Sayfa 638/1006 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688738 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,097 - 5,104 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Rutin kontrol için kardiyolojiye gidecektim 1 haftadır oturduğum şehirde kamu hastanelerinin hiçbirinde randevu bulamadım. Randevu bulamadım derken yakın zaman değil hiçbir şekilde randevu çıkmıyor.Kardiyolojiye başka yerden mi sevk olunuyor acaba? Bugün en sonunda sgk anlaşması olan orta sınıf bir özel hastaneye gittim 510 tl tuttu işlemler (devletten alacakları hariç). Hani sağlıkta çağ atlamıştık?
    Öncelikle Geçmiş olsun, sadece kardiolog değil emin olunuz her branşta sıkıntı var. Ankara merkezde 2-3 ay sonraya dahiliye - cildiye randevusu bulamıyoruz. Geçen şehir hastanesine sabah 08 de gittim. Her bölümün sekreteryasında uzun kuyruklar var. Ayrıca bir de genel sekreterya var, orada pek kuyruk yoktu. Sıra numarası alarak görevliye dahiliye randevusu istediğimi söyledim. Anında verdi. Nasıl oluyor yahu, ben 2 aydır internetten bulamadım bunu dediğimde ; internetten insanlar alıp gelmiyorlar. İş gücü kaybı oluşuyor. Bu nedenle gerçek hasta olan buraya gelip alıyor dedi. bence yeni bir dümenin ucuz savunması.

2. Bir ülkeyi bitirmek istiyorsanız o ülkede eğitim ve sağlık sistemini özelleştirin.

Çoğu konuda liberteryen politikaları savunsam da Sağlık ve Eğitimde kesinlikle %100 sosyal politikalar olması gerektiğini savunuyorum. Zaten anayasamızdaki sosyal devlet tanımına göre eğitimde ve sağlıkta özel kurum olmasının yasak olması gerekiyor.

Hastane özelleşirse sağlık sistemi batar, Eğitim özelleşirse eğitim sistemi batar. Bu iki kurum kırmızı çizgimdir.

Bu ülkenin başına geçsem ilk işim tüm hastaneleri ve tüm okullları devlet hastanesi ve devlet okulu yapardım. Bu iki konuda rant olmaz.

Sn Pit geçmiş olsun,
    Özel hastanelerde karşılaştığım ölümcül doktor hataları yüzünden ve yukarı da da belirttiğim prensiplerimden dolayı özel hastane karşıtıyım. Dolayısıyla ben de geçenlerde MHRS den randevu almaya çalıştım ama bir türlü alamıyorum. Bunda en büyük nedenlerden birisi doktorların özel hastanelere kaçması ve hatta yurt dışına kaçmasından kaynaklanıyor. Sağlık ve eğitim sisteminde ciddi anlamda sorun var acilen ilgilenilmesi gerekiyor. Eskiden hastane koridorlarında sıra yüzünden doktora gidemiyordunuz diyenler şimdi haftalarca MHRS de evde kuyruklar oluşturtuyorlar.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

ekonomik tetikçiler,havaalanı,santral,liman,otoyol gibi yatırımların ülke için gerekli olduğunu öngören raporlar hazırlayarak yetkilileri ikna etmek,bunların inşası için abd bankaları veya uluslararası para kuruluşlarından kredi ayarlamakla görevlidirler.bu kredilerin tek şartı,işlerin amerikan firmaları tarafından yapılmasıdır.yani sonuçta verilen para abd'den asla ayrılmamaktadır.
    yazar, şirketokrasi * adını verdiği,küresel imparatorluğa çalışan hükümetler,şirketler va bankaların kendisi gibi ekonomik tetikçilere inanılmaz maaşlar ödediğini anlatıyor.

"paranın bu şekilde şirketokrasi üyesi olan işletmelere nerede ise anında geri gelmesine rağmen borçlu ülke hem anaparayı hem de faizini son kuruşuna kadar ödemek zorundadır.eğer bir ekonomik tetikçi gerçekten başarılı ise,verilen borç miktarı o kadar fazla olur ki,borçlu ülke birkaç sene sonra ödemelerini yapamaz hale gelir.işte o zaman da biz,aynen mafya gibi,diyetimizi isteriz.buda genellikle birleşmiş milletlerde vereceği oy,topraklarında askeri üsler kurulması,petrol ya da panama kanalı gibi değerli kaynaklara erişim olur.bu arada borç yükümlülüğü tabii ki devam etmektedir."(alıntı)
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4. Sağlık bakanının özel hastane sahibi olduğu bir ülkede sağlık beklemek...?

Eğitim bakanının özel kolej sahibi olduğu bir ülkede eğitim beklemek...?
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5. Sayın vivatrader hükümet 2022 yılında FED in faizleri yükseleceğine ihtimal vermediğini ve buna oynadığını düşünüyorum ayrıca MB nın 2022 yılında faizleri düşürmeye devam edeceğini tahmin ediyorum.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Adam 20-25 gün sonra ihtiyacım olacak diyor ama sen dolara park etmeyi dene diyorsun. Geçen yıl kasım ayındaki gibi altın ve doların %25-30 civarında zarar ettirmeyeceğini garanti ediyor musun?

O zamanlarda da zirvede herkese doları övüp TL mevduatı kötüleyip bir anda ortalıktan kaybolmuştun hatırlatırım.

-----
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla Yatırım tavsiyesi değildir.
    Senin para yatırdığın fonlar sana kar garantisi veriyorlar mı?
    Tr gibi ülkelerde finansal okur yazarlık sıfıra yakındındır.!!
    Malı hep yabancılar götürür.!!
    Dövizde fiziki park etmek mevduatta park etmekten daha garantili
    Tr de gerçekleşen gerçek enflasyon %40 ın üzerindedir.!!
    Üfe TÜFE makası her geçen gün artmaktadır.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Rutin kontrol için kardiyolojiye gidecektim 1 haftadır oturduğum şehirde kamu hastanelerinin hiçbirinde randevu bulamadım. Randevu bulamadım derken yakın zaman değil hiçbir şekilde randevu çıkmıyor.Kardiyolojiye başka yerden mi sevk olunuyor acaba? Bugün en sonunda sgk anlaşması olan orta sınıf bir özel hastaneye gittim 510 tl tuttu işlemler (devletten alacakları hariç). Hani sağlıkta çağ atlamıştık?
    Şimdiden geçmiş olsun.
    Her şeyleri bir illüzyondan ibaret. Yalan bir sistem.
    Yılda 1284 lira GSS ödüyorum. Aile hekimi hariç devletin hiçbir sağlık hizmetinden yararlanamıyorum. Minimum randevu 15-20 gün bandında, onda da git şu gün gel tarzında , ilgi alaka 0. Şehrine göre de fark edebilir tabi.
    Avukata, devleti mahkeme versek diye sordum, şu ana kadar kazanan olmamış bu konuda dedi.
    Vergiler haram olsun diyoruz. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Sandık tek çare.
    ..ve hastalanmamaya gayret etmek şart
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Senin para yatırdığın fonlar sana kar garantisi veriyorlar mı?
    Tr gibi ülkelerde finansal okur yazarlık sıfıra yakındındır.!!
    Malı hep yabancılar götürür.!!
    Dövizde fiziki park etmek mevduatta park etmekten daha garantili
    Tr de gerçekleşen gerçek enflasyon %40 ın üzerindedir.!!
    Üfe TÜFE makası her geçen gün artmaktadır.!!
    Benim heryerde elim var merak etme. kripro paradan, temettü hissesine, öst fonundan değişken fonuna, elektrikli araçlardan chip yatırım fonlarına, gıda fonundan emtia fonuna, altın ve gümüşten eurobonduna, fiziki dolardan fiziki tl ye ve hatta birçok yatırıma...

Gelecek %100 olarak bilinemez o yüzden kesin konuşma...

Geçen sene kasım ayında tl yi fiziki tutan bile dolar ve altından %25 daha fazla kazandı.

Damat gittiğinde bile dolar ve altında yaşanan filmin ufak bir fragmanını gördük bir de baştaki iktidar bir anda tamamen gittiğinde parasının hepsini dolar-altında ve GAYRİMENKULDE tutanın halini düşünmek bile istemiyorum..

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 638/1006 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •