Sayfa 303/804 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon
Arama sonucu : 6425 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1. endeksi 230 lara deli gibi çıkarttılar rekormuş...şimdi tam tersini yapıyolar.

bu gidişle ileri günlerde endeks eski yerine gelirse eski hesaba göre 160 lara bizim uyuz da ilk çıkış yaptığı yerlere geri dönebilir.

artık borsamız da maşallah bitcoin ve altcoin kripto para dünyası gibi oldu..çıkınca deli gibi çıkıyor..düşüncede deli gibi düşüyor.

bu ortamda portföyde yedek akçe nakiti fazla tutmakta fayda var..her deli gibi düşüş alttan ekleme fırsatı olabilir.

2. Merkez Bankasının 1 Ekim deaçıkladığı gösterge kuru 8,86 ,dün açıkladığı gösterge kuru 17,50 .Zaten Dolar enf.dan bağımsız gereksiz açıklama ve davranışlarla önden abartılı yükselmişti .Yıl sonu döviz kurunun enf. oranında yükseldiğini farzetsek ,Ekim+Kasım+Aralık ayları enf. artışı kadar yükselmiş olması gerek .Hadi bunada fazla fazla % 25 diyelim .Doların olması gereken rakam 11,07 çıkar.Paranı % 14-15 faize yatıracan Dolar zaten 13-14 lerde başlıcan ,% 30 un üzerinde enf.dan dövize endeksli paranı koruyacaksın .Reel ortamda abartılı bir masal ,daha doğrusu kandırmaca ama benim vatandaşımdan yiyenler olacak ,3-5 kuruşunu zar zor biriktiren birikimlerinin en az yarısını devlete teslim etmiş olacak , istenen bu ,ben böyle görüyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Böyle giderse orada-burada.
    Gönderi
    28,622
     Alıntı Originally Posted by KALİ Yazıyı Oku
    Merkez Bankasının 1 Ekim deaçıkladığı gösterge kuru 8,86 ,dün açıkladığı gösterge kuru 17,50 .Zaten Dolar enf.dan bağımsız gereksiz açıklama ve davranışlarla önden abartılı yükselmişti .Yıl sonu döviz kurunun enf. oranında yükseldiğini farzetsek ,Ekim+Kasım+Aralık ayları enf. artışı kadar yükselmiş olması gerek .Hadi bunada fazla fazla % 25 diyelim .Doların olması gereken rakam 11,07 çıkar.Paranı % 14-15 faize yatıracan Dolar zaten 13-14 lerde başlıcan ,% 30 un üzerinde enf.dan dövize endeksli paranı koruyacaksın .Reel ortamda abartılı bir masal ,daha doğrusu kandırmaca ama benim vatandaşımdan yiyenler olacak ,3-5 kuruşunu zar zor biriktiren birikimlerinin en az yarısını devlete teslim etmiş olacak , istenen bu ,ben böyle görüyorum
    Kur farkına garanti vermek yabancıya gel %15 net faizle pere kazan demek. Faizler tabiki %15 olursa, %25 faizde dolar bazlı yıllık %25 net faiz dünyada görülmemiş şey.... Yabancı 1 milyar dolar getirmiş olsa, %25 faizden bir yıl sonra 1.250 milyar dolarını alıp gidecek....

4. bi seferlik tavanla sevindirdi tabanlarla acısını çıkartıyor tahtacı......

ama panikle satış değil alış tarafındayız sayın tahtacı......

borsada sürekli bir çıkış yoktur ve sürekli düşüş de olmaz illaki dengelenip yerine oturacaktır.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
    Yatırım artacakmış, bunlar hep hikaye, hayal satmaktır. Yabancı %25 faizden 4 yılda peresini %100 katlamak dururken, işçiyle, hammaddeyle, satışla, vergiyle vs. zorluklarla niye ugraşsın. Koyar peresini mevduata mışıl mışıl uyurken götürür pereleri zaten....

6. Tekfen sana da taban yakisirdi!! Senin gibi Rezil bir sirketten ne beklenir ki zatej

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
     Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Tekfen sana da taban yakisirdi!! Senin gibi Rezil bir sirketten ne beklenir ki zatej
    Devlet dün kuruldu, pere yeni basıldı Maxi. Herşeyin fiyatı zamanla oturacaktır, sık dişini biraz yakında hepimiz milyoneriz.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
    Zabah A-101 deydim sogan 2.50 tl, patates 5.90 tl, tarımdaki küccük emrah belkim, kazara kar yazar son çeyrekde.....

Sayfa 303/804 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •