Sayfa 73/206 İlkİlk ... 2363717273747583123173 ... SonSon
Arama sonucu : 1647 madde; 577 - 584 arası.

Konu: GOZDE - Gözde Girişim Sermayesi Yat. Ort. A.Ş.

1. 2014 te ingiliz şirketi 3 mılyar dolara aldı bu aliş holdıng ın bankalara toplam borcun yarısı o zaman TL karsılıgı 6 mılyar bugun TL karşılığı 26 mılyar bu borc temettu hısse satısı veya şirket satişıyla bitmez toplam bankalara borc 56 mılyar doların 1 tl artması holdıng ın 8 senelık temettu geliri gıder
    Ytd.
    Ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Efe kuzey Yazıyı Oku
    2014 te ingiliz şirketi 3 mılyar dolara aldı bu aliş holdıng ın bankalara toplam borcun yarısı o zaman TL karsılıgı 6 mılyar bugun TL karşılığı 26 mılyar bu borc temettu hısse satısı veya şirket satişıyla bitmez toplam bankalara borc 56 mılyar doların 1 tl artması holdıng ın 8 senelık temettu geliri gıder
    Ytd.
    Ytd
    tam öyle değil
    140 milyon sterlin 2020 favök üretmiş 500 milyon sterlinde borcu olduğunu kabul edelim
    14 fd/facök 14*140-500=1.5 milyar sterlin ederi var
    aldıkları kredi dolarmı sterlinmi bilmiyorum
    ozaman 3 milyar dolar civarındaydı
    1.5*1.37:2 milyar dolar yapıyor
    1 milyar dolar gibi zarar olabilir (aldığında parite 1.50 civarındaydı)zamanında united biskuvits bir kaç bölümüde satılmıştı
    kötü yatırım ama bir değer var sonuçta

3. Ben sadece ingiliz şirketi verdim en buyuk ve en kötü yatırım olarak görülen bu şirket beklentilerin altında satişları oldu büskivi devri biterken saglıklı beslenme dönemi var diye Avrupa da bılınclenme var diye haberler vardı. Yıllarca satişta olan şirketi talip yoktu ve ingiliz ler hesap kitap bilmeyen muro ya kitlediler şirketi satişları iyi olsa ve gelecek te deger katacak bir şirket olsa muro ya kalırmıydı diye bir ekonomi yazarı gazetede yazmıstı
    Yapılandırma da 4.5 mılyar dolar vardı yapılandırmaya sokulmayan borc 2 mılyar dolar
    Ytd

4.  Alıntı Originally Posted by Efe kuzey Yazıyı Oku
    Ben sadece ingiliz şirketi verdim en buyuk ve en kötü yatırım olarak görülen bu şirket beklentilerin altında satişları oldu büskivi devri biterken saglıklı beslenme dönemi var diye Avrupa da bılınclenme var diye haberler vardı. Yıllarca satişta olan şirketi talip yoktu ve ingiliz ler hesap kitap bilmeyen muro ya kitlediler şirketi satişları iyi olsa ve gelecek te deger katacak bir şirket olsa muro ya kalırmıydı diye bir ekonomi yazarı gazetede yazmıstı
    Yapılandırma da 4.5 mılyar dolar vardı yapılandırmaya sokulmayan borc 2 mılyar dolar
    Ytd
    holdinge toplam bakmak gerekir
    koç tüpraştan ne kar yaptı ? 4.2 milyar dolar+kdv yani 5 milyar dolara aldı
    üstüne migros demir dökümü döktaş sattı
    tüpraştan ne temettü aldı piyasa değeri ne ?
    koç tüpraştaki zararı migros vs katarsak abartmadan söylüyorum 10 milyar doların üzerinde
    sadece godivanın japonya 4 ülesi 1.2 milyar dolara satıldı şuan satsın su içinde 5-7 milyar dolara verir tüm borcunuda kapatır
    united biskuvits hindistanda büyüyor avrupa tarafı söylediğiniz gibi kötü ama hindistanda büyüyor
    sabit bakmamaklazım havuz olarak bakıldığında yıldız yurt dışında başarılı

5.  Alıntı Originally Posted by Efe kuzey Yazıyı Oku
    2014 te ingiliz şirketi 3 mılyar dolara aldı bu aliş holdıng ın bankalara toplam borcun yarısı o zaman TL karsılıgı 6 mılyar bugun TL karşılığı 26 mılyar bu borc temettu hısse satısı veya şirket satişıyla bitmez toplam bankalara borc 56 mılyar doların 1 tl artması holdıng ın 8 senelık temettu geliri gıder
    Ytd.
    Ytd
    Eğer dedikleriniz doğru ise,bu ülker grubuna yatırım yapılmaz.Sizin yapmanızda çok büyük hata olmuş diyebilirim .
    Sizin yazıları okuyan yatırımcılar bu hisselerde durmaz ,duramaz.Hatta sizinde hemen satıp çıkmanız gerekir.Bu söylediklerinize inanıyorsanız.Mantık bunu gerektirir.

Çünkü bu borçlar eğer bir planları yoksa ki size göre öyle görünüyor, öyle penta,polinas falan satmakla ödenecek borçlar değil.

Şunuda özellikle belirtmek istiyorum ki; elinizde muhtemelen bu hisseler var,belkide büyük miktarlarda vardır, dikkatli olmalısınız.

Dün konuştuklarınız bugün belkide tahtanın etkin oyuncuları tarafından kullanıldı,inşallah yanılırım ama bu gün yazdıklarınızda büyük bir ihtimalle yarın veya önümüzdeki günlerde kullanılacaktır.

Burda yazılanları önemsiz saymayın, herkes tarafından bunlar hemen değerlendirilir, işlerine geldiği gibi .

Bundan hiç şüpheniz olmasın.

6.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Eğer dedikleriniz doğru ise,bu ülker grubuna yatırım yapılmaz.Sizin yapmanızda çok büyük hata olmuş diyebilirim .
    Sizin yazıları okuyan yatırımcılar bu hisselerde durmaz ,duramaz.Hatta sizinde hemen satıp çıkmanız gerekir.Bu söylediklerinize inanıyorsanız.Mantık bunu gerektirir.

Çünkü bu borçlar eğer bir planları yoksa ki size göre öyle görünüyor, öyle penta,polinas falan satmakla ödenecek borçlar değil.

Şunuda özellikle belirtmek istiyorum ki; elinizde muhtemelen bu hisseler var,belkide büyük miktarlarda vardır, dikkatli olmalısınız.

Dün konuştuklarınız bugün belkide tahtanın etkin oyuncuları tarafından kullanıldı,inşallah yanılırım ama bu gün yazdıklarınızda büyük bir ihtimalle yarın veya önümüzdeki günlerde kullanılacaktır.

Burda yazılanları önemsiz saymayın, herkes tarafından bunlar hemen değerlendirilir, işlerine geldiği gibi .

Bundan hiç şüpheniz olmasın.
    Takilmayin fazla arkadasa, muhtemelen satti bugun kendi kendini hakli cikarmaya ugras veriyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tarık hocam bilge yatırımcısın tşk.

8. Ben tek lot satmadım yazdıklarım da muro nun acıklamaları
    Yapılandırma da tüm fabrikaları satınca bana 15 mılyar kalır dedi
    Suana kadar yapılamdırılan borc un sadece faizi ödendi ana para hala duruyor suan bile 36 mılyar borc var. Yapılandırma harici 2 m dolar ın ne kadarı odendı orası da mechul
    Yapılandırma ya giderken bankaları Cagrı yaptığında borc ödemede zorluk cekıyoruz demedimi borcları sadece öteleme yaptı zaman kazandı
    Yapılandırma gerekliydi her yıl odeme yapıyorsun borc artıyor iş cıkmaza girdi
    Ben holdıng şirket satacak diye aldım hangisini satar orası onlara kalmıs holdıng e temettü mü verir yoksa ülker gibi kredi mi verir orası muro bilir yada önem gıda gıbi gozdeye şirket mi satar bekleyip göreceğiz
    Ytd.

Sayfa 73/206 İlkİlk ... 2363717273747583123173 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •