Sayfa 255/610 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355 ... SonSon
Arama sonucu : 4877 madde; 2,033 - 2,040 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. [QUOTE=Desidero74;5708937]Ben borsadan çıkma olayının varlığı ve yokluğu değil ancak sonuçları ile ilgili yorum yapacağım,

Tabii, yazdıklarımız varsayım.
    Yanlız varsayım deyip de geçmemek de lazım, örneğin borsadan çıkma senaryosu kesinse bunu hangi yollarla yapabileceği de çeşitli varsayımlar gerektiriyor. Örneğin önce şirketleri tek çatı altında toplamak gibi.
    Mağdur edilmeyi beklemeyiz, şüphesiz herkes kendisi için en iyi olan fırsatı takip edecektir.
    Erdi filan bilmem, geçen yıl elimde yatırım holding payları yüklüce vardı, iyi fiyatlardan ( en iyi fiyatlardan değil) verince bu defa fırsat İlaç tarafına geçti. Yatırım Holding'te yapılanların da henüz niyet okumasını yapabilmiş değilim.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2. Kendi hesabıma ecyap hisselerini 2000 yılında,İlacı ise 2011 yılında aldım. Uzun vadeli yatırım yaptık. Su anda olasılıkları konuşmaya başladık. Gazmanbaba, ben ve Noreply bu şirketi iyi tanıyan eski yatırımcılardır. Daha önce ky yi hisseden soğutmamak adına bu olasılıkları pek dillendirmek istemiyorduk. Ama bu yapılanlar artık bir şeylerin pişirildiğini gösteriyor. Eczacıların master planı tüm şirketlerini kottan öıkarmaktır. Bu durumu çok uzun vadeli eczacı yatırımcıları bilir zaten, sır değil. Bu durumda bizim karlı çıkmamız için uyarıda bulunuyorum sadece. Ecyapta izledikleri eylem planını deşifre ettim. İlaç forumunda daha önce de bu tehlikelere dikkat çektim. Amacım bu tür tehlikelere karşı tepki oluşmasını sağlamak. Orantısız birleşme bu tehlikelerden biridir. Bu uyarım üzerine kimi arkadaşlar şirkete baskı yaptı. Bua farkındalığı oluşturusak ecyaptaki gibş az sayıda kişiyi köşye sıkıştrıp bedava mal alamazlar. Kendi adıma amacım uzn vadeli yatırımcıları uyarıp dikkatlerini diri tutmaktır.

3. O zaman daha önce yazdığım hatta açıkça belirttiğim gibi hukuki çalışma adına gereken katkıyı vereceğimi teyit etmiştim ne yapılması gerekiyorsa ortaya koyduğunuz takdirde herkes tuttuğu hisse oranında katkı verebilir diye düşünüyorum.Ancak aksiyon almadan sürekli bu konuyu gündeme getirmek bence malum şahıslara yarar .Yapmak istemeslerde yapmayı düşünürler .Diye düşünüyorum.

4. Bu adamlar bize göre hareket etmez poltik koruma alırsa her şeyi yapar. Ecyap olayında bu adam Ethem Sancak ile samimi olmuştu o yolla kollandı. Şimdi de bu işler hızlanmadan Maliye bakanı ile görüşmeye katıldı hemen ardından aslından suç olan bu alımlar geldi. Uzun zamandır yapmaya korkuyordu.

5. Ethem Sancak zaten ilaç dağıtıcısı bu adamların adamıydı başından bu yana ,.

Ilaç veya eczyt kendi ortaklığı olan hisseyi borsadan alıyorsa bu neden suç teşkil etsin ?

Geri alım kapsamında değil mi zira ilaç hisse aldığında zaten yatırım hissesi ile beraber kendi hisseni de almış oluyorsun hissen oranında .Yanlış mi???

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ethem Sancak zaten ilaç dağıtıcısı bu adamların adamıydı başından bu yana ,.

Ilaç veya eczyt kendi ortaklığı olan hisseyi borsadan alıyorsa bu neden suç teşkil etsin ?

Geri alım kapsamında değil mi zira ilaç hisse aldığında zaten yatırım hissesi ile beraber kendi hisseni de almış oluyorsun hissen oranında .Yanlış mi???
    Bir konuda katılıyorum. Foruma yazmanın bir faydası yok, burayı okuyor olmaları da - olumlu veya olumsuz bir etki yaratmaz, belki sadece bir farkındalık yaratır veya hatları diri tutmaya yarar.

Geri alımlar kağıt üstünde borsadaki yatırımcılar lehinedir bunda da bir çekince yoktur.
    Benim iyi gördüğüm taraf gerek şirket birleşmeleri konusunun gerekse borsadan çıkma planının, hangi yoldan gideceklerse çok ileriye atılamayacak olması ve muhtemelen bir iki yıl içinde gerçekleşmesidir.

Yani ne olması gerekiyorsa olacaktır.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7. Bu geri alım değil. Hisseyi baskılayıp ilaç üzerinde yatırımın sahipliğini artırıp orantısız birleşmeye zemin hazırlamak. Bu tür baskılayıp toplamak açık manipülatif bir eylemdir. Özellikle grubun kendi içinden yapıldığı için suçtur. Şöyle grup kasıtlı olatrak ilaç yönetimiinde birtakım işler yaptığı ya da olumlu gelişmeleri saklayarak avantaj sağlıyorsa Zaten iddiamız bu yöndedir.

Geri alım şöyle sağlıklı olur. Şirket kendi hissedini geri alır bir süre sonra sermaye azaltımına gider. Ilaç hissedarları bu işten karlı çıkar.

Bu adamlar herkesle samimi olmaz. Eğer o dönem o kişi zamanın başbakanının yakın dostu olmasa, böyle samimi olmazdı. Hatta o kişiye hayranlığını kameralar önünde ifade ediyordu. Onu TÜSİAD başkanlığı konusunda destekleyebileceğini ifade ediyordu basında, açık açık.

8. Bu geri alım ve yatırımın fiyat farki orantısız birleşmeye bir hazırlık ise bunu tasdik ettirilmesi veya şirketlerin iç yapılarının dökülerek gerçek değer oranlarının tespiti yapılmalı , oldu bittiyle değil soru , bu birleşme karari öncesi mi sonrasi mi yapılmalı .

Hisseyi baskılama ise ispat edilebilir mi emin değilim .

Sayfa 255/610 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •