Sayfa 155/1006 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Kari iyi cikarsa mutlu olursun, cikmazsa filozof..

Syg,
    Mükemmel tespit
    " Ağır giden kazanır." Vehbi KOÇ

4.  Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Aynen öyle, müslümanken ateist oldum. Topraktan ruh üflenerek değilde evrimsel süreçle ortaya çıktığımızı öğrendim. Yani doğadaki hayvan türlerinden sadece biriyiz. Hayatta kalmak ve üremek üzerine yaşarız. Doğada adalet hak hukuk kural yoktur. Tek amaç hayatta kalmaktır. Bunun için diğer hayvanlar gibi bizde herşeyi yapmak isteriz. İşin doğası böyle. Ancak düşünen hayvanlar olduğumuz için bunu böyle yapmayalımda şöyle yapalım diye kurallar uydurduk. Devletler kurduk. Dinler ürettik. Kanunlar yazdık. Evlilikte bu kurallardan biri. İnsan doğası gereği tek eşli olamaz. Kadında olamaz erkekte olamaz. En iyi en sağlıklı yavruyu verebilmek ve canlılığın devam edebilmesi için türler birlikte olmak amacıyla sürekli rekabet ve kavga halinde olmalı. Böylelikle en güçlü ve en sağlıklı insanlar çiftleşip sağlıklı yavrular ortaya çıkarır. Tüm doğada kural bu şekilde işler. Bizde de farklı olmamalı. Çocuk yapmanın kişiye faydası yoktur. Türün devamı için gereklidir. Bizde çocuk istemenin tek amacı yaşlanınca beni bakar mottosu.
    yalnız evrim çok da bizim beklediğimiz şekilde devam etmiyor. Genetik olarak en iyiler çoğalıp baskın olmuyor. Şuan dünyanın nüfus artışı olan bölgeleri bırakın zengin olmayı neredeyse açlık olan bölgeler. O zaman mantıken yeterli kaynağı yoksa ürememesi gerekirken bilakis üreyip daha fazla sayıları artıyor.
    Tersine bir şekilde hayat standartları yüksek ülkelerde ise nüfus artmıyor.
    Nedenleri sosyoloji biliminin ilgi alanı olabilir ancak görünüşe göre 100 yıl sonra avrupada siyahi ırklar, hint ırkı vb baskın olacak. Belki de 100 yıla bile kalmadan olur.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Aynen öyle, müslümanken ateist oldum. Topraktan ruh üflenerek değilde evrimsel süreçle ortaya çıktığımızı öğrendim. Yani doğadaki hayvan türlerinden sadece biriyiz. Hayatta kalmak ve üremek üzerine yaşarız. Doğada adalet hak hukuk kural yoktur. Tek amaç hayatta kalmaktır. Bunun için diğer hayvanlar gibi bizde herşeyi yapmak isteriz. İşin doğası böyle. Ancak düşünen hayvanlar olduğumuz için bunu böyle yapmayalımda şöyle yapalım diye kurallar uydurduk. Devletler kurduk. Dinler ürettik. Kanunlar yazdık. Evlilikte bu kurallardan biri. İnsan doğası gereği tek eşli olamaz. Kadında olamaz erkekte olamaz. En iyi en sağlıklı yavruyu verebilmek ve canlılığın devam edebilmesi için türler birlikte olmak amacıyla sürekli rekabet ve kavga halinde olmalı. Böylelikle en güçlü ve en sağlıklı insanlar çiftleşip sağlıklı yavrular ortaya çıkarır. Tüm doğada kural bu şekilde işler. Bizde de farklı olmamalı. Çocuk yapmanın kişiye faydası yoktur. Türün devamı için gereklidir. Bizde çocuk istemenin tek amacı yaşlanınca beni bakar mottosu.
    Kur’an’daki “ruh” sözcüğü “insanın ruhu; insanı canlı tutan hareket ettiren… cevher” anlamında değildir. Bu anlamdaki “ruh” kavramı, Psikolojinin ilgilendiği “ruh” kavramı olup, Kur’an’daki “ruh” sözcüğü; “vahy (kutsal bilgi)” anlamına gelmektedir. Canlıların topraktan yaratılmasından kasıt maddeden yaratılmasıdır. Konu ile ilgili: https://istekuran.net/sorular-kurand...yaratilma.html Ayrıca Hakkı Yılmaz'ın videolarına bakabilirsiniz.

İnsanlar için tek eşlilik hakkaten zor. Evli olup da ömür boyu mutlu olan pek görmedim. Ama yine de evlilik için bir düzen, kural olması lazım. İnsanı hayvandan ayıran budur. İleride kimin kiminle birlikte olacak, soy-sop birbirine girer. Malum akraba evliliklerinden anomali çocuklar doğuyor. Bu sebeple boşanmalar daha kolay hale getirilebilir belki, bilemiyorum.

Çocuk konusunda da katılıyorum, insanların üreme sevdası çok fazla. Çok çocuk yapayım da en azında biri yaşlanınca bana bakar fikri vardı eskiden. Ama şimdi kimse bakmıyor, bakmak istemiyor. Zaten gerek de kalmadı, o işler kolaylaştı artık.
    " Ağır giden kazanır." Vehbi KOÇ

Fakir yerlerdeki kardeşlerimizin çokça vuruşması üretim ile ilgili.
    Şehir gözlüğüyle bakmayın.
    Adamın tarlası var iş gücü lazım yaşlandığında.
    Gidip köyde adam kiralayacak hali yok.
    Kontrolsüz vuruşarak yapacak.
    Şehirdekilere lazım değil.
    Bu sebeple onlar kontrollü vuruşuyor.
    Vuruşmakta keramet vardır.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Biz iSkender'den beri vuruşuyoruz.
    Skenderin kutlu evlatlarıyız.
    Kimi zaman borsayla kimi zaman...
    Hayatın kendisi vuruşmak.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

8.  Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Çok çocuk yapayım da en azında biri yaşlanınca bana bakar fikri vardı eskiden. Ama şimdi kimse bakmıyor, bakmak istemiyor. Zaten gerek de kalmadı, o işler kolaylaştı artık.
    2 kız 4 erkek evlat, 90 yaşındaki babaya merhamet etmediğini gördü bu gözler, o da onun imtihanı mi dersiniz yoksa öyle yetiştirmiş o biçim muamele görüyor mu dersiniz bilmem...

Sayfa 155/1006 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •