Sayfa 762/1000 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,089 - 6,096 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Yapıkredi de eurobond min alış miktarı malesef 1000USD degil. Dolayısıyla dolar bakiyemi başka bankaya aktarıp oradan eurobond alacagım.
    Garanti'yi kullanan arkadaşlar genel olarak memnun mu ? Yeterli çeşitlilikte, 1000USD alt limitli eurobondları, yarışmacı bir fiyat ile satıyorlar mı ?
    garanti gerek fiyat, gerek çeşit, gerek min alım miktarı açısından kötülerden biri diye biliyorum. yine de başka yerden de teyit edin.

2.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Yapıkredi de eurobond min alış miktarı malesef 1000USD degil. Dolayısıyla dolar bakiyemi başka bankaya aktarıp oradan eurobond alacagım.
    Garanti'yi kullanan arkadaşlar genel olarak memnun mu ? Yeterli çeşitlilikte, 1000USD alt limitli eurobondları, yarışmacı bir fiyat ile satıyorlar mı ?
    Garanti, yk ve akbank genelde aşırı kar odaklı bankalar oldukları için uygulamaları çok da müşteri dostu değil. Ben garanti kullanıyorum ama dediğim gibi çok yatırımcı dostu fiyat ve ürün çeşitliliği yok orada da.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by naturalborn Yazıyı Oku
    itfada ortaya çıkan kar durumunda ,alış maliyetine endeksleme yapılıyor mu yapılmıyor mu ?

Kendim Mehmet Bingöl'ün 3/21 tarihli yazısından cevap vereyim.Yani endeksleme yapılmıyor

" Bononun itfasındaki iskonto tutarını da vergi mevzuatı yönünde "faiz" geliri olarak kabul edilmektedir.

Örneğin; nominal tutarı 1.000.000 USD olan bono 982.000 USD alış maliyeti ile iktisap edilmişse vadede 18.000 USD gelir söz konusu olacaktır. Itfa tarihindeki TCMB döviz alış kurunu 7,50 olarak alırsak 135.000 TL faiz geliri elde edilmiş olmaktadır."
    Bu konuda uzman değilim ama eurobond ile ilgili bilgileri derlerken aldığım notlarda: anapara kazancı için enflasyon oranı yüzde 10'u aşınca endeksleme yapılabilir diye not etmişim.

Malesef kaynak not etmemişim ve bulamadım. Bu konuda özelge aramak lazım sanırım.

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    garanti gerek fiyat, gerek çeşit, gerek min alım miktarı açısından kötülerden biri diye biliyorum. yine de başka yerden de teyit edin.
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Garanti, yk ve akbank genelde aşırı kar odaklı bankalar oldukları için uygulamaları çok da müşteri dostu değil. Ben garanti kullanıyorum ama dediğim gibi çok yatırımcı dostu fiyat ve ürün çeşitliliği yok orada da.
    O zaman soruyu bir de tersten sorayım arkadaşlar.

Hangi bankaların daha iyi olanak sunduğunu gözlemleyebildiniz bugüne kadar?

Alıntı Originally Posted by naturalborn Yazıyı Oku
    evet virman edilebiliyor,ücretsiz yaptım bir sefer. Benim de aklıma takılan şu; bu virman işlemi teknik olarak virman eden için bir satış
    virmanı alan için de "alış" olarak değerlendirilecek Vergisel açıdan.Peki burada "fiyatı" ne olarak belirleyeceğiz. o günkü bankanın alış-satış fiyatlarını not etmiştim mesela .Orada bile alış 104,5- satış 106 gibi bir makas var.Ama işin resmi bir fiyatı var mı acaba
    virman ı internet bankacılıgından mı yaptınız ,yoksa subedeb talimatlamı ? hangi banka idi ?

6. arkadaslar daha once de sormustum cevap alamadıgım icin tekrarlıyorum
    2022 yılında vergiye girmemek icin

daha onceden alınmıs bir eurobondu bu sene basında esime ortak yapabiliyor muyum subeye gidip ? ( ben ceptetebden almıstım)

bu sekilde ortak yaparsam vergi dilimi iki katına cıkar mı?

yoksa bu hesap en basta ortaklı acılmadıgı icin hicbir sekilde kurtulamaz mıyım?

7.  Alıntı Originally Posted by ativan Yazıyı Oku
    arkadaslar daha once de sormustum cevap alamadıgım icin tekrarlıyorum
    2022 yılında vergiye girmemek icin

daha onceden alınmıs bir eurobondu bu sene basında esime ortak yapabiliyor muyum subeye gidip ? ( ben ceptetebden almıstım)

bu sekilde ortak yaparsam vergi dilimi iki katına cıkar mı?

yoksa bu hesap en basta ortaklı acılmadıgı icin hicbir sekilde kurtulamaz mıyım?
    ivazsız intikale yakalanma ihtimalin var..

8.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    ivazsız intikale yakalanma ihtimalin var..
    cevap icin tesekkurler ben intikal vergisi sadece devredersek gonderirsek verilir ortaklıkta olmaz sanıyordum

o halde ortaklıkta da intikal vergisi veriliyor.

o halde Türkiyede herhangi bir vadeli vadesiz hesapları insanlar eslerini ortak ederken vergi mi veriyor yoksa bu sadece eurobond ozeli icin mi yazdınız?

Sayfa 762/1000 İlkİlk ... 262662712752760761762763764772812862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •