***** ELEKTRİK KESİNTİSİ *****
Hindistan'da kömür kıtlığı, ülkeyi pahalı yakıt almaya veya elektrik kesintilerine sürükleyebilir
Hindistan'ın devasa kömür santrali portföyünün stoklarının tehlikeli derecede azaldığı, bunun da ülkeyi pahalı yakıt sevkiyatları satın almaya veya elektrik kesintisi riskine girmeye zorlayabileceği bildirildi.
Merkezi Elektrik Kurumu verilerine göre stoklar Kasım 2017'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
Güney Asya ülkesinin bir yakıt kriziyle karşı karşıya kalan tek ülke olmadığı belirtildi.
İngiltere'den Çin'e giden alıcılar, talepteki toparlanma arzı geride bıraktığı için enerji kıtlığıyla boğuşuyor.
Deloitte Touche Tohmatsu'nun Mumbai merkezli ortağı Debasish Mishra, stoklar azaldıkça, tesislerin pahalı ithal kömür satın almaya veya yerel ihalelerde yüksek primler ödemeye zorlanabileceğini bildirdi.
Bunun, halihazırda yüksek petrol yakıt fiyatlarıyla mücadele eden bir ekonomide maliyetleri artırabileceği belirtildi.
Mishra, "Pandemi sonrası elektrik talebindeki keskin artış, dünya genelinde yakıt tedarik zincirlerini zorluyor. Hindistan, elektrik üretim kapasitesini genişletmek için iyi bir iş çıkardı, ancak kömür tedarik altyapısına benzer bir ilgi göstermedi." açıklamasını yaptı.
Hindistan'ın devlet dağıtım şirketlerinden gelen elektrik talebinin, ikinci pandemi dalgasının gerilemesi ve daha fazla kişinin aşılanmasının ardından ekonomik aktivite toparlanırken Temmuz'da % 10'dan ve Ağustos'ta % 18'den fazla arttı.
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Yer İmleri