Sayfa 587/1002 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,689 - 4,696 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    nerden aklına geldiki tarım? kimileri sevdiği sempati duyduğu birşeyi satın alır ama bence yanlış strateji. burda tek maksat para kazanmak. onun için de fonun geçmiş performansına bakmak gerekiyor, yeni arz edilmiş fonun geçmişine nasıl bakacaksın? sonra yeni arz edilen hisse almak falan..bunlara bulaşmazdım ben.
    Zaten tövbe ettim bir daha bu tür fonlara bulaşmamaya. Bir darbeyi de GZH'tan yedim ve acısı hala taze. Ocak ortasında halka arz oldu ve halka arz olur olmaz almıştım. Aradan 10 ay geçti daha bir gün artıya geçtiğini görmedim

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Hisse senedi yoğun fonlara yatırım yaparken nelere dikkat etmek gerekir. Borsa bilgim zayıf portföyümün %30 unu borsaya yatırmaya düşünüyorum. Ağırlıklı olarak hisse senedi yoğun fonlara yatıracam birazda kendim bist 50den hisse alıcam. Hisse senedi yoğun fonlardan bir karma yapayım dedim. oph tkf nnf gl1 mac tcd den oluşan bir karma yapmayı düşünüyorum. Her ay alım yapacağım. Seçimlere kadar almayı en az 3 yıl tutmayı düşünüyorum. Şuan borsa çok ucuz seçimlerde bu iktidar gider yerine kim gelirse gelsin ekonomi daha iyi olur borsadanda kazanırım ümidim var. Hesaplarım tutmazsa yapacak bişey yok risk almadan olmuyor. Bu fonların izahnamelerine bakıyorum ancak yönetim ücreti vs dışında başka neye bakmalıyım. Portföy yönetim şirketleri mi önemli yoksa fon yöneticileri mi önemli? Piyasada bilinen isimler var mı? Neye göre seçim yapılıyor?

3.  Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Hisse senedi yoğun fonlara yatırım yaparken nelere dikkat etmek gerekir. Borsa bilgim zayıf portföyümün %30 unu borsaya yatırmaya düşünüyorum. Ağırlıklı olarak hisse senedi yoğun fonlara yatıracam birazda kendim bist 50den hisse alıcam. Hisse senedi yoğun fonlardan bir karma yapayım dedim. oph tkf nnf gl1 mac tcd den oluşan bir karma yapmayı düşünüyorum. Her ay alım yapacağım. Seçimlere kadar almayı en az 3 yıl tutmayı düşünüyorum. Şuan borsa çok ucuz seçimlerde bu iktidar gider yerine kim gelirse gelsin ekonomi daha iyi olur borsadanda kazanırım ümidim var. Hesaplarım tutmazsa yapacak bişey yok risk almadan olmuyor. Bu fonların izahnamelerine bakıyorum ancak yönetim ücreti vs dışında başka neye bakmalıyım. Portföy yönetim şirketleri mi önemli yoksa fon yöneticileri mi önemli? Piyasada bilinen isimler var mı? Neye göre seçim yapılıyor?
    bu kadar çok bilgiye ne gerek varki 1-3-5 yıllık grafiklere bakarsan uzun vade için en iyiler oph gmr tcd zaten. ancak bistte buranın dip olduğu konusunda yanılıyorsun dünya şu an zirvelerde o yüzden 1400 altına gitmiyor, dünyaya elbet ayı piyasası gelecek o zaman teknik olarak bistte 1100 görülecek muhtemelen. sorun ayı piyasasının kaç yıl sonra geleceğini bilememek o kadar bekleyemem o yüzden risk alıcam diyorsan ok.

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bu kadar çok bilgiye ne gerek varki 1-3-5 yıllık grafiklere bakarsan uzun vade için en iyiler oph gmr tcd zaten. ancak bistte buranın dip olduğu konusunda yanılıyorsun dünya şu an zirvelerde o yüzden 1400 altına gitmiyor, dünyaya elbet ayı piyasası gelecek o zaman teknik olarak bistte 1100 görülecek muhtemelen. sorun ayı piyasasının kaç yıl sonra geleceğini bilememek o kadar bekleyemem o yüzden risk alıcam diyorsan ok.
    Üç beş yıllık grafikler de pek açıklayıcı olmuyor. Ben Mükafat Katılım Hisse Fonunun geçmiş performansına bakarak almıştım. Son bir yıldaki performansı ne biliyor musunuz? %11. Ocaktan beri sürekli düşüyor fon. Keriz gibi eriyor insanın parası. Ama öte yandan yıllardır onun çok altında kalan Yapı Kredi Koç Holding bu sene %50 getiri sağlamış. Acayip, hiçbir mantık çerçevesine oturmayan saçma sapan bir piyasa burası.

5. Parayı gayrımenkule yatıran kazandı, fondu şuydu buydu uğraşnlar ise sinir stres içinde uğraşıp durdu, sonuç pek parlak olmadı.
    Artık önümüzdeki maçlara bakalım...

6. Fonlarin iyi yonetilmesinde , fon yoneticilerinin katkisi cok buyuk. Fon yoneticisi piyasayi iyi okuyabilir ve tahmin edebilirse guzel getiriler kazaniliyor. Tamamen fon yoneticisinin ongorusune bagli diyebiliriz saniyorum. Tabi her donemi her yili tahmin etmek cok zor olsa gerek.

Mps ve tcd de eski getirileri saglayan portfoy yoneticileri farkli isimlerdi diye hatirliyorum. Tcd kubilay ozalp var idi rpd ye gecti , Mps eski fon yoneticisi 4-5 ay once Tlh fonda idi diye hatirliyorum.

Aydem vs istanbul portfoy hakkinda bir haber ; https://www.bloomberght.com/istanbul...lamasi-2289732

Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    Başkan yardımcısı Semih Tümen'in piyasalarda MB başkanlığı için en doğru isim olduğu konuşulurken, bu kararın gelmesi ilginç. Dolarda yükselen kanalın direnç noktası 9.44'e geldi. 9.44 üstü kademeli dolar satışı yapılması ve nakitte kalıp bist-50 hisseleri veya piyasada oynaklık artacağı için arbitraj fonları iyi seçenekler. 10 yıllıklar 20%'yi geçtiğinde sağlam özel sektör tahvil fonları da bir diğer seçenek. 9.44 üstünde hareket hızlanacak ve MB faiz artırmak zorunda kalacak. Artırmaz ise piyasa onun yerine yapar bu işi. 10 yıllıklar dün 19.51% den kapattı.
    Belki bu alintida faydali olabilir. Tefasa acik arbitraj fon bulamadim ama ost almak isteyenler icin faydali olabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Arkadaşlar biliyorum bu başlıkta bunu sormanın manası yok ama belki tecrubelilereen bir iki kelam okuyup ona göre hareket ederim. Geçen ayki faiz indiriminden sonra döviz bazli fonlar (IPV, KUB, vs.) en az %3 kazandırdı. Acaba onumzdeki ayda muhtemel bir faiz indirimi için bir yuzde beş döviz bazlı fonlar kazandırır mi?
    bunu ben de merak ediyorum

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Parayı gayrımenkule yatıran kazandı, fondu şuydu buydu uğraşnlar ise sinir stres içinde uğraşıp durdu, sonuç pek parlak olmadı.
    Artık önümüzdeki maçlara bakalım...
    Konutu gazlamak, siyasetin bir tercihi idi. Biz seçilmedik. Yoksa ekonomik olarak doğru karar verdiğimi ama siyasi olarak yanıldığımı düşünüyorum

Sayfa 587/1002 İlkİlk ... 87487537577585586587588589597637687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •