Originally Posted by
abartin
Dogru bir tespit. Dolar enflasyonunuda hesabladigimizda su anda tarihi dipler civarindayiz.
Dolar bazinda 4 yildan beri yatay bir piyasadayiz….Doviz bazinda bu cokuse neden olan ekonomik, ic ve dis politikalarda yasanan ciddi olaylar bir kac yil oncesine kadar kirilganlik ve belirsizlik azalmis gibi gorunuyor. Su anda enflasyon ve turizm harizc diger parametreler olumlu sinyaller vermeyeye basladi. Sirketlerin bir yillik kisa vadeli doviz borc poziyonlarinda fazlalik var……
uretime dayali ihracaat artisi surecek gibi. Dis iliskilerde Yunanistan haric kavgali oldugumuz ulkelerle belirgin duzeyde bir yumusama ve duzelme mevcut…Dogru diplomatik hamlelerle Yunanistanin bize karsi ittifak kurdugu ulkelerle gerginligi bitirdigimiz zaman Yunan devletide zamani geldiginde kuyrugu indirecek.
Suriye ve multeci sorunu hala oldugu gibi ortada duruyor…Ama hizla gelisen savunma sanayi urunleri ve silahlarimiz sayesinde Suriyede her gecen zaman ABD ve Rusya ya karsi elimiz gucleniyor. 2023 yilinda katmanli hava savunma sistemlerimiz tamamlandigi zaman Suriyede ABD ve Rusya dan eskisi kadar cekimmeden cok dahat rahat bir sekilde askeri operasyonlar yapabilme kabiliyetine sahip olacagiz.
Tekrar borsaya donersek hala bir dip olusumu surecinde oldugumuzu dusunuyorum. Yil sonuna kadar Ne cokus ne ucus beklentim var. Ama 2022 de Borsanin iyi bir yukari hareket yapacagina inaniyorum….
yunanistan ile de yumuşama mevcut, biden öyle istedi akape şak diye yaptı..biden ile göreşebilmek için ne taklalar atıyorlar sen ise bunları akape nin mahareti ve insiyatifi ile yapılıyor olarak görüyorsun.. tamamen yanlış, 20 yılda bu noktaya neden geldik onu sormalısın kendine: kibir ve iş bilmezlik, vatan bilinci yerine ümmet bilinci ile atılan adımlar bu felakete sürükledi..
haberleri daha derin takip edersen bu realiteyi görürsün..
olanı şöyle özetleyeyim: aynen abdulhamit döneminde olduğu gibi ülkeyi iflasın eşiğine getiren bir zihniyet var, bu zihniyet ekonomik yıkımın altında kalmamak için hep alttan alıyor, abd ye sürekli taviz veriyor.. yunanlılar ise Türk adalarında kuzu çeviriyor (daha önce linkini vermiştim ama google dan arat bir istersen kendi gözlerinle gör)..neticede sadece iktidarda kalmak için savrulan ve her türlü tavizi veren bir zihniyet var, milli güvenlik zaafiyetidir bu derece borçluluk..ve zaten görüyoruz..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri