Sayfa 196/1003 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: Viop XXXVI

recep erdoğan şu anda sorosçulukla filan suçlanan veya ab fonları ile fonlandıkları için suçlanan kişilerden çok farklı şeyler mi yapmış geçmişte.. ??

hayır.. soros la kendisi bizzat görüştü defalarca, veya abd büyükelçisi ile.. abd nin muazzam desteği arşivlerde, erdoğan'ı başbakan yapmak için çok çaba sarfettiler..

diğer yandan ab fonları meselesi.. en çok kullanan herhalde Türk devleti dir, stk lardan bile fazla.. mesela şimdi ab fonları ile doğu sınırındaki mayınları temizletiyorlar.. herhalde daha kolay mülteci işgaline uğramak için olsa gerek..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

"...
    ...
    Don Kişot’tan büyükelçilere...

Birkaç güne sığan bir büyükelçi krizi atlattık. “Atlattık” sözcüğü lafın gelişi değil, gerçekten büyük bir sorundu geride bıraktığımız. Ama sorunun gerçekte tümüyle geride kaldığı da sanılmasın.

Her yönden bir teste tabi tutulduk. Ama bu testin yapılmasını da adeta biz istedik, böylesine bir teste biz zemin hazırladık.

On ülke büyükelçisinin yaptığı açıklamayı iç işlerimize karışılması olarak okuduk.

Sanki bizim iç işlerimize karışılması, bize karşı kurulan bir dizi komplodan, bizi çatışmalara sürükleyen, güvenlik güçlerimizin şehit edilmesine yol açan bir dizi destekten önemliymiş gibi...

Ayrıca sanki biz başka ülkelerin iç işlerine hiç karışmıyormuşuz gibi...

Birden celallendik; “Asarız, keseriz, kovarız” moduna girdik! Son söyleneceği en başta söyleyiverdik.

Ekonomik gidişatı nasıl oluyorsa tüm dünyadan farklı okuyup faiz indiriyoruz. Gri listeye alınıyoruz. Bütün bunlar yüzünden paramız değer yitirecek, belli; sanki bu olan biten yetmiyormuş gibi bir de on büyükelçiyi istenmeyen kişi ilan etmeye kalkışıyoruz.

Dolar önceki gün 9.84’ü buldu, 10 liraya ramak kaldı!

Neyse ki “kalkışma” noktasında durduk. Her ne kadar “Bu ülkeler geri adım attı” diyorsak da aslında bir geri adımın söz konusu olmadığını hemen herkes biliyor.

Yurtiçine oynamaya devam!
    Ama önemli olan yaratılan algı. Yurtiçinde estirilen hava, geniş kitlelere ulaşan mesaj başka:

“Türkiye sert çıktı, dünyanın en gelişmiş on ülkesi geri adım atmak zorunda kaldı.” X

Söz konusu on ülke ortak bir açıklama yaptı. Biliniyor ki bu açıklama için de Türk Dışişleri yoğun bir temas trafiği yürüttü. Ve yine biliniyor ki yapılan açıklamada “Aman biz ettik, siz etmeyin” gibi bir ifade tabii ki yok, “Biz aynı noktada duruyoruz” demeye getiriyor bu ülkeler.

Zaten yapılan açıklamanın yurtiçindeki okunuşuyla dışarıdaki okunuşu taban tabana niye zıt sanıyorsunuz..."

https://www.dunya.com/kose-yazisi/et...iyormus/637838

alaattin aktaş'ın dünya'daki yazısı..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. kılışdaroğlu, cumhurbaşkanlığı için özgür demirtaş aday gösterecekmiş

demirtaş, sabancı üni. ve akbank yçn-kur üyesi.. akbank yürüyüp gitmez mi böyle bi durumda ?

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    kılışdaroğlu, cumhurbaşkanlığı için özgür demirtaş aday gösterecekmiş

demirtaş, sabancı üni. ve akbank yçn-kur üyesi.. akbank yürüyüp gitmez mi böyle bi durumda ?
    Sanmıyorum gerçek olabileceğini. Özgür hoca aklı başında biri ama aday olup %51 oyu alacak bir kapasitesi var mı ?

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    recep erdoğan şu anda sorosçulukla filan suçlanan veya ab fonları ile fonlandıkları için suçlanan kişilerden çok farklı şeyler mi yapmış geçmişte.. ??

hayır.. soros la kendisi bizzat görüştü defalarca, veya abd büyükelçisi ile.. abd nin muazzam desteği arşivlerde, erdoğan'ı başbakan yapmak için çok çaba sarfettiler..

diğer yandan ab fonları meselesi.. en çok kullanan herhalde Türk devleti dir, stk lardan bile fazla.. mesela şimdi ab fonları ile doğu sınırındaki mayınları temizletiyorlar.. herhalde daha kolay mülteci işgaline uğramak için olsa gerek..
    Şimdi o fonlar geri gelse Soros sevimli olabilir mi? Olmaz sanırım di mi ??

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Şimdi o fonlar geri gelse Soros sevimli olabilir mi? Olmaz sanırım di mi ??
    soros'la bizim yakından uzaktan işimiz olmaz.. ama mr erdoğan sık sık görüşmüş kendisiyle.. hatta soros 'u geçtim rothschild ile bile görüştü fotoları var.. sorsan "biz milliyiz, diğerleri değil" diyecektir..yersen..

diğer yandan.. "o fonlar" derken sanırım yatırım fonlarını kasdettiniz.. ben Türk halkının kaynaklarının borsa için yeterli olduğunu düşünüyorum, kapı kapı borç dilenen bu yatırım fonlarına dilenen ise akape, haberlerini okuyoruz gazetelerde..

benim yazımdaki "fonlar" ise ab'nin kendi çıkarları için hedef ülkelerde proje karşılığı desteklediği konulara (kendi çıkarlarına uyan) para vermesi, bunu hazırladığı fonlar üzerinden yapıyor..

o nedenle "fonlar" kavramında bir karışıklık olmuş olabilir sizin yazınızda..

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    salacaklar herhalde ben bu açıklamadan onu anladım...ya da ben yanlış anladım
    Zatialileri çark etmesiyle meşhurdur... 10 elçi mesajı dersini aldı sanırım!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    bugün vadenin son günü.UZLAŞMAYA uç noktadan girmek adettendir.Bu gün pek gevşeme olmasını beklemem.
    en ufak bir geri çekilme yok...

Sayfa 196/1003 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •