Sayfa 419/1044 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1. [IMG]Koronavirüs salgınının yakıt talebini düşürmesiyle Avustralya'dan Filipinler'e, ABD'den Japonya'ya birçok üretici petrol rafinerilerini kapatmaya başlıyor. Enerji danışmanlık şirketi Wood Mackenzie sıranın Avrupa'daki rafinerilere gelmiş olabileceğini belirtti Petrol rafinerileri, koronavirüs salgını nedeniyle sert düşen yakıt talebinin kısa vadede toparlanmayacağı beklentisiyle Asya ve Kuzey Amerika'daki tesislerini kalıcı olarak kapatırlarken, sıra Avrupa'daki rafinerilere gelmiş olabilir. Salgının başlamasıyla birlikte küresel yakıt talebini yüzde 30 düştü. Rafineriler de geçici olarak tesislerini kapattılar. Ancak tüketimin hâlâ pandemi öncesindeki seviyelere dönmemiş olması tesislerinin temelli olarak kapanmasına yol açabilir. Avustralya, ülkedeki son kalan dört petrol rafinerisinin kapanmaması için 2.3 milyar Avustralya doları (1.68 milyar dolar) değerinde 10 yıl süreli teşvik planı hazırladı. Avustralya uzun vadeli arz güvenliği çalışmaları kapsamında yakıt depolama kapasitesini artıracağını açıkladı. Ülkedeki dört rafinerinin sahipleri olan BP Plc , Exxon Mobil Corp, Viva Energy Group ve Ampol Ltd teklifi olumlu karşıladılar ancak tesislerini açık tutma konusunda herhangi bir vaatte bulunmadılar.[/IMG]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    ***** ELEKTRİK KESİNTİSİ *****

Hindistan'da kömür kıtlığı, ülkeyi pahalı yakıt almaya veya elektrik kesintilerine sürükleyebilir

Hindistan'ın devasa kömür santrali portföyünün stoklarının tehlikeli derecede azaldığı, bunun da ülkeyi pahalı yakıt sevkiyatları satın almaya veya elektrik kesintisi riskine girmeye zorlayabileceği bildirildi.

Merkezi Elektrik Kurumu verilerine göre stoklar Kasım 2017'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Güney Asya ülkesinin bir yakıt kriziyle karşı karşıya kalan tek ülke olmadığı belirtildi.

İngiltere'den Çin'e giden alıcılar, talepteki toparlanma arzı geride bıraktığı için enerji kıtlığıyla boğuşuyor.

Deloitte Touche Tohmatsu'nun Mumbai merkezli ortağı Debasish Mishra, stoklar azaldıkça, tesislerin pahalı ithal kömür satın almaya veya yerel ihalelerde yüksek primler ödemeye zorlanabileceğini bildirdi.

Bunun, halihazırda yüksek petrol yakıt fiyatlarıyla mücadele eden bir ekonomide maliyetleri artırabileceği belirtildi.

Mishra, "Pandemi sonrası elektrik talebindeki keskin artış, dünya genelinde yakıt tedarik zincirlerini zorluyor. Hindistan, elektrik üretim kapasitesini genişletmek için iyi bir iş çıkardı, ancak kömür tedarik altyapısına benzer bir ilgi göstermedi." açıklamasını yaptı.

Hindistan'ın devlet dağıtım şirketlerinden gelen elektrik talebinin, ikinci pandemi dalgasının gerilemesi ve daha fazla kişinin aşılanmasının ardından ekonomik aktivite toparlanırken Temmuz'da % 10'dan ve Ağustos'ta % 18'den fazla arttı.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Çin devlet elektrik dağıtım şirketi insanların temel enerji kaynağını sağlamayı taahhüt etti

Çin devlet elektrik dağıtım şirketi, insanların temel enerji kullanım talebini sağlamak için kapsamlı önlemler alacağını ve elektrik kesintilerinden kaçınmak için elinden geleni yapacağını bildirdi.

Şirketin, kaynakların dağıtımını koordine edeceği ve elektrik şebekesi platformundan tam olarak yararlanacağı bildirildi.

Ayrıca, hükümetin düzenli elektrik kullanım planını sıkı bir şekilde uygulamayı ve güvenli ve güvenilir enerji kullanımı sağlamayı taahhüt ettiği belirtildi.

Çin eyaletleri ve bölgeleri, hükümetin enerji tüketimi kontrolleri ve sıkı kömür tedariği nedeniyle son zamanlarda konutlardan sanayi sektörlerine elektrik kesintileri yaşıyordu.

4. Dolares yeşil trendi zorluyor, bugünde 8.89 ile çizgiye değdi.

5. Brent haftaya turkuaz çizgi üzerinde başladı yeşil kanal çizgisi 87 usd üzerinde gri trend 93 usd

Beyaz Atlım, dertsiz günlere,...
    Umut olmazsa olmaz, değil mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Zamanından önce seçim olabileceğine dair emareler olmaya başladı. Vaziyet alın ortalık karışacak galiba.

Meclis'e gelen Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 2004 yılında Vergi Usul Kanunu kapsamına alınan 'enflasyon düzeltmesi' öncesinde yıllarca uygulanan, 'yeniden değerleme' uygulamasına 'istemeleri halinde' kalıcı olarak geri dönülüyor.

https://www.bloomberght.com/yeniden-...onuyor-2288941

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
     Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Zamanından önce seçim olabileceğine dair emareler olmaya başladı. Vaziyet alın ortalık karışacak galiba.

Meclis'e gelen Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 2004 yılında Vergi Usul Kanunu kapsamına alınan 'enflasyon düzeltmesi' öncesinde yıllarca uygulanan, 'yeniden değerleme' uygulamasına 'istemeleri halinde' kalıcı olarak geri dönülüyor.

https://www.bloomberght.com/yeniden-...onuyor-2288941
    Konu'nun Seçimle ilgisini pek anlayamadım Sultanım...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Sayfa 419/1044 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •