Originally Posted by
byroltr
Bir de değişken fonlarla ilgili bana göre yanlış bir düşünceyi dile getireyim.
ZAMANLAMA KONUSU..Hepimiz istiyoruz ki fonlar aktif yönetilip tepede çıkıp dipte girsin.Bu uzun vade mümkün değil.Ben öyle bir fon bilmiyorum.Bu tip fonların en babası IPB. 6 ay kalıp para kazanamadan çıktım.Ondan sonra son 1 ay primini yaptı ama ben dayanamadım.Böyle başarılı fonda bile ters durumda insan acı çekiyor.Bana göre değilmiş dedim.Zamanlama uzmanı arkadaşları tenzih ederim, ben bu konuyu hiç önemsemiyorum.
Bugün okuduğum mesajlardan en doğrusu yukarıda arkadaşın yazdığı DENGELEME olayıydı.Bunu haftada bir yapsak ciddi bir kazanç sağlardık.Burada yanlış yaptık.
Olan oldu, şimdi ana hikaye tekrar değişti.Bu arada resmen tuzak da kuruldu bize.Neyse ki çoğumuzun zararı kardan zarar.gİDİP 15 DE almadık fonları.
başkalarını bilmem de ben öyle bir şey istemiyorum. tepe ve dip aranmaz. fonda ekstra bir kar artışı olduğunda , ve bunun nedenleri arasında önde gelen olgu !!! belirsizlik ve yüksek volatilite ise , hızlıca portföyündeki değer kazanmış varlıklardan çıkarsın. kar cebe yaparsın yani.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri