Sayfa 158/1006 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Yargıtay boşanmalarda çoğunlukla kadın lehine içtihatlar yayınlıyor eğer vicdansız birine denk gelirsen tüm birikimin tehlike altına girebilir en doğrusu maddi yönden denk birini bulabilmek ama bu seferde karakter huy zevkler hayattan beklentiler tutmuyor evlenecek kişinin ilerde boşanırsam psikolojik ve maddi açıdan bu yükü kaldırıp tekrar yoluma bakabilirmiyim sorusunu cevaplaması lazım ben bu soruya olumsuz cevap verdiğim için bekarım tabi bu yazdıklarım beyni ile karar verebilen insanlar için sadece dürtüleri ile karar alanlar için bir sorun yok

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Yargıtay boşanmalarda çoğunlukla kadın lehine içtihatlar yayınlıyor eğer vicdansız birine denk gelirsen tüm birikimin tehlike altına girebilir en doğrusu maddi yönden denk birini bulabilmek ama bu seferde karakter huy zevkler hayattan beklentiler tutmuyor evlenecek kişinin ilerde boşanırsam psikolojik ve maddi açıdan bu yükü kaldırıp tekrar yoluma bakabilirmiyim sorusunu cevaplaması lazım ben bu soruya olumsuz cevap verdiğim için bekarım tabi bu yazdıklarım beyni ile karar verebilen insanlar için sadece dürtüleri ile karar alanlar için bir sorun yok

Vicdansıza denk gelirsen donu bile alıyorlar....Maalesef gerçek bu....

Birikimlerin var ise evlilik sözleşmesi ile onları koruma altına almak da bir seçenek .....

Evlilik sözleşmesi seni kurtarmaz.

4. Sözleşme de olsa farketmez ömür boyu nafaka vermeyi engellemez.

Sözleşmenin mal paylaşımında faydası vardır.

Nafaka bağlanırken, birlikte yaşarken sağlanan yaşam standartları göz önüne alınır. Sadece erkeğin geliri ile ayda 50bin tl giren evden çıkan kadın 15-20 bin tl nafakasını da alır çıkar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    yalnız evrim çok da bizim beklediğimiz şekilde devam etmiyor. Genetik olarak en iyiler çoğalıp baskın olmuyor. Şuan dünyanın nüfus artışı olan bölgeleri bırakın zengin olmayı neredeyse açlık olan bölgeler. O zaman mantıken yeterli kaynağı yoksa ürememesi gerekirken bilakis üreyip daha fazla sayıları artıyor.
    Tersine bir şekilde hayat standartları yüksek ülkelerde ise nüfus artmıyor.
    Nedenleri sosyoloji biliminin ilgi alanı olabilir ancak görünüşe göre 100 yıl sonra avrupada siyahi ırklar, hint ırkı vb baskın olacak. Belki de 100 yıla bile kalmadan olur.
    200 bin yıl önce homo sapiens ortaya çıktı ve yaklaşık 180-190bin yıl avcı toplayıcı olarak yaşadık. Bu süreçte evrimin doğal dünyasına müdahale edemedik. Ne zaman tarımı bulup avcı toplayıcıdan yerleşik hayata geçtik yaklaşık 10-15bin yıl önce işte o zaman doğal evrime yapay olarak müdahaleye başladık. Dinler devletler kurallar kanunlar koyduk. Aslında iyide oldu. Neticede doğal olsun diye tekrar avcı-toplayıcı çağa asla dönmek istemem. Sadece kurallar koyarken çok fazla hatalar ve saçmalıklar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Devletler kurup birbirimizle savaştık oysa tek bir devlet yeterdi. Niye bu kadar devlet olsun ki. Korktuğumuz için dinlere sarıldık. 5bin küsür din icat ettik. Hala daha onlara inanıp onların kuralıyla yaşıyoruz. Hiçbirine gerek yok. Irklar milliyetler vs uydurduk. Oysa hepimiz insanız tek bir türüz. Başka tanımlamaya gerek yoktu. Bence yerleşik hayata geçtikten sonra doğru kurallar belirleyemedik ve hala onların kötü sonuçlarıyla uğraşıyoruz. Yinede avcı-toplayıcı dönemden kat kat daha iyiyiz. O açıdan itirazım yok.

6.  Alıntı Originally Posted by zagos Yazıyı Oku
    Kur’an’daki “ruh” sözcüğü “insanın ruhu; insanı canlı tutan hareket ettiren… cevher” anlamında değildir. Bu anlamdaki “ruh” kavramı, Psikolojinin ilgilendiği “ruh” kavramı olup, Kur’an’daki “ruh” sözcüğü; “vahy (kutsal bilgi)” anlamına gelmektedir. Canlıların topraktan yaratılmasından kasıt maddeden yaratılmasıdır. Konu ile ilgili: https://istekuran.net/sorular-kurand...yaratilma.html Ayrıca Hakkı Yılmaz'ın videolarına bakabilirsiniz.

İnsanlar için tek eşlilik hakkaten zor. Evli olup da ömür boyu mutlu olan pek görmedim. Ama yine de evlilik için bir düzen, kural olması lazım. İnsanı hayvandan ayıran budur. İleride kimin kiminle birlikte olacak, soy-sop birbirine girer. Malum akraba evliliklerinden anomali çocuklar doğuyor. Bu sebeple boşanmalar daha kolay hale getirilebilir belki, bilemiyorum.

Çocuk konusunda da katılıyorum, insanların üreme sevdası çok fazla. Çok çocuk yapayım da en azında biri yaşlanınca bana bakar fikri vardı eskiden. Ama şimdi kimse bakmıyor, bakmak istemiyor. Zaten gerek de kalmadı, o işler kolaylaştı artık.
    Hocam inan gerçeğe ulaşırken dini kitapları ayetleri hadisleri defalarca okudum. Günlerce işin ehilleriyle tartıştım. Sonuç değişmedi aksine dini öğrendikçe vay be buda mı varmış deyip iyice aydınlandım. Neyse inanç tartışması yapmak istemiyorum. Konu evlilikten buralara kadar geldi.

7.  Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Tebrik ederim. Düşününce insan neler buluyor neler. Birde parayı bulsak.
    Eyvallah. Para işi en zoru bence. Önceden ne güzel altına dolara yatırıyodum para kazandığımı sanıyodum. İnsan bilmeyince mutlu oluyor. Ne zaman reel getiri enflasyon farkı paranın zaman içindeki değeri vs düşünmeye başladım vay be zaradaymışım yıllarca dedim. Şimdi nasıl başaracaz bilemiyorum. Çok zor işler.

Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    200 bin yıl önce homo sapiens ortaya çıktı ve yaklaşık 180-190bin yıl avcı toplayıcı olarak yaşadık. Bu süreçte evrimin doğal dünyasına müdahale edemedik. Ne zaman tarımı bulup avcı toplayıcıdan yerleşik hayata geçtik yaklaşık 10-15bin yıl önce işte o zaman doğal evrime yapay olarak müdahaleye başladık. Dinler devletler kurallar kanunlar koyduk. Aslında iyide oldu. Neticede doğal olsun diye tekrar avcı-toplayıcı çağa asla dönmek istemem. Sadece kurallar koyarken çok fazla hatalar ve saçmalıklar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Devletler kurup birbirimizle savaştık oysa tek bir devlet yeterdi. Niye bu kadar devlet olsun ki. Korktuğumuz için dinlere sarıldık. 5bin küsür din icat ettik. Hala daha onlara inanıp onların kuralıyla yaşıyoruz. Hiçbirine gerek yok. Irklar milliyetler vs uydurduk. Oysa hepimiz insanız tek bir türüz. Başka tanımlamaya gerek yoktu. Bence yerleşik hayata geçtikten sonra doğru kurallar belirleyemedik ve hala onların kötü sonuçlarıyla uğraşıyoruz. Yinede avcı-toplayıcı dönemden kat kat daha iyiyiz. O açıdan itirazım yok.
    Homo erectus'u atladın dostum.
    Dik durmak her zaman iyidir.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 158/1006 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •