Sayfa 766/1002 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 6,121 - 6,128 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    KY. ,özellikle muhalifler dolar almış...Ama profesyoneller bunun 8 katı kadar dolar satmış.
    Bunu nasıl hesapladınız ?

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Sahol 290 milyon dolara finansal duran varlık satışı yapmış. Ama doları 9.32 den forward ederek hedge etmiş. Bu işlemi yapmasa kasasına 1.2 milyar fazla nakiti girecekti. Öngörüsüzlük mü başka bişey mi anlayamadım.
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    KY. ,özellikle muhalifler dolar almış...Ama profesyoneller bunun 8 katı kadar dolar satmış.

kanımca 14.00 üzeri kalıcılık olmamalı.daha öncede ifade ettim.Oradan bozdurup 3 aylığına %4.25 den DEME girilse ve akım ile dolar 12 olsa; dolar bazlı kazanç %20 den fazla olur.Bence hesapları bu.

dolarda 13.90 civarı -saatlikte- 2 li tepe olursa ve 12.95 kırılırsa hedef zaten 12.00 olur.
    evet bak profesyoneller dolar satmış...

Öte yandan, Şirketimiz nakit yönetimi prensipleri çerçevesinde döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve diğer çeşitli piyasa risklerine karşı türev araçları etkin bir biçimde kullanmakta olup, PHILSA ve PMSA paylarının satışı işlemi özelinde de döviz kuru riskine karşı koruma amaçlı finansal işlemler (hedging) gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, PHILSA ve PMSA paylarının devir bedelinin %88'i çeşitli vadeli forward sözleşmeleri ile 9,3249 TL/USD ağırlıklı ortalama döviz kuru üzerinden hedge edilmiştir. (SAHOL)
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Gerçek kişiler, genelde halktır.sade vatandaş vs.

ama tüzel kişiler genelde kurumlar,profesyonellerdir.

elbette bunlar hiç bir zaman net olamaz..ama ilk bakışta bu anlaşılır.yoksa tüzellerden de gerçek var vs.(aile şirketleri)

buna takas-pasta gibi bakalım.tersi olabilir ama görünen bu.ben 14.00 e yakın yerde profesyonel satış...ama bizzat çevremde özellikle muhalif kesimin halktan alıcı olduğunu görüyorum-düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bu tcell de bir cenabetlik var ama çözemedim...
    turkcell 2008den berı takıp ederım..borsanın en kotu kagıdıdır.....hele uzun vadelı dusunene gıt parayı ye daha ıyı hasta eder abı
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

5.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

kanımca 14.00 üzeri kalıcılık olmamalı.daha öncede ifade ettim.Oradan bozdurup 3 aylığına %4.25 den DEME girilse ve akım ile dolar 12 olsa; dolar bazlı kazanç %20 den fazla olur.Bence hesapları bu.

dolarda 13.90 civarı -saatlikte- 2 li tepe olursa ve 12.95 kırılırsa hedef zaten 12.00 olur.
    adam bu süreçte parasını çekerse ödeme kur üzerinden yapılıyor diye duydum...

eğer öyleyse hangi enayi bu sisteme girer...

100,000 dolar karşılığı 1,4 milyon hesaba yatırdın 3 aylık...

1 ay sonra dolar oldu 12 tl sanada para lazım oldu al sana 1,2 milyon hadi güle güle diyorlarmış...

gerçekmi yalanmı bilmiyorum ama bilen biri aydınlatsın...

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    aynen öyle

7. Erken kapama yapılması durumunda açılış tarihi ve erken kapama tarihindeki TCMB’nin saat 11’de açıkladığı USD, EUR ve GBP alış kurundan hangisi daha düşük ise, o kur üzerinden hesap bakiyesi güncellenir ve vadesiz hesaba aktarılır. Erken kapama tarihinde açılış tarihine göre daha düşük bir kur olması durumunda anapara kaybı olacaktır.

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    adam bu süreçte parasını çekerse ödeme kur üzerinden yapılıyor diye duydum...

eğer öyleyse hangi enayi bu sisteme girer...

100,000 dolar karşılığı 1,4 milyon hesaba yatırdın 3 aylık...

1 ay sonra dolar oldu 12 tl sanada para lazım oldu al sana 1,2 milyon hadi güle güle diyorlarmış...

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku

profesyoneller 8 katı satmış da kim almış; MB net rezervleri de aynı hafta düştüğüne göre

profesyoneller dediğin kurumsallar sene sonu yüklü dış ödemeler yapmış olmasın

https://www.hisse.net/topluluk/showt...25#post5733225
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 766/1002 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •