Sayfa 192/2336 İlkİlk ... 921421821901911921931942022422926921192 ... SonSon
Arama sonucu : 18686 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. İnşallah Başkan olsun o zaman

2. Hindistan'da yanlış istihbarat yüzünden isyancı zannedilen 6 sivil vurularak öldürüldü.

Bu olaya tepki gösteren köylülere de ateş açılması sonucu 7 sivil daha ordu tarafından öldürüldü.
    @erefefik

3. bıkmışbroker (Mustafa N Kutan)
    @M_N_Kutan
    ·
    49d
    Sarı Gacı (xauusd) de durum şu;
    1766$ stop Loss olarak Long Pozisyonda devam etmeyi +ilave Long açmayı planlıyorum.
    @erefefik

4. Irak Business News:

"Irak yönetimi, Türk TB-2 SİHA'larını almak için Rus MİG-29 savaş uçağı alımından vazgeçti."
    @erefefik

5. boris değil
    @incitatuss
    Başörtülü bir şekilde eğitim görebilmenin yerleşik islam fıkhından yeri var mı? Örneğin başörtülü bir kadın yerleşil islam fıkhına ve akaidine göre Koç, Sabancı gibi üniversitelere gidebiliyor mu?
    Ben konuyu bilmediğim için soruyorum. Başörtülü kadınların eğitim haklarının bir zamanlar politik haksızlıklarla ellerinden alındığı gerçeği konuşuluyor. Bu doğru. Fakat eğitim hakkı talebi neye göre isteniyor, seküler hukuka göre mi, islam fıkhına göre mi?

“biz inancımız için acı çektik” söyleminin doğru olabilmesi için inancınızın dayandığı otoritenin kamusal tasarımının size “eğitim görün, doktor olun, devlet başkanı olun, bürokrat olun” demiş olması gerekmez mi?
    Eğer başörtülü kadınlar seküler hukuka göre eğitim haklarını talep ediyorlarsa; temsil ettikleri inancın yerleşik ideolojik otoritesine, kamusal temsilcilerine dönüp “biz seküler hukuku destekliyoruz, sizin görüşünüzü paylaşmıyoruz” demeliler.

Yok eğer islam fıkhında başörtülü kadınların eğitiminin yeri var diyorlarsa bunu düşünsel anlamda ortaya koyup inançlarını temsil eden otoriteyle hakları için yüzleşsinler. Ahlakî anlamda tutarlı olan budur.
    Şöyle olabilir: islam fıkhına göre kadınlar eğitim görüp kamusal hayata katılabilirler, fakat kamusal alan da erkek/kadın ayrımına göre dizayn edilir, örneğin kadınlar Sabancı’nın kadınlar bölümüne gider, erkekler onlar için ayrılmış bölümüne..veya kadın doktorlar kadınları++

muayene edebilir, erkekler erkekleri…diyen modern fıkhî hükümler mevcut. Peki siz bunu mu destekliyorsunuz? Eğer bunu destekliyorsanız inancınızın içinde bulunduğunuz sosyolojiyi kamusal otorite olarak biçimlendirmesini istiyorsunuz demektir. Peki buna göre yaşamak istemeyen++
    insanlar varsa; sizinle aynı inancı paylaşmıyorlarsa, onların yaşamak istediği sosyolojiyi temel alan hukuku nereye koyacağız? Çöpe mi atacağız? Ben buna inanıyorum ve sen buna göre yaşamak zorundasın mı diyeceğiz?

Eğer bu olacaksa bu mücadelenin sonunda “başını kapatmak istemeyen” kadının sınavlara alınmaması, kamusal alandan tecrid edilmesi söz konusu olacak. Kısaca mağduriyet baş örtüsüz kadınlara devredilecek demektir.
    Bu konu hiç bitmez. Simdi makara başa sarilirsa, 20 sene sonra bunlar da bu makarayi basa sararlar.

Makaram sari baglar loo....
    @erefefik

6. FXHedge
    @Fxhedgers
    CHINA DEVELOPER SUNSHINE 100 DEFAULTS ON $170 MILLION OF BONDS
    @erefefik

7. Sürur Öztürk
    @sururozturk
    ·
    5d
    Akşamlardan bir akşamdı. Kendimi Kadırga’ya atmıştım. Bu güzel sokakta öylece, sakince yürüyen bu adamla kadının görüntüsü beni etkilemişti. Akşama ve sokağa yakışmışlardı. Ah, o güzel sokaklar ölmeseydi! “Mahalle” ölmeseydi…
    https://mobile.twitter.com/sururoztu...66695049011206

Kalemi guvvatli bir tweetci bu vatendaş. Linkte video var, 17 saniyelik, etkiliyor insanı.

Bir tanıdığım var. Akp doneminde oyle bir yukunu tuttu ki, aslinda onceden de cok zengindi. Tahtakale'nin en zenginlerinden biriydi. Akp doneminde insaat islerine de girdi, binlerce daire yapti falan filan.

Istese Koç'un yalisinin yaninda yali alir, oturabilir. Ama hayatta yapmaz, işte burada Kadirga'da oturmaya devam ediyor.
    @erefefik

Sayfa 192/2336 İlkİlk ... 921421821901911921931942022422926921192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •