Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 403/1004 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 3,217 - 3,224 arası.

Konu: Viop XXXV

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Dogru bir tespit. Dolar enflasyonunuda hesabladigimizda su anda tarihi dipler civarindayiz.

Dolar bazinda 4 yildan beri yatay bir piyasadayiz….Doviz bazinda bu cokuse neden olan ekonomik, ic ve dis politikalarda yasanan ciddi olaylar bir kac yil oncesine kadar kirilganlik ve belirsizlik azalmis gibi gorunuyor. Su anda enflasyon ve turizm harizc diger parametreler olumlu sinyaller vermeyeye basladi. Sirketlerin bir yillik kisa vadeli doviz borc poziyonlarinda fazlalik var……

uretime dayali ihracaat artisi surecek gibi. Dis iliskilerde Yunanistan haric kavgali oldugumuz ulkelerle belirgin duzeyde bir yumusama ve duzelme mevcut…Dogru diplomatik hamlelerle Yunanistanin bize karsi ittifak kurdugu ulkelerle gerginligi bitirdigimiz zaman Yunan devletide zamani geldiginde kuyrugu indirecek.

Suriye ve multeci sorunu hala oldugu gibi ortada duruyor…Ama hizla gelisen savunma sanayi urunleri ve silahlarimiz sayesinde Suriyede her gecen zaman ABD ve Rusya ya karsi elimiz gucleniyor. 2023 yilinda katmanli hava savunma sistemlerimiz tamamlandigi zaman Suriyede ABD ve Rusya dan eskisi kadar cekimmeden cok dahat rahat bir sekilde askeri operasyonlar yapabilme kabiliyetine sahip olacagiz.

Tekrar borsaya donersek hala bir dip olusumu surecinde oldugumuzu dusunuyorum. Yil sonuna kadar Ne cokus ne ucus beklentim var. Ama 2022 de Borsanin iyi bir yukari hareket yapacagina inaniyorum….
    yunanistan ile de yumuşama mevcut, biden öyle istedi akape şak diye yaptı..biden ile göreşebilmek için ne taklalar atıyorlar sen ise bunları akape nin mahareti ve insiyatifi ile yapılıyor olarak görüyorsun.. tamamen yanlış, 20 yılda bu noktaya neden geldik onu sormalısın kendine: kibir ve iş bilmezlik, vatan bilinci yerine ümmet bilinci ile atılan adımlar bu felakete sürükledi..

haberleri daha derin takip edersen bu realiteyi görürsün..

olanı şöyle özetleyeyim: aynen abdulhamit döneminde olduğu gibi ülkeyi iflasın eşiğine getiren bir zihniyet var, bu zihniyet ekonomik yıkımın altında kalmamak için hep alttan alıyor, abd ye sürekli taviz veriyor.. yunanlılar ise Türk adalarında kuzu çeviriyor (daha önce linkini vermiştim ama google dan arat bir istersen kendi gözlerinle gör)..neticede sadece iktidarda kalmak için savrulan ve her türlü tavizi veren bir zihniyet var, milli güvenlik zaafiyetidir bu derece borçluluk..ve zaten görüyoruz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

paraya o kadar muhtaçlar ki faiz lobisi dedikleri abd ingiliz yatırımcısından para dilenmek için kapı kapı geziyorlar.. içerde ise sanki çok millilermiş yerlilermiş gibi poz racon kesiyorlar.. komedi ve yabancılar görüyor bu acziyeti ve oyunu bunun üzerinden kurarak istediklerini alıyorlar..

kamu maliyesini düzeltmemiş ve ulusal bilinci olmayan bir zihniyet bu meseleleri çözemez.. mültecilere ümmet diye 100 milyar dolar para akıttılar bunun parasını ise zaten fakir olan Türk halkına ödetiyorlar.. yüzlerce milyon liraya 300 odalı yazlık saray yapıyorlar..halk tepki göstermese daha fazla mülteci alacaklar ama şimdi gösterişten de olsa "önlem alıyoruz" muhabbeti yapıyorlar.. görev ve ulus bilinçleri o kadar zayıf ki zaten görevleri olan sınırları korumak konusunu ancak kamuoyundan tepki gelirse yapıyorlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. Bush geliyor ortadoğuya giricem diyor ona yollar acılıyor. Obama geliyor ortadoğuda işlerimizin bitmesi için kürt acılımı istiyor. Hertürlü milliyetcılık benm ayagmn altında paspas diyor pkk lılar davul zurna geliyor. Trump geliyor ben suriyede ortadoğuda işim yok diyor biranda en büyük milliyetçi oluyor herkesle kavga edip rabia takılıyor.

Trump devam etse ne mısırla ne bae ile hiç biri ile yakınlasma olmayacaktı. Rabia cebe inmeyecekti.

Erdoğan bir figüran kım gelirse ona ayak uyduruyor. Daha fetöcülere bir tulum giydiremesi elınde sallıyordu bk rengi tulum giyecekler die. Bunu bile basaramayan birini ülke yönetiyor zannedıyorlar

"
    ...
    ...

Fatih ve Kanuni gemileri de Karadeniz'de sondaj yapmaya devam edebilecekleri konumlarda bulunuyorlar.

Ancak Doğu Akdeniz'de durum pek anlatıldığı gibi devam etmiyor.

Artık ne Kıbrıs çevresinde ne de Mavi Vatan'da araştırma yapan bir sismik araştırma gemimiz yok.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi Antalya açıklarında alargada duruyor aylardır.

Yavuz sondaj gemimiz ise İstanbul'da ve eğer Haydarpaşa limanı içinde doğalgaz bulup orayı delmiyorsa, limana bağlanmış yatıyor.

Peki aylarca televizyonda övüne övüne, gerine gerine anlattıkları Mavi Vatan ve Kıbrıs çevresindeki ulusal çıkarlarımızın korunması meselesi ne oldu!

Onu da şimdilik Antalya açıklarına ve Haydarpaşa Limanı'na mı bağladık."

https://www.haberturk.com/yazarlar/f...zi-biraktik-mi

biden ile yapılan görüşme sonrası yavaşlayan aktiviteler manidar.. her akşam tv lerde şov yapıyorlardı ama demek ki abd den gelen bir lafla bitirdiler her şeyi..

https://www.takasbank.com.tr/documen...270d4dd0f1.pdf

22 eylül günü teminatlar değişiyor.. 23 eylül ppk' dan 1 gün önce..

6.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Dogru bir tespit. Dolar enflasyonunuda hesabladigimizda su anda tarihi dipler civarindayiz.

Dolar bazinda 4 yildan beri yatay bir piyasadayiz….Doviz bazinda bu cokuse neden olan ekonomik, icdig ve dis politikalarda yasanan ciddi olaylar bir kac yil oncesine kadar kirilganlik ve belirsizlik azalmis gibi gorunuyor. Su anda enflasyon ve turizm harizc diger parametreler olumlsinyaller vermeyeye basladi. Sirketlerin bir yillik kisa vadeli doviz borc poziyonlarinda fazlalik var……

uretime dayali ihracaat artisi surecek gibi. Dis iliskilerde Yunanistan haric kavgali oldugumuz ulkelerle belirgin duzeyde bir yumusama ve duzelme mevcut…Dogru diplomatik hamlelerle Yunanistanin bize karsi ittifak kurdugu ulkelerle gerginligi bitirdigimiz zaman Yunan devletide zamani geldiginde kuyrugu indirecek.

Suriye ve multeci sorunu hala oldugu gibi ortada duruyor…Ama hizla gelisen savunma sanayi urunleri ve silahlarimiz sayesinde Suriyede her gecen zaman ABD ve Rusya ya karsi elimiz gucleniyor. 2023 yilinda katmanli hava savunma sistemlerimiz tamamlandigi zaman Suriyede ABD ve Rusya dan eskisi kadar cekimmeden cok dahat rahat bir sekilde askeri operasyonlar yapabilme kabiliyetine sahip olacagiz.

Tekrar borsaya donersek hala bir dip olusumu surecinde oldugumuzu dusunuyorum. Yil sonuna kadar Ne cokus ne ucus beklentim var. Ama 2022 de Borsanin iyi bir yukari hareket yapacagina inaniyorum….
    digerlerini anlamam da üretime dayalı ihracat artışımız kısmına hayli takildim.
    boyle bir artış mi var acap diye içimden geçirdim.
    döviz 2 liradan başlat o grafi al.
    dövizin 2 lira olduğu günden yıllık ihracatımızı da al onu da başlat.
    su artışları graf üzerinde görelim.
    ben döviz 2 lirayken 150 civarı ihracat hatırlıyorum. simdi de 200 civarı.
    biri 4 katına gitmiş biri yuzde 30.
    abey uretime dayali ihracatimizi ben annamadim.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bir diğer konu usd bazlı değerler..

mesela 1 dolarlık bir destek var.. 20 yıl önce olmuş olsun.. biz şimdi o değeri aşağıda destek olarak görüyoruz..

ama oyuncular belki enflasyonu da gözönüne alıyor, usd bazlı enflasyon..

https://www.in2013dollars.com/us/inf.../2002?amount=1

mesela buraya göre 2002 deki 1 $ şimdi 1.52 dolar..

yani değerler de revize edilmeli..o siteden istenilen yıl seçilrek bu zamana kadar usd enflasyonu ne olmuş öğrenilebilir..
    abı 1.35 den al yat gorurse.....1 dolar dan sonra bır suru sırket arz oldu...onu da dusunmek lazım...135den almayana bence enayı derler
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

8. USDTRY enflasyonu birebir yansıtmaz, uzun vadede enflasyona karşı kaybı büyüktür, verisi kolay bulunduğundan rasyosunu herkes yapar bakar, asıl vahim tablo TÜFE bazında Bist 100 e bakıldığında ortaya çıkıyor. TÜFE hesabına yoğun bir müdahale olduğunda da herkes hemfikir olduğuna göre.

Tek handikapı, fiyat değil de getiri endeksine bakılmalı, onun da uzun vadeli datası yok, son yıllarda hesaplamaya başladılar zaten, gerçi ben eskiden de bakılan bir getiri endeksi hatırlıyorum ama, olan varsa paylaşırsa bakarız, gerçi eskiden bizim bir Open datamız bile yoktu, ilk yarım saati esas alıp yaratıyorlardı.

Bakarsak şöyle genel olarak, pek cümle kurmaya gerek yok sanırım. 2000 zirvesi öyle böyle bir zirve değildi..YTD

Sayfa 403/1004 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453503903 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •