Sayfa 177/1312 İlkİlk ... 771271671751761771781791872272776771177 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    soyle dusun, sadece bu forumda degil tum forumda ve heryerde bizim milletimiz borsada kagitlari en dipten alip en tepeden satmistir kaybeden yoktur yani hic bir forumda.

misal bu ev konusunda da bugun deseler ki 2015 yilina geri donseniz beylikduzunden ev alir misiniz diye? herkes baliklama atlayip donunu satar yine alir.

ancak foruma gelince beylikduzu istanbul disi oradan ev mi alinir,kira da kalmak daha iyidir,emlak balonu patladi vs der birde sizinle kendi iq seviyelerine gore dalga gecer.

sonra foruma gelip biz o donem dalga geciyorduk cunku o donem onu gerektiriyordu der.halbuki evet o zaman cok dalga gectik yanilmisiz dese olay bitecek.

ben 100 bin tl parami tam 1.7 milyon yapmisim bunu goremezler.

odedigim kredi ayligi su an kira tutarinin yarisindan bile daha az.
    Hesap kitabın zayıf, olaya tam esnaf gözüyle bakıyorsun. Kuyumcu der ki, 10 yıl önce 10 kilo altınım vardı, şimdi 12 kilo var. Çok kardayım, ama finansçı der ki, 10 yıl önce altının alım gücü 10 ise, şimdi 7…aslında karda değil, zarardasın.

Bir de yanlış bir kanıdasın bence. Buradaki çoğunluk finansal okur yazarlığı iyi olduğu için, 2015 e döndüğümüzde yine senin evini almak istemez, şimdi de almak istemez, çünkü emlak alternatifi az, klasik yatırımcı için güzel olabilir; buradaki çoğunluk için öyle değil ama.

Benim güldüğüm nokta da şu. Adamın Ereğli hissesi var, çimento hissesi var, ürünlerine zam yapıyor, cirosu ve karlılığı artıyor hoşuna gidiyor. Ama ev fiyatları %20-30 artınca, ay-uy. Ne bekliyorsun ki, resmî enf. %20, gayri resmî enf. %30…evler mümkünse artmasın, illa artacaksa da %10 yeter. Alındığı görülünce de, kim alıyor; ya da şimdi alınıyor, seneye kim alacak. Ben de hehe diyorum, herkes kendini alemin en akıllısı sanıyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Kendi adıma şuyum var buyum var diye övündüğüm bir durum olmadı, öyle bir durum yok zaten

Amaç burada "ev alın, en karlı ev" demek değil.
    Bu başlıkta dilimiz döndüğünde konuşuyoruz.
    Genel itibari ile sitede kiracılığın daha mantıklı olduğu hatta ev almanın finansal olarak çılgınlık olduğu mantığı hakim.
    Çeşitli dönemlerde bir çok riskten bahsedilir, ki bir çoğuda doğrudur. Ancak bu risk tüm yatırım araçlarında var.
    Kaldıki insanın kendi evi olmayıp, kirada oturup bunu finansal başarı olarak iddia edenleri anlamakta güçlük çekiyorum.
    Malda yalan mülkte yalan konusuna gelince;
    mutlaka kenarda birikimin vardır.
    O birikimlerinde o mantıkla bir anlamı yok.
    Her şey gelip geçici ve bu dünyada kiracıyız
    Var kenarda bir şeyler, Allah namerde değil, merte de muhtaç etmesin diye haddimizi bilerek yaşıyoruz zaten.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Ben buraya ilk yazımi geçen hafta yazdım. yazımda da ben evi TL ile aldım ama dolar cinsinden kaydettim. Sattığım zaman (evimin piyasa fiyatı) orataya çıkacak kar mı zarar mı ettigim. TL ile aldığım evi satacağım vakit TL karşısındaki değere bakanin vay haline ...

Ama bazen derler ya en güzeli geri zekalı olmak en çok mutlu olan onlar.
    Düşün senize ( anlattığım başıma bir kaç kez geldi) araba alıyor 1 yıl sonra arabayi yaklaşık aynı fiyata satıyor. Ne diyor biliyor musunuz bindigim yanıma kar kaldi.. vallahi bunları çok duyuyorum ama onlarda öyle mutlu "aynen" diyorum dokunmuyorum.

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Var kenarda bir şeyler, Allah namerde değil, merte de muhtaç etmesin diye haddimizi bilerek yaşıyoruz zaten.
    Cautionary,hocam nasılsınız? sık,sık yazın özletmeyin kendinizi,doğruları amasız nedensiz yazabilen kaç kişikaldı ki....

5. Benim sık sık yazdığım ama çoğu insanın burada da idrak edemediği olay şu yine tekrarlamak istedim .

Benim evim değer kazandı tamam ama tüm evler değer kazandı .

Ben o evi satıp 2 ev alamıyorum ki aynı kıstaslarda aynı. Büyüklükte aynı mahallede .

O zaman ben başarılı olmuş oluyor muyum olmuyor muyum .

Mesela orta vadeli pair trade ile bir hissede ortaklığınızı ek para hiç koymadan yapabililiyorsunuz .

Peki evde nasıl yapabiliyorsunuz bunu .

Mantıklı cevapları olan varsa dinlemek isterim

6.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Cautionary,hocam nasılsınız? sık,sık yazın özletmeyin kendinizi,doğruları amasız nedensiz yazabilen kaç kişikaldı ki....
    Eyvallah, Twitter da yazıyorum genelde, hatta biraz fazla yazıyorum bu aralar. Zamanı gelince köşemize çekiliriz.

7. Sen bana pair trade in ne olduğunu söyle ben sana onu evde nasıl yapacağımı söylerim sıkıntı değil ;)

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

8.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Şşt beylikdüzünde 2+1 e 2015 te 380 bin verilir mi diye dalga geçenler burda mı

İsteyene 1.7m a satarım

---

Şimdi çıkıp 380 bin 2015 te şu kadar dolar ediyordu diyecek sivri zekalar birde 100 bin peşinat verip 280 kredi çekerek ayda 3200 kredi taksiti ödediğimi göz önüne alsın. Kiralar şu an 6000 den başlıyor.
    Vay be kaç yıl geçmiş [emoji3] benim o günlerdeki tek itirazım 2012de 380den başlayan fiyatlarla inşaatı henüz tamamlanmamış haliyle satılan dairenin, bitmiş oturuma geçilmiş galiyle 2014e 380e alınma olasılığıydı. Şimdi bakınca ticarette olabiliyor, yarın bu yazışmayı gören biri üye olup geçen hafta piyasayı bilmeyen internet kullanmayan yaşlı bir tanıdığından ilana çıkmadan 2+1i düz 1Milyona aldığını diyebilir. para kazanmada şans faktörü çok önemli sonuçta..

O olaydan bağımsız 2015 ağustosta 625k istenirken şuan 1.7m ise istanbul gibi biryerde değerini koruması o ev için doğru bir yatırım tercih olmuş. Çoğu yer x2 de kaldı bu süre içerisinde https://www.hisse.net/eforum/showthr...2#post12242812
    Yeni inşaatlarda maliyetler arttığı için yeni inşaatlarsa kalitenin düşeceğeni varsayarak bu tarz zamanında yapılmış kaliteli siteler değerini korumaya devam eder bence.
    Benzer durum araçlarda da var aynı kasa motor araç 2017 18 boş donanımda olan özellik 2019-20yılında orta donanımda olmayabiliyor. Araç aynı kmlerdeyse eskisi ikinci elde daha pahalı oluyor. Benzer durum ev içinde olması muhtemel ileride
    Ytd.

Sayfa 177/1312 İlkİlk ... 771271671751761771781791872272776771177 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •