Sayfa 260/1312 İlkİlk ... 1602102502582592602612622703103607601260 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Sn alidelta burası hissenet,herkesin finansal okuryazarlığı baya baya üst düzeydir.Ben size 20 binin çok üstünde garantili nakit akışını sağlayan kaç tane yol gösteririm.Hem de on eve bağladığınız paranın üçte ikisine.Hem de sıfır kiracı riski,sıfır paranın ödenmeme riski.Temiz para tiko para.Dediğiniz doğru bir senaryo değil,siz 20 ev parasını ortaya koyun,eve mi yatıralım,finansal başka enstrumanlara mı onu tartışırız.Ben şimdiki aklımla o parayla asla 2o ev almam.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn alidelta burası hissenet,herkesin finansal okuryazarlığı baya baya üst düzeydir.Ben size 20 binin çok üstünde garantili nakit akışını sağlayan kaç tane yol gösteririm.Hem de on eve bağladığınız paranın üçte ikisine.Hem de sıfır kiracı riski,sıfır paranın ödenmeme riski.Temiz para tiko para.Dediğiniz doğru bir senaryo değil,siz 20 ev parasını ortaya koyun,eve mi yatıralım,finansal başka enstrumanlara mı onu tartışırız.Ben şimdiki aklımla o parayla asla 2o ev almam.
    syn hkm çok kibar bir cevap olmuş bence 20 ev alan adamın aklıyla zoru vardır. bırakın hisse vs almayı zeytinyağı alsa daha az stres yaşayıp daha uzun yaşar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3.  Alıntı Originally Posted by nesta17 Yazıyı Oku
    syn hkm çok kibar bir cevap olmuş bence 20 ev alan adamın aklıyla zoru vardır. bırakın hisse vs almayı zeytinyağı alsa daha az stres yaşayıp daha uzun yaşar.
    Bundan 10 yıl önce bunu söyleseniz size gülerlerdi. Belki 10 yıl sonra da güleceklerdir.
    Yatırım araçları çarkıfelek gibidir.
    Şu anda haklı olabilirsiniz, ama bir süre sonra da karşı taraf haklı çıkabilir.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

4. https://www.bloomberg.com/news/artic...crisis-deepens

Gazprom bize sattığı doğalgaza yüzde 25 lerden başlayan zammı dayayıvermiş.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

5. Kime sorsan enflasyon en az %30 diyor. Hatta baskalari var %40 50 gidiyor

Bu kadar yuksek bir enflasyon ortaminda konut kredisi faizi aylik %1.37 yillik %17.94

https://www.hesapkurdu.com/konut-kre...0-ay-700000-tl

Dunyanin hangi ulkesinde gercek enflasyonun yarisi oraninda konut kredisi veriliyor? Ben hic duymadim

Konut kredisini alan icin korkunc avantajli gozukuyor.

Yada belki ben bir seyler kaciriyorum?

6. Sebep iç göç ve ve siginmaci ve para karsiligi verilen vatandaslik...
    Bu sebeplwr ortadan kaldirilirsa ev fiyatlari normale doner.

Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Kime sorsan enflasyon en az %30 diyor. Hatta baskalari var %40 50 gidiyor

Bu kadar yuksek bir enflasyon ortaminda konut kredisi faizi aylik %1.37 yillik %17.94

https://www.hesapkurdu.com/konut-kre...0-ay-700000-tl

Dunyanin hangi ulkesinde gercek enflasyonun yarisi oraninda konut kredisi veriliyor? Ben hic duymadim

Konut kredisini alan icin korkunc avantajli gozukuyor.

Yada belki ben bir seyler kaciriyorum?
    güzel diyorsunuz da Türklerin gelirleri enflasyon oranında artmıyor ki, 20% faizle kredi alabilmek için seneye garanti 25% zam alacağını gelirin artacağını bilmek lazım.

oysa ki bırakın bunu seneye çalışacak iş bulur muyum derdinde çalışanlar, en garanti geliri olan memurlarsa zaten artık ölü zamlar alıyorlar. maaşları büyükşehirde ev alabilecek skalanın her sene altına düşüyor.

yabancılar içinse zaten kredi oranı ve enflasyonun anlamı yok gibi bir şey.

8. Maaşla ev kredisine girmek (eğer özel sektördeyseniz) şu ortamda çok riskli olur da,
    kenarda dövizi altını olanlar bunu hedge olarak bekletip ev kredisi pek ala çekebilir.

Şu anda hiç kimsenin ev alma imkanı yok değil, almaya "niyeti" yok.

Kafası az çalışanlar, elindeki şey yükselirken onu satıp ucuz mal toplamayı akıl edemezler.
    Elindeki yatırımı yıllarca dipte süründüğünde umutsuzluğa kapılarak ucuza satıp, alacağı malı pahalıya alılar.

Kafası biraz daha fazla çalışanlar ise şu anki küresel değişimin (great reset zart zurt) farkında ve hiç bir şey al(a)madan kitlenip kalmış durumda. Korkuyla bekliyor.

Kafası en çok çalışan ne yapıyor onu bilmiyorum.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 260/1312 İlkİlk ... 1602102502582592602612622703103607601260 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •