Sayfa 200/1006 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Hocam yanlış anladın. 200 puan inse olur inmese ne olur.
    en az 12 ye indirilecek değince ondan şey etmiştim

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    en az 12 ye indirilecek değince ondan şey etmiştim
    50-100-100-100 yapabilir kura bağlı olarak...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

3. Alternatif bank 550-730gune 19.55 net yılda bir faiz ödemeli...450-550gune 18.95 alti ayda bir faiz ödemeli

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Alternatif bank 550-730gune 19.55 net yılda bir faiz ödemeli...450-550gune 18.95 alti ayda bir faiz ödemeli

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bankalardan ay sonuna dogru ataklar gelmeye başladı ,faiz duşurme olasılıgına karşı.

5. Faiz düşecekse PPZ'yi satıp nkolay'a 19,5'tan geçmek gerekecek galiba.
    Nkolay düşürmeden bağlamak lazım.
    Yoksa PPZ'nin yavaş yavaş düşüşüne maruz kalabiliriz.

6. https://twitter.com/AykutGurell/stat...518147075?s=19

Diriliş mi dersin şahlanış mı :-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7. Faiz düşmez rahat olun Kasım toplantısına kadar ayrıca 2022 de Fed faiz artıracak bence faiz zor düşer düşse bile geçici olur seneye doları 10 TL faizi 20 lerin üzerinde görebiliriz. Bankacılar da bunu bilerek uzun vadeli para toplamaya başlamış. Bankacılar aptal değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by BüyükResim Yazıyı Oku
    Döviz yada altın alan adam genelde uzun vade koruma amaçlı alıyordur, çünkü TL hiç bir zaman uzun vadede kalınacak yada değerini koruyacak bir para birimi değildir bunu idrak etmiştir. 94 ve 2001 krizinde bir gecede %100 fakirleşen halkın belleğindeki anılar hala taze sayılır. yeni gençler bilmesede onlarında bu acıları tadacağı günler yakın. Dolayısıyla ben şahsen maaşını bile alır almaz dolara dönen bir çok insan bilirimki uzun vade para saklayan adam için 3-5 kuruş TL faizi için kapı kapı banka dolaşıp pazarlık yapmaktansa çok daha akıllıcadır. Sizinde dediğiniz gibi uzun vadede tüm araçların getirisi birbirine yakınsar ne de olsa ancak bir farkla ! TL nin devalüasyon riskini hedge edecek hiç bir aracınız yoksa bir gece ansızın dımdızlak kalıverirsiniz. 2001 ve 94 krizinde millet saç baş yoldu iş adamları dahil. O zamanlarda fayiz lokum gibi ne diye dolarda bekliyon diye çok bilmiş ağzı kulaklarına varan tipler vardı , sonra dobroski oluverdiler bir gecede. Sonra bizler sorduk onlara: Nasıl yediğin lokumun tadı güzel mi diye ? Sonra hepsi bir ağızdan nasıl olduda bunlara bu kadar güvenip tümüyle TL de kalmak gibi bi ahmaklık ettik diye dövündüler. Ki o nasıl olduda bunlara güvendik dedikleri yöneticiler şimdikilerden 1000 kat daha liyakat sahibi işinde ehil insanlardı. sözüm şu ki. bu ülkede kim döviz ve altın yatırımı yapıyorsa akıllı adamdır. TL de fayiz kovalayanda riski seven adamdır. nokta
    Analize kısmen katılıyorum. Ancak, 94, 2001 e 2018 i de eklemek lazım.

Katılmadığım kısım ise bir gecede tüm servetini büyük ölçüde yok eden bu vahşi devalüasyona yakalanmışsanız çıkış yolu zirve yapmış dolar değil faizdir.

Bunun hesabını kendi örneğimde burada yapmıştım.

94 lerde de çok insan devlet tahvili ile eski servetlerine kavuştular.

Hele kendini ekonomi prof. gösteren Çiller zamanındaki yüzde 200 lük bono unutulmaz.

Bitcoin ve borsadaki küçük hisseler (ki bunlar düpedüz zar atmadır bana göre) dışında bir yatırım aracı çok ani artıp zirve yapmışsa (Venazüalle gibi istisnalar dışında) uzun süre en azından yatay gider. Artık geometrik artışa dönüşen ana trendini sürdürmek için çok kaynak gerekir ki bu pek mümkün olamaz.

Buralarda park eden yatırımcılar yıllarca patinaj yapabilirler.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 200/1006 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •