Sayfa 917/1002 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,329 - 7,336 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kardeş 1987'den beridir aralıksız 13 sene yükselen nasdak 2000 de balon olup öyle bir patladıki endeksin aynı rakama gelmesi tam 15 yıl sürdü! 2000 yılında atom bombasımı atıldı hayır, para kaybedenlerden biriyim ama sebebi hatırlamıyorum bile. bunu yaşamış birinin (senin gibi yeniyetme olmadığı için tecrübesine dayanarak) 2020 martta panik yapıp satışa geçmemesi imkansız birşeydi. umarım 2000 vakası tekrar yaşanır sen satmazsın ve dersini alırsın. stop düşmanları bunun bedelinin eninde sonunda çok ağır öder. ama buradaki sorun senin acemiliğin değil insanlara hasta diyen üslubun. burası özgür bi platform beğenmiyorsan farklı fikirleri duymak istemiyorsan engellersin olur biter. gayet doğal benim de engelleyeceğim kişiler var ama nasıl yapıldığını bilmiyorum burda biri açıklarsa iyi olur.
    1929 büyük buhranında da borsaların buhran öncesi seviyelerine dönmesi 1954 yılını bulmuş. FED'in finansal sıkılaşmada bu kadar isteksiz davranıp ağırdan almasının sebebi de o zamanın tüm suçunun FED'in hatalarına yüklenmiş olmasından. Hatta Bernanke kafasına göre günah çıkarma babında ara ara "FED olarak özür dileriz bizim suçumuzdu" diye açıklamalar yapmış.

Geçen gün bir yazı okumuştum, FED 1929 Buhranında ne kadar hata yaptıysa aynısını TCMB yapıyor şimdi; insanı ürküten büyük benzerlikler var, sadece hisse senedi yerine döviz koyuyorsunuz ve aman Allahım diyorsunuz.

2.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Kripto deyince aklima geldi. Fakat tehlikeli isler tabiki. Gecen gun arkadas binnce hesabimdan bin tl ucmus diyor. Dedim yarin 200 bin ucarsa nasil olacak , nereye kime sikayet edeceksin

https://twitter.com/spectatorindex/s...667219458?s=20
    Ekşi Sözlükte de böyle başlıklar çok açılıyor. Hatta geçen gün biri on binli (tam rakamı hatırlamadım 40, 50, 60 bin dolar olabilir) dolarlar gibi bir tutarın bir şekilde dolandırıcıların hesabına gittiğinden bahsediyordu. Yalan mı doğru mu tartışmaları arasında anladığım kadarıyla bu tür olaylar çok oluyor.

3.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Sizce bu ay faiz indirimi gelir mi?gelirse dolar 14 ü geçer mi? Herkesin yorumlarını almak benim için bir beyin fırtınası yaratıyor.benzer soruyu ilk faiz indirimi öncesi Eylülde de sormuştum. Kimseden ses çıkmadı.
    Credit Suisse, faiz indirimi olasılığının çok azaldığını söylemişti (MB'nin yatırımcı bankalarla toplantısından çıktıktan sonra); MB Başkanı da faiz indirimi alanının daraldığını belirtti ama bunu o an tekrar azmakta olan dövizin hararetini söndürmek için söyledi, RTE'nin sözünden çıkamaz dediler. RTE'nin sözleri belli.

Herkes kafasına göre takılıyor yani :D

4.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    KUB benim için çok tatminkar olduğu için, KRS daha fazla hisseli; ama kafamda var, incelemem gerekiyor.Siz öyle mi yapıyorsunuz?TPP de bildiğim kadarıyla performans ücreti yok, ben sistemdeki hatayla 1000 tane almıştım öyle duruyor.En az 15000 almak gerekiyor, şu valor işini ayarlayıp bu hafta girmeyi planlıyorum.
    IJC, HVS fonlarına da göz atmanızı tavsiye ederim

5.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    zor tabi orası öyle, herkesin risk algısına göre zorluğu da değişiyordur, çok risk alana göre daha zordur, benim gibi orta risk alana göre daha az zordur gibi, zaten burada dengeli portföy yapmak sorun oluyor işte, mesela elimde kub var, hsa yı bilmiyordum ona da bakayım, kub dışında çeşitli değişkenler, yabancı fonlar da var ama portföye göre miktarları düşük, yani çıkıştan tam faydalanamadım, kafamı karıştıran bunların miktarlarını ne zaman ve ne kadar arttırmalı, bist düşerse hisse yoğunlardan mı eklemeli veya altın, eurobond fonlarından da alamalı mı gibi şeyler.
    Valla dostum, o kadar çok faktör, vs. var ki ortalıkta, yani yıllanmış portföy yöneticilerinin bile yanlış adımlar attıkları bu dünyada senin benim yalpalamamız çok normal. Benim mottom, özellikle Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan ve piyasalara tam hakim değilsen, portföy çeşitliliği çok çok önemli. Sürekli kulağım birtakım programlarda, gözüm yazılarda (burası da dahil) uzman olduğunu düşündüğüm kişilerin yazılarını, sözlerini, tavsiyelerini değerlendirmeye çalışıyorum, bu süreç hiç bitmiyor.

Mesela geçen gün, Bloomberg'de bir yorumcu, gümüşün ileride çok değerli olacağını, elektrikli otomobillerde, alternatif enerjilerde, çok popüler olmaya başlayan uzay gezisi araçlarında ve daha bir çok şeyde gümüşün kullanılacağını, 2025-2026 yılına kadar büyük bir teknolojik keşif beklenmediği için gümüşün yerini alacak bir element olmayacağını, gümüş kaynaklarının kıt ve azalmakta olduğunu, gümüşün şu anki gidişatına bakıp es geçmenin mantıksız olduğunu ve bu yüzden kendisinin gümüşe sürekli yatırım yapığını belirtti. Düşündüm, şöyle de bir makale okudum ve mantıklı geldi:

https://www.forbes.com/sites/greatsp...h=fd30ce97bd49

Bunun üzerine azar azar gümüş fon sepeti almaya başladım. Ha kimileri manyak mısın 2025 2026 kim öle kim kala ne ola diyebilir. Ama mesela elektrikli araçlar karma fonunu da bunun için biriktirmiyor muyuz? Bu kadar uzun vade salakça gelebilir ama benim amacım bunları belirli düzeylere getirip sonra çekilip "uyuyan hücre" misali patlamalarını beklemek.

Ha elimde de patlayabilir tabi :D ama para piyasası fonları, borçlanma fonları vs. lerin mıymıylığından içim bayıldı. Borçlanma araçları fonlarına bakıyorum yıllık getiri %14 15 16. Bunlardan alsan koysan ne olur? Ne köy ne kasaba olur. Onlarla ömür tüketeceğime hiç olmazsa risk alırım, tutmazsa, emekli maaşımla Kuşadası'nda yazlıkta bahçede biber domates yetiştirip aptal Türk dizilerini seyrederim

6. Ustad yay in gecen ayki performansi bu ay yok fon icindeki enstrumanlarmı degisti herhalde gecen ay yabancilarda hep ilk ondaydi bu ay yalpalayip duruyo
    Kardesi ytd de ayni durumda
    Ne dersin.
     Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Nasdak technology hafif arti kapatti
    Kur etkisiyle yay aft 1.5 civari getirmeli
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. njy viop bile kullanmadan bu kadar istikrarlı başarıyı nasıl sağladı enteresan. endeks üstü istikrarlı getiri sağlamakta nerdeyse rpd'yi geçecek..

8.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    1929 büyük buhranında da borsaların buhran öncesi seviyelerine dönmesi 1954 yılını bulmuş. FED'in finansal sıkılaşmada bu kadar isteksiz davranıp ağırdan almasının sebebi de o zamanın tüm suçunun FED'in hatalarına yüklenmiş olmasından. Hatta Bernanke kafasına göre günah çıkarma babında ara ara "FED olarak özür dileriz bizim suçumuzdu" diye açıklamalar yapmış.

Geçen gün bir yazı okumuştum, FED 1929 Buhranında ne kadar hata yaptıysa aynısını TCMB yapıyor şimdi; insanı ürküten büyük benzerlikler var, sadece hisse senedi yerine döviz koyuyorsunuz ve aman Allahım diyorsunuz.
    hocam tarihten hiçbir şekilde ders almayan bir milletiz malesef. merkez bankasına gelene kadar neler var..ekonomiyi harabeden nasıl bir kültürel zihniyet var..en başta milyonlarca insanını savaşlarda yitirmişsin üstelik anadolunun 20 katı toprak kaybetmişsin, yav 500 metre açığındaki adaları yunanistan gelip almış, sen halk olarak hala alemin kralı benim havalarında gezen, barışı, kardeşliği, iyiliği küçümseyen, kendinden olmayan herkesi direk düşman sayan kibirli insanlara oy veriyorsun. daha başka ne yapabilirsin ne anlatabilirsin. biz gibi bu ülkeden kaçacak paran yoksa kulağını tıkayıp kendi stratejinle durumdan karlı çıkmaya bakacaksın başka yol yok.

Sayfa 917/1002 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •