Bana da 6-7 pound saplanıyor LSE'den her hisse aldığımda. LSE kendisi de vergi olarak 0.5% gibi bir ücret alıyor hisse alınca. Borsanın aldığına ek bu. Düz 10 dolar olarak hesaplıyorum işlem ücretini.
Makaleyi okudum yalnız makalede vatandaş Londra borsasından alacağım demiş ama EUR tablosunu koymuş.
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=49707
500 dolarlık (ya da poundluk) alıma 2.5 dolar (pound) komisyon (+0.5% LSE vergisi) çıkması gerek bu sayfaya göre.
Tiered denen hedeyi ben hep traderlar içindir bu uzak durayım şeklinde önyargılı bakmıştım. Malum aylık al-sat hacmi devreye girince sabitin altına düşmek için anormal hacimler isterler diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş görünene göre. Ben de deneyeyim bakalım.
VUSD'yi de öğrendik sayenizde. O da 100%'ün üzerinde yapmış 5 senede. Makaleyi yazan adam bu forumu mu okuyor acaba o da İrlandacı ETF'ci çıktı
Baktım benim aldığım ABD hisselerinin hiçbiri UK'de listelenmiyor. Mesela AAPL Mexico'da, Almanya'da, Avusturya'da listeleniyor ama UK'de yok. Olaydı sanıyorum ki 5% daha kurtarırdık temettü vergisinden.
Teşekkürler bilgilendirme için.
Yer İmleri