Sayfa 93/2200 İlkİlk ... 438391929394951031431935931093 ... SonSon
Arama sonucu : 17597 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Tuncer Şengöz
    @TuncerSengoz
    ·
    18d
    Şu son 2-3 ay tarihe çok önemli bir dönemeç olarak geçecek diye düşünüyorum. Bence konu "faizi düşürdü"ye indirgenemeyecek kadar önemli. Türk Lirasının değeri meselesi de artık ekonomistin, finansçının değil, tarihçinin konusu haline geliyor.
    Türkiye 2017'den sonra geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Artık o yolda ivmelenerek dramatik bir sona doğru ilerliyor. Türkiye'de hala bir sürü insanın nereye doğru gidildiğini ciddiyetle kavrayamadığını düşünüyorum.
    Bakınız akıllı adam. Çok doğru bir tespit.
    @erefefik

2. Tuncer Şengöz
    @TuncerSengoz
    ·
    13d
    Benim analizlerimde dolar kuru 9,40-10,50 aralığında bir yerlerde tepe yapsaydı, bundan sonraki dönemde ileri-geri hareketlerle -diyelim ki 5-6 ay sonra - çok büyük ihtimalle son bir zirve daha yapıp yükselişi bitirebilirdi. 10 seviyesinin delinmeyeceğini düşünüyordum. Delindi.
    Yükselişin mevcut momentumu çok yüksek ve bu kadar ilerlemiş bir dalganın, bu aşamasında asla normal DEĞİL. Bu yükseliş 2008'de başladı ve 13 senedir belli bir hızla ilerliyor(du). Bu kadar ilerlemiş bir dalgada, bu hız başka bir şeyler anlatıyor olmalı. >
    <Ne anlattığı ile ilgili bir tahmin veya spekülasyon yapmayacağım. Analitik olarak bakıldığında şu soruyu sorarak başlamak gerekir: Bu hareket geçici mi, kalıcı mı? Yani 10 seviyesinin üstüne savrulduk, geri mi döneceğiz, yoksa 10 seviyesinin üstüne yerleşiyor muyuz?
    Mevcut durum ne 1994'e benziyor, ne 2001'e. Hatta 2008 ve 2018'e de benzemiyor. Bambaşka bir ekonomik/politik ortamın içindeyiz ve bu hareket -bana öyle geliyor ki - bir piyasa hareketi de değil, çünkü ortada bir piyasa yok. Fiyatın gövdesi hep biz uykudayken geceyarıları oluştu
    Oturup saf saf olmayan bir piyasanın analizini yapmaya da gerek yok. Benim 30 yıllık tecrübem, yaşananların bir piyasa hareketi değil, çok daha büyük ölçekli, ciddi ve önemli sonuçları olacak bir şeylerin parçası olduğunu söylüyor.
    Ben diyorum ki;

ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Gümüş Üye

Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    5,676
    Bence 45-50 bin yıl önce Nuh Tufanı yaşandı. Kıtalar battı. yaklaşık 10 bin civarı insan kurtuldu. Fakat bunlar bizim türümüz değildi. Bunlar Cro Magnun insanlarıydı. Biz onlardan evrimleştik. Nuh, Homo Sapiens değildir.

Bence şuan da aynen o dönem gibi bir dönemdir. Yani tufanın hemen öncesi gibi bir dönemde yaşıyoruz.

Çok zor bir zamandayız.
    @erefefik

3. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Mahkemelerde süründürülen askerler ve aileleriyle helalleşeceğiz”.
    Buyur..........
    @erefefik

4. Pakistan'da seri tecavüz suçlularına kimyasal hadım cezası.

Pakistan'da cinsel taciz ve tecavüz şüphelilerinin yargı sürecinin hızlandırılması için yeni bir düzenleme yapıldı.
    Bu kapsamda seri tecavüzcülerin kimyasal hadım edilmesinin de önü açıldı.
    @erefefik

5. SULTAN TARLACI
    @TarlaciSultan
    ·
    15d
    Ülkemizde bir çok aktif olmayan volkan vardı. En son 10 bin yıl önce ateş püsküren #Hasandağ da hareketlenme varmış. Depremler dururken, Bi aktif volkanımız eksikti, o da patlasın tam olsun...
    Patlacek...
    @erefefik

6. Rusya'nın silah, nükleer teknoloji ve benzeri gibi içeriği açıklanmayan kalemler için kullanılan SSSS kodlu ihracatta büyük artış gözlendi.
    Ocak-Eylül 2021 verilerinde Rusya'nın en çok gizli ihracat yaptığı 10 ülkenin 6'sının NATO üyesi olduğu görülürken ilk sırada Cezayir var.
    @erefefik

7. https://www.yeniakit.com.tr/foto-gal...rt-dusus-32736

2021-11-18 13:33:56
    Altın ve dolarda sert düşüş!
    Merkez'in kararı öncesi sabah saatlerinde piyasalarda yaşanan yükseliş, Merkez Bankası'nın kararının yaklaşmasının ardından kendisini düşüşe bıraktı.
    Bu haberi yapmak suç.
    @erefefik

8. https://abcgazetesi.com/iddia-ak-par...gan-son-409442

İddia: AK Parti içindeki yeniden milli mücadeleciler akımını temsil eden kanat “Erdoğan sonrası” için harekete geçmiş
    “Cemil Çiçek de Ahmet Davutoğlu ile çok sık görüşmeye başlamış. Tayyip Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden aldığı Melih Gökçek de organizasyonun içindeymiş lakin şimdilik geri planda kalmayı tercih ediyormuş”
    @erefefik

Sayfa 93/2200 İlkİlk ... 438391929394951031431935931093 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •