Sayfa 682/1000 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by One-X Yazıyı Oku
    https://www.isbank.com.tr/contentman...dspa-vergi.pdf

(2021 yılı için bu dğer 53 bin tl.)

Buradaki açıklamaya göre 2006 öncesi ihraç edilen eurobondların alım-satım kazancı (kira vs olmadığını varsayıyorum) beyan sınırını geçmediği sürece vergi doğurmuyor. Eğer bir aşım varsa aşan miktar üzerinden vergi ödeniyor. Atladığım bir şey mi var?
    merhaba buna bagli olarak bir sorum var. fransada yasiyorum ve TR de eurobond yatirimim var; eurobond kupon gelirim yillik bu degerin altinda kaldigi icin vergi odemiyorum ancak bu geliri yerlesik oldugum fransada belirtince korkunc vergi cikiyor. 2 yerden vergilendirme olamayacagina gore TR de limit alti kaliyor olmasini ben burada bu kazanci deklere etmekten kacinmada kullanabilir miyim? zira 6000 usd yillik kupon gelirine 2500 usd civarinda vergi cikariyorlar burada geliri arttirdigi icin ust dilime geciyorum. bu konuda bilgisi olan var mi? simdiden tesekkurler

2. Yurtdisinda yasayanlar dar mukellef oldugundan TR'da vergi yok. Tamamen FR vergi kanunlarina tabi olmalisiniz, sanmiyorum ki TR'in kendi mukelleflerine tanidigi vergi limitlerini FR tanisin.

3.  Alıntı Originally Posted by Gupilya Yazıyı Oku
    merhaba buna bagli olarak bir sorum var. fransada yasiyorum ve TR de eurobond yatirimim var; eurobond kupon gelirim yillik bu degerin altinda kaldigi icin vergi odemiyorum ancak bu geliri yerlesik oldugum fransada belirtince korkunc vergi cikiyor. 2 yerden vergilendirme olamayacagina gore TR de limit alti kaliyor olmasini ben burada bu kazanci deklere etmekten kacinmada kullanabilir miyim? zira 6000 usd yillik kupon gelirine 2500 usd civarinda vergi cikariyorlar burada geliri arttirdigi icin ust dilime geciyorum. bu konuda bilgisi olan var mi? simdiden tesekkurler
    Fransa'da yerleşik kişi kazanç vergisini Fransa'ya öder. Ödemezseniz yine Fransa devleti ile muhattap olursunuz. TC karışmaz. 50bin küsür TL'lik muafiyet vergisini TC'ye ödeyenler için geçerli.

Yani Fransa vatandaşı olup, TC'de yerleşik olsaydınız misal, bu muafiyetten faydalanabilirdiniz sanıyorum.

ytd

4. Burgani tavsiye etmem diğer bankalardan alıp üzerine 1 puan kar ekleyip satıyor. Kendi stokunda olanlarda da bu şekilde bir politika izliyor . Nedeni küçük ve butik bir banka olması ve işlem hacminin diğerlerine göre daha düşük olması
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Burger 2038, 102
    Teb 2038, 101

ytd
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Alım satım da hiçbir limit ve istisna yok. 10tl dahi olsa beyan zorunluluğu var. Aman dikkat.
     Alıntı Originally Posted by One-X Yazıyı Oku
    Ben de 2006 öncesinde ihraç edilen eurobondları parça parça toplamaya başlıycam. Amacım uzun vade tutmak değil.1 belki 2 yıl içinde cds primleri uygun bir seviyeye geldiğinde satmayı planlıyorum. Bu eurobondlar için alım-satım sonrası doğan kâr (ve varsa kupan gelirleri) yıllık beyan limitinin altında kaldığı sürece bir vergi doğurmuyor değil mi?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Burgani tavsiye etmem diğer bankalardan alıp üzerine 1 puan kar ekleyip satıyor. Kendi stokunda olanlarda da bu şekilde bir politika izliyor . Nedeni küçük ve butik bir banka olması ve işlem hacminin diğerlerine göre daha düşük olması

Evet ben de tahmin ettim ama para orada şu an. Teb/vakıf ile burger arasında 1% civarı bir fark var alırken. Parayı başka yere swift yapmaya çekiniyorum sırf eurobond almak için. Burger bu ay faizleri 1.5% altına düşürürse büyük ihtimalle yolları ayıracağız gerçi çünkü orada tutmanın anlamı kalmayacak.

Ytd

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    ... Burger bu ay faizleri 1.5% altına düşürürse büyük ihtimalle yolları ayıracağız gerçi çünkü orada tutmanın anlamı kalmayacak.

Ytd
    hocam burger'de faiz 1,5 altına düşeli bayağı olmadı mı yahu. ben en son swaplı mevduatla bile 1,20 alabildim eylül ayında.

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    hocam burger'de faiz 1,5 altına düşeli bayağı olmadı mı yahu. ben en son swaplı mevduatla bile 1,20 alabildim eylül ayında.
    Ben de öyle okudum burada da ben son bağladığımda Eylül'ün başıydı, 1.5% alabildim. Büyük ihtimal bana da aynı muamele geliyor 3-4 gün sonra.

Sayfa 682/1000 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •