Originally Posted by
Sunny
Hissedarý olduðum Net Holding AÞ, 15 Temmuz darbe giriþimden dolayý deðiþen hisse geri alým tebliðinden faydalanarak þirketin % 40 hissesini borsadan geri almýþtýr.Bu alým için döviz kredisi kullanýlmýþ,þirket hem kur riskine hemde kredi maliyetine maruz kalmýþtýr.Þirket yönetim kurulu baþkaný Besim Tibukâ€ââââââ €š¬Å¡¬ž¢un ve þirketin yapmýþ olduðu yüksek oranda alým ve geri alýmlar þirketi ucuza ele geçirme projesidir.Geri alýnan paylarýn elden çýkarýlmasý için istenen 2. ek süre Kurulunuz tarafýndan reddedilmiþtir.Bu hisseler þirketin kapâ€ââââââââ €š¬Å¡¬Å¡¬ž¢ta ilan ettiði gibi 31.12.2021 tarihine kadar ya sermayeden düþülecek yada kurumsal fonlara satýlacaktýr.Tibuk ailesinin yatýrýmcýnýnda hakký olan parayla borsadan topladýðý bu hisseleri yabancý fonlara satma istediði bulunmamaktadýr.Eðer ki satýþ olacaksa bu hisseler Tibuk ailesi ile iliþkili kiþilere defter deðerinin altýnda devredilecektir.Þirketin þuan ki piyasa deðeri 310 milyon dolardýr.Þirketin kataloglarýnda sadece KKTC deki varlýklarý 1 milyar dolarý aþtýðý belirtilmiþtir.Bu deðerlemenin içerisinde yurtdýþý yatýrýmlarý ve baþlangýç aþamasýnda olan Muðla-Milas projesi bulunmamaktadýr.Bu maðduriyeti önlemek adýna kurulunuz tarafýndan geri alýnmýþ paylarýn satýþý öncesi þirket varlýklarýna deðerleme yaptýrýlarak ( baþlangýç aþamasýnda olan Muðla â€âââââââââââ €š¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Å¡¬Åââââââ‚ ¬Å¡¬Å¡¬Åâ€Åâââ↚¬Å¡¬Å“ Milas projesinide içine katarak ) þirket gerçek piyasa deðerinin belirlenmesini saðlamak ve yaþanacak haksýzlýklarý önlemek ben ve benim gibi yatýrýmcýlarýn öncelikli istediðidir.Net Turizm ve Net Holding birleþmesinde yatýrýmcýlarýn hakkýný koruyan Kurulunuz,yine ayný hassasiyetle davranarak biz yatýrýmcýlarýn hakkýný korumasýný tarafýnýzdan rica ederim.Saygýlarýmla.
Yer Ýmleri