Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 76/1004 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 601 - 608 arası.

Konu: Viop XXXV

1.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    NET ŞEKİLDE VARANT İŞLEMLERİ İÇİN BU varant için.!!
    iş bankası heryerden malı götüren bir kurum..
    daha önce de yazdım varant egale etmeyin asla
    Şimdi gördüm, bunlar zaten fark kontratları, kontratın amacı bu zaten. Yeni vadeye pozisyon taşımak. Yabancıların isteği ile açıldı bu kontratlar zaten.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu işlemler gayet normal. Bizzat bildiğim için anlatmak isterim. İş Yatırım ve TEB'ın yabancı masaları var ve aktif. Yabancılar kısa vadeli olarak Türk piyasasını azaltmak istediklerinde maldan çıkıp girmeleri spot piyasayı çarpacağı için vadelide hedge ediyorlar spotu. Vade sonlarında bu aracı kurumların yabancı masaları bu pozisyonları (ki birkaç milyar TL'lik olabiliyor) diğer vadeye taşımak durumunda. Bunu da yaparken belirli bir spread ile yapmaları gerekiyor.

Benzer şekilde İş Yatırım'ın hazinesinin de Varantler nedeniyle tuttukları pozisyonlar var. Bunlar da aynı şekilde taşınması gerek. Şu an gördükleriniz de bu taşıma işlemi. Yaptıkları piyasa bozucu bir işlem değil. Hatta bunu yapan robotlar var. Uygun spreadi gördü mü çat çat çift taraflı işlem yapar. 1 hafta kala başlarlar son 2-3 gün çok yoğun olur. Bunun bir de öteki tarafı vardır ki siz de yapabilirsiniz, yakın ve uzak vadede çift taraflı kotasyon vererek bu spreadten para kazanmaya çalışan tayfa.
    mesela iş yatırım dün ciddi poz kapadı. robotlar pozu kapatınca hemen sonraki vadeye otomatik olarak mı açıyor?
    audentes Fortuna iuvat

3. şu grafik referans grafik kısalara v takılmayınız..!!! aylardır çalışan REFERANS değer bu.!!
    yukarıda bu değer 8,54 dür aşağıda 8,37 dir minik salınınlar yapsa da bunun altında 3 ağustostaki salınım kadar GÜÇLÜ OLAMADI orada zaten ÇILGIN TEPKİ verdi..
    bu değer altında net 2 gün kapatmalı ki o DOLARA 8,1 8 BANT ALTI HEDEFLERİ VERENLER bilmiş olsun....
    bir gram revize etmeden hep aynı şeyleri yazdık DOLAR İÇİN.!
    VE ŞUNU DEDİK DOLAR NEDEN DÜŞSÜN Kİ

4. Bugun powell konuşması varlık alımlarını azaltmaya yönelik mesajlar ondanda gelirse piyasalarda hava bozulur.
    Bu sene için faiz artırma gibi piyasayı alıştırmak için ucu açık cümleler kurarsa benim için dolarda aşağı hikayesi yavaş yavaş biter.
    Powell bu toplantıyı pas geçip Eylül ayının sonlarına doğru yapılacak fed toplantısına saklarsa piyasalarda yukarı aşağı hareket devam eder bana göre bu akşamki konuşma önem arz edecek piyasalar için.

5.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Şimdi gördüm, bunlar zaten fark kontratları, kontratın amacı bu zaten. Yeni vadeye pozisyon taşımak. Yabancıların isteği ile açıldı bu kontratlar zaten.
    HOCAM bu muhabbet açıldığından beridir yazıyorum bunu BENİML GİBİ BAHSEDEN 2. kişi oldunuz ...
    BU TARZ HAREKETLERDEN BİR GRAM ANLAM ÇIKARILAMAZ..!!!
    ADAMIN her türlü mekanizması var bu taşınan poza mı kaldı HERŞEY.
    demem o ki bu hareket HİSSE BAZINDA OLSA EMİN OLUN ÇOK ANLAM ÇIKAR..
    NEREDEN BİLİYORUM..
    PGSUS TAN VAKTİ ZAMANIN SERMAYE ERİTİRKEN..
    saygılarımla...akıl akıldan üstündür..!
    teşekkürler duyarlılığın için

6.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    mesela iş yatırım dün ciddi poz kapadı. robotlar pozu kapatınca hemen sonraki vadeye otomatik olarak mı açıyor?
    sayın turko ister iş yatın SPOTUNDA en fazla taşıdığına bakınız isterseniz BU AY EN ÇOK NE ALMIŞ NE SATMIŞ ONA BAKINIZ hatta 2 ay gerisinden AĞIRLIKLI NEYDE POZ ARTIRMIŞ buna bakınız ...
    HİÇ BİR ANLAM ÇIKARAMASINIZ..
    en fazla VARANTTA getiri neyde olmuş İŞ VARANTLARINDA buna BAKSANI BU POZ TAŞIMADAN DAHA ÇOK ANLAM ÇIKARIRSINIZ..
    bunlar size bize asla fikir vermez ...verse ADAM NEDEN BU KADAR açık oynasın

7. TEB LONG furyasında bastılar bu endekse unutmayınız HAYVAN gibi longtu...
    hadi bir nebze kestirilebilir derseniz TEB FARKI ama iş bankası ÇOK BAŞKA..

8.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    NET ŞEKİLDE VARANT İŞLEMLERİ İÇİN BU varant için.!!
    iş bankası heryerden malı götüren bir kurum..
    daha önce de yazdım varant egale etmeyin asla
    ne nedenle yapılıyor ise yapılsın
    aynı eller
    18 işlem birebir aynı
    örneğin 1724 eski vade kapanıyor
    ve yeni vadede aynı rakamla poz açılıyor
    her iki vadede bir alan bir satan var
    ve tek emirle
    yanı bir rakam farklı olsun be mubarek
    özetle
    viopda ki pozların çoğu aynı ele ait
    tabii bence