Originally Posted by
watcher46
Ancak sonunda her şeye rağmen bu anlayışın neden bu kadar destekçisi olduğunu çözdüm;memura %19 enflasyon oranı üzerinden zam verilmesi gündemdeyken,asgari ücrete %30 zam konuşuluyor,27 yıllık memur olan eşim neredeyse asgari ücretin bir tık üzerinde maaş alacak,nerede kaldı mesleki bilgi,tecrübe vs? bu düzen,adına ne derseniz beyaz yaka,orta direk maalesef yok ediyor,vasıfsız çalışan ise pastadan daha fazla pay aldığını düşünüyor ama o da hızla fakirleşiyor aslında...
Komşumun çocuğu mobilya ve dekorasyon bölümünü başka ilde okudu. Babası eğitim gideri olarak masraf etti.Şimdi bir kurumda özel güvenlik olarak çalışıyor.
Babasını dinliyorum, madem o işi yapmayacaktı neden okuluna gitti bir o kadar masrafım oldu diyor.
Çocuğuyla konuşuyorum mesai saatim belli değil, aynı paraya gündüz atölyede, akşam ve hafta sonları evlerde mobilya kurmakla niçin uğraşayım diyor.
Birçok kişi iş bulursa asgari müşterekte, asgari ücrette buluşuyor, tecrübenin, mesleki bilginin malesef pek önemi yokmuş gibi görünüyor.
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri