Kadıköyde 1+1 net 64m kare daire 6,200,000TL. Daha neler göreceğiz bakalım...
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...37787942/detay
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaşım öbür arkadaşının arabasını üzerine aldı, bunun için 5 yıl vadeli 160k kredi çekti o para ile de eurobond hisse vs aldı. Gelen kuponlarla ve temettülerle kredi taksitlerini ödeyeceğim diyor.
Kredinin maliyeti yıllık 24%. Finansal piyasalarda bundan fazlasını kazanabileceğine inanıyor.
Bir de bunu ev kredisi ile yapanlar var. Atilla Yeşilada da aynısını söyledi geçen gün.
Banka bana al sana düşük fiazli kredi diye ısrar ediyorsa ben buna hayır demem alırım sonra da giderim o para ile dolar alırım dedi.
Ev satışları rekor kırdı derken olaya bir de böyle bakmak lazım. Fake satış sanılandan baya fazla olabilir. İkinci el mal için kredi çıkması bu anlamda baya saçma oluyor. Sistem kendi kendini patlatır bu şekilde.
ytd
hocam o dümenleri çevirebilecek olsam buraya mı sorarım, gerçekten ev almak istiyorum.
bunu profesyonel yapan dediğiniz gibi dolar alacaktır, dolayısı ile ev fiyatları dolar cinsinden ciddi düşmeyecektir.
günün sonunda kazandığımız parayı bir noktada reel varlığa döneceğiz o varlıklardan en büyüğü de ev.
dolayısı ile benim açımdan ev veya dolar almak çok farklı değil.
samimi soruma cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim, tecrübesi olan var mıdır?
Sn thron takıldım size ,elbet istediğinizi yapın,aslında hakiki fikrimi sorarsanız işinize güveniyorsanız,maddi sıkıntı çekmeden ödeyeceğinize emin olduğunuz kadar kredi elbet çekin.Hiperenflasyona doğru dolu dizgin gidiyoruz,ne alsanız fark etmez,Tl ye karşı avantajlı olursunuz.Bugün ekşide vardı,tuvalet kağıtları coşmuş,tuvalet kağıdı alıp stoklasanız gene kardasınız gene kardasınız.Gerçi benim favorim ayçiçek yağı ya neyse.
Yazdığım şey dümen falan değil ,yapan pek çok arkadaşım var,altın falan aldılar,bence çok akıllıca bir hareket.
Ama bence ev değil de altın almak daha mantıklı.
Yer İmleri