Sayfa 754/1001 İlkİlk ... 254654704744752753754755756764804854 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,025 - 6,032 arası.

Konu: Viop XXXVII

1. @oakarsucelik
    ·
    14s
    Hastanede bir yakınımın refakatçisiyim. Görevliye tuvalet kâğıdı sordum. Ekonomik kriz nedeniyle kâğıt yok dedi. 20 yıllık iktidarları boyunca 80 yıl önceki savaş yıllarını hatırlatıp “bunlar karneyle ekmek dağıtıyordu†diyenler, bizi 2021’de tuvalet kâğıdı bulamaz hale getirdi.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

2. Dün Yavuz Canevi'nin güzel bir röportajı vardı. Tamamı linkde.

https://www.patronlardunyasi.com/hab...negidir/258234

...
    Bir gün Sayın Demirel direkt bana telefon etti. O zaman Merkez Bankası Başkan Yardımcısıydım. "Yavuz Bey çok güvendiğim yakın bir dostum Türkiye'ye bir milyar dolar kredi bulmuş. Lütfen kendisine yardımcı ol, bunu da kimse bilmesin, aramızda kalsın." dedi. Peki dedim. İşaret ettiği kişiyle görüştüm.

Bana dedi ki "Çok güvendiğimiz bir dostumuz Türkiye'ye bir milyar dolar kredi bulacak, şartlarını bilmiyorum ancak sizi görüştürmek istiyoruz." Nerede görüşeceğiz? Fransa'da. Nasıl görüşeceğiz? Siz atlayıp gideceksiniz, size bir adres ve telefon numarası vereceğiz.

Cannes'da bana bir adres verdiler. Osman Bey ile de görüşüp onay aldım ve yola koyuldum. İlgili kişiyle bir ofiste buluştuk. Oda hep koca koca klasörlerle doluydu.

Adam klasörleri gösterip "Bu Ekvador'un dosyası, onlara bir milyar bulduk. Bu Panama'nın dosyası, bunlara beş yüz milyon dolar bulduk." diye anlatıyordu.

Sonunda baklayı çıkardı ağzından ve bizden kredi görüşmeleri için yetki istedi. Bu numarayı biliyordum. Şöyle ki, işte bilmem şu şirkete Türkiye Cumhuriyeti'ne bir milyar dolar kredi bulmak üzere yetki verdik diyeceğiz, onlar da aldıkları yetki belgesi ile gidip banka banka dolaşacaklar. Kendi komisyonlarını da ilave edip kredi arayacaklar. Bu tür bir teklife hazırlıklıydım. Dedim ki "Tamam. Biz bu belgeyi size veririz ama siz önce bize bu paranın varlığını bir İsviçre bankasından teyit edin." Ondan sonra bir daha o adamı ne gördüm ne de kendisinden bir ses çıktı. Böyle dönemlerde ortaya çıkan bu tip insanlar konusunda çok dikkatli olmak lazım.

...
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. https://youtu.be/Q-DhDDhlHek

Tamama yakin Özgür Demirtaş

4.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    1 milyar dolar borç veren yok yahu..
    200 nereden çıktı?

Sallamış biri..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    200 ü bilmemde bir 128 milyar potansiyeli var

5. Asgari ücret komisyonu 4000 TL civarı belirleyecekmiş, sonra cumhurbaşkanı bunu beğenmeyip 4500 TL yapacakmış.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Programda TİGEM'den bahsedildi 3200 km2 arazisi var. Özellikle güneydoğuda modern sulama yapılan araziler TİGEM'e ait olabilir.

Belki savaş mavaş durumları olabilir diye stok yapıldı. Fırıncılara verilmek üzere un fabrikalarına düşük fiyattan satılıyormuş.
    Doğru abi de bizim ürettiğimizin iki katı tüketim ve ihracaat var. İhracaat olmasa bizim ürettiğimiz yetiyor

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Asgari ücret komisyonu 4000 TL civarı belirleyecekmiş, sonra cumhurbaşkanı bunu beğenmeyip 4500 TL yapacakmış.
    Abi bu olursa doğalgaz %300 benzin mazot 20-50 TL elektrik %50-100 zam olur

8. Kamunun geliri cirodan ve maaşlardan, fiyatları ve maaşları belki şişirmek istiyorlar. Sonra kamunun borcunun milli gelire oranı düştü diyecekler. BES borçlanma araçları fonu bir yılda %5-6 artmış, likit fon bile bir yılda %18 getirmiş. devlete TL borç verenler büyük zarar etmiş durumda.

Sayfa 754/1001 İlkİlk ... 254654704744752753754755756764804854 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •