Sayfa 39/177 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 1412 madde; 305 - 312 arası.

Konu: ARCLK - Arçelik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by marsares Yazıyı Oku
    Benim gördüğüm şu: Bu sinir bozucu hareketler, hissenin temel dinamiklerinde, satışlarında, finansalarında bir bozulma yoksa, şirketin bizzat kendisi şirketin hisse fiyatının değerinin/ederinin altında inanıyor ve tarihinde ilk defa bir gerialım açıklamışsa eninde sonunda sert bir yükselişle sonlanacak.
    Endexin böyle pozitif olduğu günlerde dahi tepkisiz kalması, yükselişe direnmesi hissede poz. alanları ''bunun yüzünden diğer hisselerde fırsatları kaçırıyorum'' duygusuyla satışa yöneltmek. Evet sinir bozucu hareketler, ama sakin ve sabırlı olunursa kazançlı çıkılabilir.

Herşeyin hergün zamlandığı (evet tüm beyaz eşyanın ve küçük ev aletlerinin de), doların 2022 nin ilk 6 ayında 10 lirayı geçmesinin projeksiyonunun yapıldığı bir ortamda, (ki Arçeliğin gelirinin %60 dan fazlası artık USD bazlı) ben 22 de en az 50TL yi görmeden hayatta satmam malımı. %55-60 prim de benim için gayet iyi bir getiridir.
    Katiliyorum yonlendirme olmasin da...
    Bur de sirketin global operasyonlarini da dusunmek lazim...
    Ytd syg

Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

2.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Bu kadar lot degil de taş alsan dagdaki taşın fiyatı bile artardı. Başarılı işler, tebrikler.
    Teorik dolaşımda olan pay %25
    Uzun vadeli fon banka vs saymazsan Gerçekte % kaç bilmiyorum .
    %5 geri alım yapıldı.
    Bence piyasada satılacak mal kalmaması lazım.
    Evet bu geri alima dağdaki taş bile değer kazanir. Bence Son dökülmeleri izliyoruz.

3. Tüpraş ve tofaştaki operasyon bitmeden arçelikte çıkış başlamaz diye düşünüyorum.

4. Yabancı üç aydır hunharca satıyor. Yabancı oranı %55'ten %42'ye geldi.

Geçen sene üçüncü çeyrek 1 milyar, son çeyrek 1.2 milyar, 2021 ilk çeyrek 1 milyar net kâr var. 2021 ikinci çeyrek kârı 500 milyon. Gidişat önümüzdeki çeyreklerde kâr rakamlarının, geçen senenin son iki çeyreğinin ve bu senenin ilk çeyreğinin yani 1 milyarın altında kalacağını işaret ediyor. Bu sebeple F/K yükselmeye devam edecek gibi. Dolayısıyla en azından 2022'nin ikinci çeyreğine kadar (altı ay civarı) sert hareket yapmayacağını ve yatay seyredeceğini düşünüyorum.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

5. Neden düştüğünü ve patronların neden alım yaptığını bilanço gelince anlarsınız.

6.  Alıntı Originally Posted by cemmer97 Yazıyı Oku
    Neden düştüğünü ve patronların neden alım yaptığını bilanço gelince anlarsınız.
    Birçok kağıt düşüyor ve birçok kağıtta geri alımlar var.
    Bunun temel sebebi Yabancı para girişinin olmaması.
    Böylesi dünya markası şirketler üçer aylık bilançolarin kötü gelmesinden bu boyutta etkilenmez.
    Sanıyorum.

7. 2017'de yani tastamam 4,5 yıl önce 25 liradan işlem gören bir kağıt için bugünki 31 lira fiyat bana çok anlamsız geliyor.

8. yıl sonu beklentileriyle uyumlu bilanço gelirse sorun kalmaz 60 milyar ciro, 6,6 milyar favök ile buralarda kalmaması gerekir. hedefler şaşarsa kartlar yeniden karılır.

Sayfa 39/177 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •