Sayfa 426/925 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon
Arama sonucu : 7395 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. bist 100 tarihizirvesine sadece yüzde2,5 uzaklıkta malum 3 haftadır ralli yaşanıyor bist100 de..

ancak burda hırsız hissede zirveden yüzde 60 uzaklıkta, aşağıda

bist100un bu rallisi belki biraz duraklar sonra devam edebilir, belki duraksamadan direk de devam edebilir çünkü ben artık 2023 haziran seçimini veya erken seçimi , satın almaya, fiyatlamaya başladığını düşünüyorum bist100 un ..

dolar bazlı hala yüzde 300 yukarı gitme olasılığı bile var.. yani buraları bile bist100 rallisininnin çok başları bana göre

tl bazlı çok hızlı ralli yaşanırsa 1-2 senede yüzde 300 yukarı gidebilir yani bu da 4000-5000 puana gidebilir borsa bist 100

bu hisse ne olur bilinmez çünkü yamyam , açgözlü salyalı mahluklarla dolu bu hisse
    Son düzenleme : lionnes; 03-11-2021 saat: 23:31.

2. Herkese merhaba, bu bilanco doneminde anlayamadigim bir husus var. Faaliyet raporunda satislarin gecen doneme gore buyuk bir artisla %36buyudugunden bahsedilmekte.Ancak, faaliyet karinin cok onemli bir unsuru olan “Esas faaliyetlerden diger gelirler” kismindaki ciddi dusus ile ilgili hic bir yorum yok. Bu gelirler faaliyet konusuna iliskin gelirler (Lisans kullanim bedeli vs) olduklari icin satislar ve esas faaliyetlerden diger gelirleri birlikte degerlendirmemiz gerekir diye dusunuyorum. Boyle bakildiginda gecen doneme gore herhangi artis yok. Dolar bazinda bakilirsa hatta dusus var. Ama maaliyetler bir yandan yukselmeye devam ediyor. Neyse son ceyrek hersey belli olacak artik bekleyecek saklayacak yer kalmadi…

3. bizi 5-10 sene daha bekletme derdindiler 2030 kadar ..

ya adam gibi çıkın hedefleri başaramadık diyin şimdiye kadar ya da boş laflar yatırımcıya ümit vermeyin artık bundan sonrası için ..

satışlar ilerde yıllarda ne olur biz de bilemeyiz gibi açıklamalar yapın .. çünkü koyduğunuz hedeflerin hiçbiri şimdiye kadar tutmadı

4. şuraya bak ya ....

bist eski zirvesine geldi , bu hala diplerde sürünüyor

5. Gecen sene endeks rallisinin sonlarinda harekete başlamıştı benzer senaryo olabilir ama ben yeni bir haber gelmedikce 2022 de eski zirvesini gormesini beklemiyorum...
    Ocakta klasik son ceyrek bilanco beklentisi hareketi olacaktir diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by bidbas Yazıyı Oku
    Gecen sene endeks rallisinin sonlarinda harekete başlamıştı benzer senaryo olabilir ama ben yeni bir haber gelmedikce 2022 de eski zirvesini gormesini beklemiyorum...
    Ocakta klasik son ceyrek bilanco beklentisi hareketi olacaktir diye düşünüyorum.
    bende aynı beklentilerdeyim ..

2021 zaten bitti sayılır , 2022 den de beklentim yok 2023 yına kaldı yine beklee babam bekle ömür bitti..

tıpkı 2017 2019 sonu arası gibi bir senarya olacak bana göre orda 2 sene diplerde sürünmüştü o senelerde

7.  Alıntı Originally Posted by Garavelusta Yazıyı Oku
    Herkese merhaba, bu bilanco doneminde anlayamadigim bir husus var. Faaliyet raporunda satislarin gecen doneme gore buyuk bir artisla %36buyudugunden bahsedilmekte.Ancak, faaliyet karinin cok onemli bir unsuru olan “Esas faaliyetlerden diger gelirler†kismindaki ciddi dusus ile ilgili hic bir yorum yok. Bu gelirler faaliyet konusuna iliskin gelirler (Lisans kullanim bedeli vs) olduklari icin satislar ve esas faaliyetlerden diger gelirleri birlikte degerlendirmemiz gerekir diye dusunuyorum. Boyle bakildiginda gecen doneme gore herhangi artis yok. Dolar bazinda bakilirsa hatta dusus var. Ama maaliyetler bir yandan yukselmeye devam ediyor. Neyse son ceyrek hersey belli olacak artik bekleyecek saklayacak yer kalmadi…
    Burada bence buyuk bir yanlis okuma var. Lisans gelirleri normal satislarda gorunur. Faaliyet disi gelir degildir. Faaliyet disi gelirler cogunlukla kur farkindan kaynakli, kambiyo gelirleridir. Gecen sene ozellikle 3.ceyrekte dolar cok hizli 8.5'a kadar yukselmisti. Sonra Eylul sonunda 7.8'e cekilmis. Yani Ocak 2020'de 6 liradan Eylul 2020'de 7.8'e cikarak yuzde 30 artmis.

Bu sene ise Ocak 2021'de 7.4'ten Eylul 2021'de 8.9'a cikarak yuzde 20 artmis.

Dolayisi ile esas faaliyet gelirlerinde kur farkindan kaynakli 4 milyon liralik bir dusus gorunuyor. Esasinda, gecen seneki 9 aylik kur farkindan dolayi yuksekmis gibi gorunmustu, aslinda gecen seneki 9 aylik bu senekinden daha kotuydu ama kur farki bunu biraz kapamisti. Ozellikle dolardaki ziplama 3. ceyrekte oldugundan.

Bir de tesvik gelirlerinde 2 milyonluk bir azalma var maalesef. Bu neydi, nasil bir seydi ki kestiler bilemiyorum. Buyuk ihtimal yillarca verecegiz deyip surundurup, sonra zar zor ayip olmasi diye 1 kere verdikleri bir tesviktir (soft_away olabilir). SGK prim tesvigi gibi bazi tesvikler devam ediyor ama Faaliyet disi tesviklerin tamami (2 milyon) bu sene gitmis.

Bu 6 milyonluk dususe ragmen, net karda gecen seneki 9 ayliga gore sadece 1.7 milyonluk bir dusus var. Bu sene daha iyi demek istemiyorum ama gecen seneki 9 aylik daha kotuydu.

Yatirim tavsiyesi degildir.

8. Ustadim, gecen sene 3. Ceyrekte degil de ekim ayi tamaminda ve ozellikle kasim basinda kurlar 8.5 seviyelerini gormustu. Burda bir yanlisiniz var sanirim. En nihayetinde yurtdisi satislari uzerinden olusan kambiyo zararini burda yaziyorsa da bakis acisi olarak YoY(Year on Year) bakmak gerekir diye dusunuyorum. Yani sizin baktiginiz gibi ocak basi vs Eylul yerine gecen sene 3. Ceyrek vs bu sene 3. Ceyrek. Boyle bakinca da kurlarin gecen senenin 3. Ceyreginin kurlarina gore bu sene 3. ceyrekte daha yukarda oldugu asikar. Yani neresinden tutarsaniz tutun elde kaliyor maalesef.

Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Burada bence buyuk bir yanlis okuma var. Lisans gelirleri normal satislarda gorunur. Faaliyet disi gelir degildir. Faaliyet disi gelirler cogunlukla kur farkindan kaynakli, kambiyo gelirleridir. Gecen sene ozellikle 3.ceyrekte dolar cok hizli 8.5'a kadar yukselmisti. Sonra Eylul sonunda 7.8'e cekilmis. Yani Ocak 2020'de 6 liradan Eylul 2020'de 7.8'e cikarak yuzde 30 artmis.

Bu sene ise Ocak 2021'de 7.4'ten Eylul 2021'de 8.9'a cikarak yuzde 20 artmis.

Dolayisi ile esas faaliyet gelirlerinde kur farkindan kaynakli 4 milyon liralik bir dusus gorunuyor. Esasinda, gecen seneki 9 aylik kur farkindan dolayi yuksekmis gibi gorunmustu, aslinda gecen seneki 9 aylik bu senekinden daha kotuydu ama kur farki bunu biraz kapamisti. Ozellikle dolardaki ziplama 3. ceyrekte oldugundan.

Bir de tesvik gelirlerinde 2 milyonluk bir azalma var maalesef. Bu neydi, nasil bir seydi ki kestiler bilemiyorum. Buyuk ihtimal yillarca verecegiz deyip surundurup, sonra zar zor ayip olmasi diye 1 kere verdikleri bir tesviktir (soft_away olabilir). SGK prim tesvigi gibi bazi tesvikler devam ediyor ama Faaliyet disi tesviklerin tamami (2 milyon) bu sene gitmis.

Bu 6 milyonluk dususe ragmen, net karda gecen seneki 9 ayliga gore sadece 1.7 milyonluk bir dusus var. Bu sene daha iyi demek istemiyorum ama gecen seneki 9 aylik daha kotuydu.

Yatirim tavsiyesi degildir.

Sayfa 426/925 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •