Sayfa 421/1003 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: Viop XXXVI

1. Yanı beni tarif ettin [emoji38][emoji28][emoji1787]
     Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Grafiği çizen nedir ??? psikoloji, teknik, temel, indikatör, maalesef bunların hiçbiri değil...

Grafiği çizen alıcı satıcı dengesidir, alıcılar güçlü olduğunda yükseliş, satıcılar güçlü olduğunda ise düşüş olur...

Başka bir deyişle alıcılar güçlü ise yeşil mum, satıcılar güçlü ise kırmızı mum görürüz grafiklerde, işte bu kadar basit...

Peki alıcı satıcı dengesini nerden anlayacağız, müneccim falan mı olmalıyız, ya da 7/24 ekran mı izlemeliyiz, tabii ki hayır, çok daha basit...

Sadece bir tane mum aslında her şeyi anlatır...

Bütün haber, bilanço vs tüm değişkenlerden ari sadece bir tane muma bakarak ( periyot fark etmez, 60 dk, Gün, Haftalık) hangisinin daha güçlü olduğunu anlamak aslında çok basit, mumun rengi ne ??? Yeşil mi, kırmızı mı, hepsi bu...

Şimdi tekrar aynı noktaya geldik; mum yeşilse alıcılar, kırımızı ise satıcılar güçlüdür...

Sadece şöyle bir genelleme ve öngörü yapılabilir, eğer geçmiş birkaç mumda bir taraf güçlüyse, bir sonraki mumda da güçlü olma ihtimalleri daha yüksektir, buna trend denir, bunun birkaç mumluk ihlallerine ise düzeltme...

Şimdi birkaç gündür kırmızı mum yapan tahtayı longluyoruz, dolayısıyla güçsüzlerin safında yer alıyoruz...

Aynı zamanda birkaç gündür yeşil mum yapan tahtayı şortluyoruz, dolayısıyla yine güçsüzlerin safında yer alıyoruz...

Eee siz sürekli güçsüzlerin safında yer alırsanız kaybedersiniz arkadaşlar, bu kadar basit...

Piyasa yapıcının suçu ne ???
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Yanı beni tarif ettin [emoji38][emoji28][emoji1787]

Mesaj yerine ulaşmış...

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bulut abey sana değil mergen dayuya kızdım.

Temel analiz sana şunu söyler.

4 mühendis bi odada çalışıyor. İçeriye de taş gibi bi hatun girdi orada işe girmiş.

Temel analiz şunu der, bu 4 çocuktan biri bu kıza kesin yazılır.

Zamanlama yoktur içinde.

Benim anlayışım spotta bu.

Abi ben 0.49 dan beri DOHOL taşıyorum, alıyorum satıyorum bişeyler yapıyorum ama hep taşıyorum. Neden? Çünkü ucuz. Temel analiz bu kadar, bitti.

Mesela DOHOL 1.5 a düşse, ama içi boşaltılsa bilanço zarara dönse faizler artsa dolar düşse atıyorum o an ederini 1 lira hesaplasam, o bilanço ile, anında satıyorum. Neden? Çünkü artık pahalı.

E ben 2.7 den aldım, 1.5 dan sattım, zarar ettim, 2.7 iken nasıl ucuzdu da 1.5 iken pahalandı? Olabilir abi. Geldi benim de başıma. Temel analiz bana göre budur benim yöntemim sistemim budur başkasına uymaz, ben ana paramı çekmişim kalan da xxx - benim için iyi bi para onu komple bu sistemle yaptım ve devam ediyorum ucuz kağıt bulduğum sürece maldayım malda olmaya da devam edeceğim.

Yani ben yazmadım dersen ayıp olur ucuz ucuz diye kafa şişiriyorum, ama zamanlama yazmadın dersen ona saygım var, zamanlama yazmak gibi bi enstrümanım yok elimde.
    Valla sormadan edemicem,4 mühendis ve taş gibi hatun için teknik analiz ne der acaba..

4. Ben tekniği hala öğrenemedim, çalışıyorum. Son pozum short endekste.
     Alıntı Originally Posted by Risretro Yazıyı Oku
    Valla sormadan edemicem,4 mühendis ve taş gibi hatun için teknik analiz ne der acaba..

5.  Alıntı Originally Posted by Risretro Yazıyı Oku
    Mühendislerin formasyonlarını takip et der, yatayı kesip 45 derece trend çizen, taş gibi hatuna yazılmaya niyetli demek ki der

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben tekniği hala öğrenemedim, çalışıyorum. Son pozum short endekste.

4 mühendisinde kadın olma ihtimalini denkleme eklemeniz yardımcı olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Odaya giren taş gibi bi eleman da olabilir
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    4 mühendisinde kadın olma ihtimalini denkleme eklemeniz yardımcı olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Odaya giren taş gibi bi eleman da olabilir

https://youtu.be/1BkNfwnoOUM

Ferketmez efladimm,ferketmez....
    Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.

Sayfa 421/1003 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •