Originally Posted by
novek
hissenin degeri neden her yıl sabit kalıyor temettu verimi yuksek firmaların fiyatı her sene artar zaten karları arttıkça daha fazla temettu verirler.
Sizin hesaba göre her sene aynı miktarda temettü veriyor ornegin eregli demir çeliğe bakın her sene dagıttığı kar payları artmış tabi hisssenin fiyatıda artıyor 5 lira temettü verecek hisseyi 20 liralarda tutarlarmı sanıyorsunuz .
ayrıca bir ek:
firma kasasındaki parayı benimle paylaşmayacaksa ben neden ortak oluyorum.
Hisse fiyatından BANANE ben aldıgım temettüye bakarım diyenlere cevaben.
Müdür bey hissenin değerini arttırmadan örnekleme sebebim.
Hisse fiyatının yükselişinden kazandıgınız parayı temettü olarak alıyorsunuz Yani dolaylı yoldan LOT SATIYORSUNUZ. hisse fiyatı yükselmezse temettü size kar vermiyor. Örnegı o alıntıda. Burada anlamınız gereken şey. HAAA DEMEK BEN TEMETTÜDEN DEGIL HİSSE FİYATI YÜKSELİŞİNDEN KAZANIYORMUŞUMMM. EE o zaman Temettü ne işe yarıyor ? madem hisse fiyatı yükselişinden elde edilen karı alıyorsak o zman niye temettü denen şey var ?
HMMM COK İLGİNÇ DEMENIZI BEKLERDIM.
Yükseliyorsa yükselişten elde edilen karı ha lot satarak ha temettü alarak realize ediyorsunuz.
Dolayısıyla temettünün anlam ve önemi kalmıyor.
Burayı sindirebildiysek. Temettü verimi yüksek firmaların fiyatı artar demişsiniz. Bunun sebebi temettü verimliliğiinin yüksekliği değil. ÇOOOKKK karlı fırmanın değeri çok artar temettü vermese de olay karlılıgın ne kadar büyük olduguyla alakalı temettü dagıtmasıyla alakasız.
HEKTS temettücülerin göz bebegiydi ve temettü vermeyi 2017 sonunda kesti. Kazandırmaya devam etti açıp bakabilirsiniz.
Warren buffetın şirketin tek kuruş temettü vermez. Amazon, google, facebook daha bir sürü daha var bunlar 0 temettü verirler. Dünyanın en büyük şirketleri farkettiyseniz. Olayın temettü ile değil Karlılıkla ilgisi var. Temettücülerin krallarını arıyorsanız ÇİMENTO şirketlerine bakın hepsi temettücülerdir ancak karlılık kadar fiyatlanır herşey temettü kimseye birşey kazandırmıyorsa niye fiyatları yükselsin çok saçma değil mi ?
Firma aslında kasasından birşey paylaşmamış oluyor. sen 10,000 TL parayı sokuyorsun kasaya senın bu soktugun para hisse değeri yükselince 12,000 TL oluyor. 2000 TL ni sana temettü diye verip portfoyude 10,000 e düşürüyor.
Kasadan para pul almadın yatırdıgın paranın değerlendiği kadarını aldın.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri