Sayfa 239/1002 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: Viop XXXVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ben evrimci değilimki.

bence sen ateislitiği bir araştır.

evrim teorisi bana göre saçmalık !

+ evrime inan biri kediyi niye kessin
    o zaman hayat nasıl oluştu..haydi yoldaş beni ateist yap

2. yettim bozguş.
    şortların hepsini kapattın nı?
    birazını bıraksaydın elinde.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    1.doları tutan adam profili güvensizlik nedeniyle tutuyor. Onların güveni geldi mi?
    2.doları tutan profil parası erimesin diye alanlar. Onların çoğunun da 18 görmüş doları 12-13 den satacağını sanmam.
    2 gün önce TL çöp olmuş TL de hiçbir varlık tutulmaz deniyordu. Şimdi biranda bu kadar sert şekilde TL ye güven gelir mi?
    En azından fiyatlamaların sindirilmesi normalize olması lazım. Ayrıca daha önce dediğim gibi doları olanın doları var. Onu dolar vadeli yaparsa veya eurobond yaparsa dolar miktarı artar. Öbüründe alış satış arbitrajını yiyip doları satıp tl mevduata koyacak. O da sattığı dolar kadar bile olmayacak parası vade sonunda. Ne kazanacak bundan bu vatandaş?
    oncelikle cevaplarim tamamen yeni olan bu modeli karsilikli tartismak ve durumu tum boyutlariyla degerlendirmek icin, kesinlikle siyasi gorus yok, ama fikir benim aklima yatti

1-siyasi gorus farki vb, nedenlerden bir kismin guveni hicbir zaman geri gelmez. ne yapildigindan bagimsiz, bence hedef o kitle degil. hedef tl deger kaybina karsi parasini dolarda yastik altinda, vadesiz dolar hesabinda tutan ve finsansal okur yazarligi daha dusuk olan kisiler bence, eurobond falan cok uzak onlara

2-bence sisteme ciddi bir para girisi ve duzenli olarak dolarin hafif egimde dususu ile katilim artacaktir ve hedef kitle parasini getirir. bu kisiler dolarin bugun 13 e dusecegini ongorse 18 den satarlardi, satmama nedenleri dolari omurleri boyunca tuma egilimleri degildi, ama gorduler ki dolar da cok kayip getirebiliyor ve agzi yandi bircok kisinin, oysa ki tek amaclari dolari ile birikimlerini korumakti, artik bunu devlet garantisi ile yapabilecekler, finansal okur yazarliga gerek yok, basit bir mevduaat hesabi gibi

bence temel sorun, biz vatandasi kendimiz gibi finansal okur yazar saniyoruz ve biz aslinda azinligiz ve bunu kabul etmek ve onlar gibi dusunmek lazim

1-2 yil bence cozum olur dolari baskilamaya, erken giren sisteme para da kazanir dolar bazinda...paralelinde butce disiplini, uretim, vb. ile desteklenmeli, yoksa kaliciligi kisa olur

izleyip gorecegiz

Yıl: 1580. Yer: İstanbul/Tophane. Halk, veba-deprem gibi felaketlerin nedeni olarak, Tophane’deki “bilim merkezi”ni gösterdi. Çünkü orada “meleklerin bacaklarına bakılıyor”du. Padişah halkın tepkisinden korktu. “Dar el-Rasad el-Cedid el-Sultani” yıkılıp dümdüz edildi. Bu olay kimi tarihçiye göre Osmanlı’nın duraklama dönemine girmesinin miladıydı. Peki, geçen hafta Tophane’deki sanatevlerine yapılan saldırıyla, 430 yıl önceki olay arasında nasıl bir ilişki var? Sonuç aslında nedendir...

https://www.hurriyet.com.tr/kizgin-t...kuttu-15869323
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    adam zatanist.
    liderleri zatan bile ataist değildir.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6. Yoktan varoluş henüz bilimle açıklanamıyor.
    incil de yazan ilk insan ademoğlu ile kuranda yazan ademoğlu benzerliği mevcut
    demek ki çok eskilerden beridir bu din konusu işlenmiş bişii
    Ve
    Tanrının varlığına tüm dünya hemfikir olarak onay vermiş,
    Yeni icatlar çıkarmayın.
    Hamdım Piştim Yandım

7. Bademlerin bastigi yerde ot bitmez. Onlar bizim paramiza goz dikmis hirsizlardir. Tek bildikleri bizi utmek. En iyisi aksiyonsuz beklemek. Ben bu sacma sisteme fiziki altin ve dolarimi vermem. Hissede kitlediler el mecbur bekleyecegiz. Ama eger denk getirirsem dolar bazli hissede kazanirsam. Daha bunlar gidene kadar bu kumarhaneye ugramam.

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    vadelide işlem yaptığımıza göre seninle pek farkımız yok zaten

Sayfa 239/1002 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •