Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 649/1004 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 5,185 - 5,192 arası.

Konu: Viop XXXV

1.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    teyyare endeksine bak

böyle bir destekte tutunuyorum, hacim yapıyorum ayakları felan. pala gömmeye gömecek de acaba neyin kokusunu aldı asıl onu merak ediyorum.

yeni bir varyant mı? kapanma ihtimali mi? ben bilançoya şort zarı attım. nasıl bir rezillik göreceğim bakalım.

yurtdışı iyi gidiyor. zaten teyyare palası iyi mal gömemedi. 1-2 haftaya çok farklı bir havaya girebilir.
    Ben beğendim kapanışı
    Tamamen acemi bir borsacıyım. Söyldiklerim fikir alışverişi içindir yatırım yaparsanız zarar edersiniz.

Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Ben beğendim kapanışı
    teyyare palası da zaten onun için çalıştı. aslında yurtdışı durumları olmasa alayını göm gitsin.

biraz da müzük felan.

Şafaktakiler- İttihad ve Terakki

https://www.youtube.com/watch?v=03znfqcFM8Y
    audentes Fortuna iuvat

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    böyle bişey olmaz herhalde...le brone james olur o zaman...

4.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    böyle bişey olmaz herhalde...le brone james olur o zaman...

Neden olmasın tamda bizim kumarhaneye yakisacak bir hareket olur. inşallahta oralara düşer bir daha da hiç kimse borsanın adını anmaz hale gelir de kendileri çalar kendileri oynarlar. Koca koca şirketler 3 kuruşa işlem görüyor dünyanın açık ara en adi borsası. Ekranda yanıp sönen lambalar bile daha itibarlı. Böyle bir kepazelik başka nerde var bilmiyorum. 2013 ten beri hep düşüyor. 3 4 yılda bir nominal tl bazlı zirve yapıyor eski tepe ile yeni tepe arasında 3 4 yil oyalanip para ve zaman eritiyor. Arada bir iki hisse adam gibi çıkar o hissede de zaten patron ve avanelerinden başka kimse yoktur. Bence tam bir eşşek borsası.

hisseler ucuz mu? endeks30 hisseleri.. evet bir çoğu ucuz..

ama ne kadar ucuz ??

neye göre.. mesela benim için gösterge kagıtlardan birisi olan kchol f/k 6..

kar miktarına göre fiyatlanmış.. ve ortaya bu durum çıkmış.. f/k 10 olsaydı %60 potansiyeli var yukarı yönlü.. yani tarihsel olarak akapenin bu kadar beceriksiz olmadığı dönemlerde fiyatlama 10 mertebesindeydi..

yani bu ölçüte göre evet ucuzuz ama o kadar da değil.. yani şimdi bir risk var ve bu fiyatlamada risk algısı önemli..nitekim cds değerimizde yüksek..

eski rakamlara ulaşmak için (endeksin 650 usd olduğu zamanlar) 3 kat artmasını beklemek filan mevcut durumda uzak bir hayal..

mevcut durumda karlar belli..

şirketlerimiz aşırı karlı hale gelecek ve risk primi aynı zamanda düşecek.. o zaman endekste bence geçmiş rakamları konuşmaya başlarız..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

bizde en büyük şirketler 8-10 milyr tl yıllık kar yapıyor.. yani 1 milyar dolar..

bu grafikte ise fortune 500 şirketleri yıllık kar miktarları var..kaynak 2020 yılından..

fark devasa..

karlılık, karlılığın sektörel dağılımı ve çeşitliliği düşünüldüğünde dow rakipsiz..

yatırımcılar için ciddi fırsatlar var..seçebileceği çok fazla şirket var..

gitmemiz gereken mesafe çok çok fazla..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

yukarıdaki grafikte en büyük kar rakamı Berkshire Hathaway şirketinin.. 80 milyar dolar civarı..

Warren Buffet'ın şirketi..

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

bizde en büyük şirketler 8-10 milyr tl yıllık kar yapıyor.. yani 1 milyar dolar..

bu grafikte ise fortune 500 şirketleri yıllık kar miktarları var..kaynak 2020 yılından..

fark devasa..

karlılık, karlılığın sektörel dağılımı ve çeşitliliği düşünüldüğünde dow rakipsiz..

yatırımcılar için ciddi fırsatlar var..seçebileceği çok fazla şirket var..

gitmemiz gereken mesafe çok çok fazla..
    Grafik gzl
    Abd nin iktisaden ustunlugu tartisilmaz
    Avrupa yi da haraca kesiyo bizi de Arab i da
    Ama yatirimcilik icin de bi gerceklik var
    Pahali mal alinmaz

Bizle kiyasla Dow mow nazdeq vs
    Inanilmaz pahali
    Ölçüm soyle
    Bizde ki pd/dd nin on yirmi kat i imis orda degerlemeler
    Ordaki sirket degerlemeleri en pahalilardan

Sayfa 649/1004 İlkİlk ... 149549599639647648649650651659699749 ... SonSon