Sayfa 238/1312 İlkİlk ... 1381882282362372382392402482883387381238 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. 250k$ nin her yıl 1k$ inda otelde kal ilerleyen her yıl 1k$ dan daha az otele ödersin işte kur riski böyle avantaja çevrilir. Bilmediğin yerden takip edemiyecegin yerden uzakta olduğun yerden ev alma... Yada al izle neler olacağını sonuçta hayattan ders almakta faydalı en azından çocuklarına musibetle edindiğin nasihatlerin olur.
     Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Peki kur riskinden nasıl korunacaksın?
    "Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

2.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Eksik hesaplama. Eğer TL mevzuatla kıyaslayacaksanız,
    Sadece kira değil, 1 yıl sonundaki evin değer artışını hesaba katmanız gerekir.
    Ama dediğiniz hesaplamada bir belirsizlik var . Neye göre değerlenecek yüzde kaç değerlencek ? Yerindede sayabilir . Enflasyon bazlı değerlenmesi zaten muhtemel . Ama giderleride göz önüne almak gerekir .

3. Herkes kendine göre bir hesaplama yöntemi geliştirebilir. Önemli olan burada, mevduat getirisine karşılık sadece kirayı hesaplamanın yanlış olduğudur.
     Alıntı Originally Posted by Serhateco Yazıyı Oku
    Ama dediğiniz hesaplamada bir belirsizlik var . Neye göre değerlenecek yüzde kaç değerlencek ? Yerindede sayabilir . Enflasyon bazlı değerlenmesi zaten muhtemel . Ama giderleride göz önüne almak gerekir .

4.  Alıntı Originally Posted by Serhateco Yazıyı Oku
    Yeniden değerleme tamamen fiktif hesap, muhasebesel kendini kandırmaca.

Ben bu yıl Enflasyon araştırma grubunun hesabına dayanarak, excelimdeki arsanın değerine yüzde 40 ekliyorum, hadi bakalım.

Ya da emlakçı en az x2 yaptı ağabey dedi, yüzde yüz yazdım excele.

Oldu mu? Bence olmadı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    sn.turali ,

Oturduğunuz Halkalı Atakent i bilirim. O evlerde çatırdama falan dediklerinize çok çok şaşırdım. Oraları Avrupa yakasının en sağlam zeminlerinden diye bilinir evleri de Toki yaptığına göre o evlerde de sorun var ise vah ki vah.
    Gelişmeleri haberdar edebilirseniz çok memnun oluruz. Gerçi siz kiracı imişsiniz. Sıkıntı var ise değiştirirsiniz konumunuzu . gerçi bu da maliyetlidir ama ev sahibi olanların durumu çok daha vahim olur.

Bu arada bendeniz de sugosu forumdaşa komşu sayılırım. Aramız 300-400 metre falandır. Başka gayrimenkuller de var şükür de oturduğum yer Beylikdüzü nün o bölgesi. Buraya kooperatiften girdim , 11 yıl sürdükten sonra 2006 dan beri otururum. Ödediğim tüm paraların dolar bazında kayıtlarını tutmuştum. Son zamanlarda fiyatlar hemen hemen her bölgede arttığı gibi o bölgede de ciddi arttı. Dolar bazında kağıt üstünde dolar enflasyonu dahil %80 falan kar olmuştur ama önceki sayfalarda ki mevcut tartışmada sevgili komşum sayılan sugosu den ziyade sn.emlak gibi düşünüyorum ben de. Satsam aynı kalitede bu çevrede zor bulurum aynı ev den. Sugosu , Beylikdüzü Yaşam vadisi videosu paylaşmıştı. Güzel ve İstanbul şartlarına göre geniş bir yeşillik. Oranın 26 sene önceki halini bilirim. Bildiğin dere yatağıdır. Bana kalırsa oraya yakın binalar sıkıntılı olabilir zemin açısından. Yatırım açısından değerlendirildiğinde şimdiki aklım olsaydı , oturduğum eve vereceğim paranın , 2,5 veya en fazla 3 katını verir o yaşam vadisinin çok yakınında 1 dönüm arsa alırdım , şu an en az 20 dairem olurdu orada . İşte yapılan yatırımdan reel anlamda gerçek kazanç budur.
    sugosu ne şurdan katılırım , Beylikdüzü keyifli semttir , zamanında ona çok eleştiri yapılmıştı hatırlıyorum. Allah ın dağı muamelesi yapmışlardı. Şu kadarını söyliyeyim , genç kızınız şort giyip bisiklet sürebilir buralarda özgürce. Istanbul da bu konforu sağlayacak yer azdır , diğer her şeyi boş verin. Acı ama gerçek.
    Merhaba Sn roxette,

Zeminin nasıl olduğunu bilmiyorum ama duyduğuma göre eskiden burada Halkalı çöplüğü varmış. Ama herhalde inşaatlar başlamadan önce gerekli zemin düzeltme çalışmaları yapılmıştır, çünkü gerçekten çok büyük bir mahalle Atakent Mahaallesi, ülkenin en büyük 3. mahallesi diye biliyorum, Tokinin ve diğer özel firmaların yaptığı çok sayıda yüksek katlı binalar var.

İlgili bina için yapılan testte olumsuz birşey çıkmamış ama sesin neden geldiği de anlaşılamamış. Doğal olarak herkes oturmaya devam ediyor. Umarım kimsenin canı yanmaz olası bir depremde...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    250k$ nin her yıl 1k$ inda otelde kal ilerleyen her yıl 1k$ dan daha az otele ödersin işte kur riski böyle avantaja çevrilir. Bilmediğin yerden takip edemiyecegin yerden uzakta olduğun yerden ev alma... Yada al izle neler olacağını sonuçta hayattan ders almakta faydalı en azından çocuklarına musibetle edindiğin nasihatlerin olur.

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
    Arkadaşım ne anlatıyorsun sen, yemin ederim matematik şu yazdıklarını görse oturur ağlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Yeniden değerleme tamamen fiktif hesap, muhasebesel kendini kandırmaca.

Ben bu yıl Enflasyon araştırma grubunun hesabına dayanarak, excelimdeki arsanın değerine yüzde 40 ekliyorum, hadi bakalım.

Ya da emlakçı en az x2 yaptı ağabey dedi, yüzde yüz yazdım excele.

Oldu mu? Bence olmadı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Enflasyonun % 40 olduğu dönemde arsa yerinde sayabildiği gibi, enflasyonun % 10 olduğu dönemde de arsa % 50 prim yapabilir.
    Ya da enflasyondan bağımsız olarak, bulunduğu bölgedeki gelişmelere göre de değeri değişebilir.

Sadece bu günü veya sadece kötü dönemleri referans almak yanlış.
    Emlağa minimum 20-30 yıllık bakılmalı.

Dolar bile enflasyonla eşit gitmiyor. Bir öne geçip bir geri kalıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Peki kur riskinden nasıl korunacaksın?
    Bence TR şartlarında kur riski diye bir şey yoktur. Sizce var ise uzmanlar aşağıdaki gibi açıklamışlar.İstediginizi seçebilirsiniz.

https://www.google.com/search?q=kur+...obile&ie=UTF-8
    Son düzenleme : 3520; 17-09-2021 saat: 19:12. Sebep: İmla
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

Sayfa 238/1312 İlkİlk ... 1381882282362372382392402482883387381238 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz