Originally Posted by
Sugosu82
soyle dusun, sadece bu forumda degil tum forumda ve heryerde bizim milletimiz borsada kagitlari en dipten alip en tepeden satmistir

kaybeden yoktur yani hic bir forumda.
misal bu ev konusunda da bugun deseler ki 2015 yilina geri donseniz beylikduzunden ev alir misiniz diye? herkes baliklama atlayip donunu satar yine alir.
ancak foruma gelince beylikduzu istanbul disi oradan ev mi alinir,kira da kalmak daha iyidir,emlak balonu patladi vs der birde sizinle kendi iq seviyelerine gore dalga gecer.
sonra foruma gelip biz o donem dalga geciyorduk cunku o donem onu gerektiriyordu der.halbuki evet o zaman cok dalga gectik yanilmisiz dese olay bitecek.
ben 100 bin tl parami tam 1.7 milyon yapmisim bunu goremezler.
odedigim kredi ayligi su an kira tutarinin yarisindan bile daha az.
Hesap kitabın zayıf, olaya tam esnaf gözüyle bakıyorsun. Kuyumcu der ki, 10 yıl önce 10 kilo altınım vardı, şimdi 12 kilo var. Çok kardayım, ama finansçı der ki, 10 yıl önce altının alım gücü 10 ise, şimdi 7…aslında karda değil, zarardasın.
Bir de yanlış bir kanıdasın bence. Buradaki çoğunluk finansal okur yazarlığı iyi olduğu için, 2015 e döndüğümüzde yine senin evini almak istemez, şimdi de almak istemez, çünkü emlak alternatifi az, klasik yatırımcı için güzel olabilir; buradaki çoğunluk için öyle değil ama.
Benim güldüğüm nokta da şu. Adamın Ereğli hissesi var, çimento hissesi var, ürünlerine zam yapıyor, cirosu ve karlılığı artıyor hoşuna gidiyor. Ama ev fiyatları %20-30 artınca, ay-uy. Ne bekliyorsun ki, resmî enf. %20, gayri resmî enf. %30…evler mümkünse artmasın, illa artacaksa da %10 yeter. Alındığı görülünce de, kim alıyor; ya da şimdi alınıyor, seneye kim alacak. Ben de hehe diyorum, herkes kendini alemin en akıllısı sanıyor.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri