse artı mevcut ortakların 4M lotu eşittir toplam 12M lot halka arz edilmiş). F/K rasyosu 3 ün altında, defter değerinin 1.16 katından işlem görüyor. Şu anki piyasa değeri 1.2 milyar tl. Son 6 aylık ve 12 aylık net kârlar süper gözüküyor, sırasıyla 376M ve 442M tl olmuş. Bilançolara ve şirketlerin açıkladıkları net kârlara pek güven olmaz. Bir çeyrek müthiş kâr açıklayan bir şirket bir sonraki çeyrekte zarar yazabiliyor. Öncelikle bu NATEN'de açıklanan net kârların bir sefere mahsus olup olmadığını araştırmak lazım. 2 sene kadar önce yuvarlak 6 tl den halka arz edilen NATEN 49 tl ye kadar çıkmış yani halka arz fiyatının 8 katına. Bir strateji olarak halka arzlar yatırımın nakde dönüştüğü süreçlerdir yani bir exit (yatırımdan çıkış) stratejisidir. Halka arz fiyatları genellikle ederin üstünde fiyatlanır ve bunun örneğini son aylarda çok gördük. Şu soruyu soralım: Madem bu şirket müthiş kârlı bir şirket; 2019'daki halka arzda neden mevcut yatırımcılar 4 milyon lot satış yaptılar hem de bu satanların hepsi insider iken yani şirketin içini dışını her şeyini bilen insanlar iken. Mevcut kârlılığın devam etmesi bana göre çok zor, ayrıca defter değerinin üstünden işlem görüyor. Sana temkinli yaklaşmayı tavsiye ederim.
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu işin sırrı şu 3 kelimede gizli: Strateji Disiplin ve Sabır. Bu 3 kelime borsada olduğu gibi iş hayatında da %100 geçerlidir.
    çok güzel bir özet olmuş teşekkürler.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Foruma aylardır girmiyordum taki yazılarınızı bugün keşfedene kadar, hem kendi adıma hemde finans piyasalarının teorini derinlemesine anlayabileceğimiz sade ve anlaşılabilir bir dille ifade ederek bu işi (ki kesinlikle bir iştir borsa yatırımı)
    öğrenmek isteyen dostlar adına çok teşekkür ederim. Aklınıza fikrinize emeğinize sağlık.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Eğer NATEN gerçekten de söylendiği gibi süper ötesi bir şirketse ve bu seviyelerden yatırıma çok uygunsa; ben öncelikle şirketin yönetim kurulu üyelerinin kendi şirketlerinin hissesini almasını beklerim. Hatta şirketin kendisi hisse geri alımı yapmalı. Eğer bunları görmüyorsam şüphe ile yaklaşırım.
    Sayin Trendhound, elimdeki hisse portfoyunu yillardir bozmadim.Eskiden soda tutardim o da gidince sise ye pek isinamadim.Siz çok uzun vade icin bu firmaya ne dersiniz? Gorusunuzu merak ekmekteyim.Tesekkurler.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Sayin Trendhound, elimdeki hisse portfoyunu yillardir bozmadim.Eskiden soda tutardim o da gidince sise ye pek isinamadim.Siz çok uzun vade icin bu firmaya ne dersiniz? Gorusunuzu merak ekmekteyim.Tesekkurler.
    Saygilar.

İlgi alanımda olan bir sektör olduğu için bir iki ufak tefek şey yazabilirim.
    bende eskiden temettüsü ve büyüme hikayesi için soda taşımıştım ancak şişecam birleşmesinde soda olması gerektiği şekilde değer görmedi. Çok değerli bir şirketti, yeni yapının içinde kayboldu gitti.
    şişe cam hem yurt içi hem de yurt dışında büyüme stratejisi olan bir dev şirket. Dev bir yapı olduğu için büyük harcamalara rağmen kapasite artışı daha sınırlı olur. Ancak AB ülkeleri çimento ve cam üretiminden çıktıkları için Şişecam yavaş ama emin adımlarla büyür diye düşünüyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    İlgi alanımda olan bir sektör olduğu için bir iki ufak tefek şey yazabilirim.
    bende eskiden temettüsü ve büyüme hikayesi için soda taşımıştım ancak şişecam birleşmesinde soda olması gerektiği şekilde değer görmedi. Çok değerli bir şirketti, yeni yapının içinde kayboldu gitti.
    şişe cam hem yurt içi hem de yurt dışında büyüme stratejisi olan bir dev şirket. Dev bir yapı olduğu için büyük harcamalara rağmen kapasite artışı daha sınırlı olur. Ancak AB ülkeleri çimento ve cam üretiminden çıktıkları için Şişecam yavaş ama emin adımlarla büyür diye düşünüyorum.
    Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim sayin pit.
    Saygilar.

Sayfa 62/95 İlkİlk ... 1252606162636472 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •