Tamam demek istediğinizi anladım şimdi. Şöyle ki ben hisselerin hareketlerinin önümüzde gelecek olan enflasyonu önceden gören akıllı paranın pozisyon aldığı için olduğunu düşünüyorum. Çünkü muhtemel bir hiperenflasyonda nakitte kalmak istemeyen para enflasyona göre koruyucu olan herşeye girdi. Bununla ilgili Mahşerin 4 atlısı zamanında yatırım isimli güzel bir makale okumuştum zamanında zor zamanlarda sermaye koruma ile ilgili bu salgında o makalede anlatılan herşey bire bir oldu orada krizin sonlarına doğru enflasyonist fiyatların halka pazarlandığı ve uzun süre altın ve hisse senetleri getirisinin Tahvil ve bono altında kaldığı söyleniyordu. Ben hisselerdeki bu hareketin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum.
Gelelim anlatmak istediğime. Benim Trade dışındaki yaklaşımım hissenin organik getirisidir yani ben bir dükkan gibi düşünüp ederinin altında (1 altı P/D) ve yüksek getirili (Düşük F/K) hisse ararım. Örneğin PD/DD si 0.8 olan bir hisseye 80k yatırsam bilirim ki aldığım anda o 80k 100k oldu bu bana mevcut faiz ortamında 1 yıl kazandırdı. Ardından F/Kyı ele alırım mesela 4 F/K olan hisse bu demek ki hisse benim 80 liramı 4 yılda 200 lira yapacak. Bu dediklerim Temettü veren hisseler için geçerli yanlış anlaşılmasın. Onun dışındaki hisselere zaten yatırmakta yapmam. Bizim Trade ile kazandığımız para birimizin cebinden çıkıp diğerine giriyor. Ama yatırımda şirket üretir satar temettü yatırır. Ardından yine para kazanır burada para borsa dışındaki insanların harcamalarından geliyor. Dediğiniz Trade açısından bakınca doğru her hisse her yere gidebilir ve bir hisse trendine girdiğinde temelleri sorgulanmaz gidene kadar tutulabilir. Ama orada alıcısı satıcısı eşit bir piyasa oluşur bugün kazanan yarın kaybeder. Bunu zaten viopta yapıyoruz bir gün kazanıp bir gün kaybediyoruz. Bunda temel yok sadece teknik kırılımlar ve şans.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri