Sayfa 388/1312 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,097 - 3,104 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Geçen sene çok kullanan oldu baz etkisinden talep azalmış olabilir ortalama 5 yıl vade krediçektiler desek 2. 3. 4. 5. Evi almaları için biraz vakit geçmesi gerekiyor.
    0,7 den kredi kullananlar oldu hatta bazıları bir sene de ödeme yapmadı onların kredilerinin biraz hafiflemesi lazım.

bir de bilinç altında yine 0,7 kredi oranı çıkar diye bekleyenler var allah gönüllerine göre versin ne diyeyim.

0,7 ile zararına kredi verilirken hissedilen enflasyon atıyorum 20% civarıydı, şu an hissedilen enflasyon belki 80%.

enflasyon bir beladır girdin mi çıkman çok uzun sürer.

belki biraz kötümser olacak ama ben malum iktidar devam ederse artık TL cinsi sabit faizli uzun vadeli kredi alınmanın hayal olacağını düşünüyorum.

90 ları hatırlıyorum yüksek enflasyonlu ortamı.

bırakın uzun vadeli konut kredisi almayı, kredi kartı için memur kefil istenirdi.

ihtimal falan vermiyorum ama FED in periyodik faiz artırdığı bir ortamda kredi faizlerinin düşmesini beklemek garip olacaktır.

2. Şuan evler 3-5 sene öncesine göre pahalı değil. Konut satışları bir şekilde devam ediyor.
    Balon cümlesi doğru değil.

Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Her şeyi oranlamak piyasayı iyice tıkıyor kimse bunu idrak edemiyor işin aslı sonra da ah vah ediyorlar şimdi durum şu normal bodrolu bir çalışanın maaşına yuzde 30 zam gelmiş olsa ortalama medyan maaşı 5000 olarak kabul etsek 6500 TL ye çıkar maaşı maaş artışı 1500 TL peki 1 milyon luk bir dairenin aynı oranda yukseldigini varsaysak fiyatı 1.3 milyona çıkar artış miktarı 300 bin ev fiyat artışı miktar sal bazda maaş artışının 20 katı ki gel gelelim 5000 TL maaşın alım gucu ile 6500 TL maaşın alım gucu arasında bile cok fark var kim neye tasarruf edecek de para biriktirecekte o evleri alacak konut ev arsa piyasası balonun balonu şuan herkes kagıt uzerinde malına deger biçiyor ama malin piyasa da degeri oluşmuyor cunku alıcı yok becayiş yapanlar hariç onlar zaten al gulum ver gulum

PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Eregli demir celiğin yaptigi kar ve piyasa degeri, 0 konut yatirimi yapmak isteyenlerin bakmasi gereken bir kriter olmali....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim, portföyümün büyük kısmı ereğli ve isdemir. Kalanları da temettü hisseleri. $80K civarı bir para var ayrı bir yerde onu peşinat verip 1-1,5 milyon arası kredi alıp temettülerle ödemeyi düşünüyorum ama bankalar çalışmayana kredi verir mi bilmiyorum...Ev alma konusunda da kesin karar vermedim aslında, pscyokinesis arkadaşın dediği gibi olsaydı alım ihtimalim ağır basardı...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    20 yıllık bina 4+1 bu ay sattı arkadaşın akrabası 1.1 milyona .

1.5 fiyatı vardı satılmadı kaç ay dolar çıkınca satıldı .

Bir arkadaş ev aldı 3+1 1 milyona çok eski bina değil 15 yıllık vs .

Yeni evlerdeki fiyatlama değil ama
    Anladım, sağolun, ben sıfır yada 5 yaş altı bakıyorum ama bu fiyatlar gerçekten iyiymiş genç binalar için, aklımın bir köşesinde tutayım...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Her şeyi oranlamak piyasayı iyice tıkıyor kimse bunu idrak edemiyor işin aslı sonra da ah vah ediyorlar şimdi durum şu normal bodrolu bir çalışanın maaşına yuzde 30 zam gelmiş olsa ortalama medyan maaşı 5000 olarak kabul etsek 6500 TL ye çıkar maaşı maaş artışı 1500 TL peki 1 milyon luk bir dairenin aynı oranda yukseldigini varsaysak fiyatı 1.3 milyona çıkar artış miktarı 300 bin ev fiyat artışı miktar sal bazda maaş artışının 20 katı ki gel gelelim 5000 TL maaşın alım gucu ile 6500 TL maaşın alım gucu arasında bile cok fark var kim neye tasarruf edecek de para biriktirecekte o evleri alacak konut ev arsa piyasası balonun balonu şuan herkes kagıt uzerinde malına deger biçiyor ama malin piyasa da degeri oluşmuyor cunku alıcı yok becayiş yapanlar hariç onlar zaten al gulum ver gulum

Gerçekten çoook uzun zaman bekliyorlar, bazı notlar tutuyorum mesela 29 martta 1450bin olan Beylikdüzü Westside sitesindeki 3+1 daire satılamamış ve 5 aralıkta 2800bin TL fiyat konmuş aynı daireye. Şimdi kontrol ettim biraz insafa gelmiş diyelim, bugün 8 ocak adam 2500binTLye indirmiş.

31 Ağustosta 1700bin olan Atakent Avrupa konutları-1 deki 3+1 daireler şu anda 2900binDen başıyor.

Hemen yanıbaşımdaki İstanbul Lounge 2 sitesinde 21 Nisanda 1775bin olan 3+1 daire şimdi 5200bin (aynı sitede farklı daire)

6. Olmamalı zaten cunku alım gucu duşuyor piyasayı 2017-2021 yılları arasında alım gucunun azalması tıkamışken şimdi birde ustune maliyet enflasyonu tıkadı enflasyon oranında arsa maliyeti ufe oranında maliyet artışı cucuk kadar artan ucretler durumunda piyasanın saglıklı oldugunu duşunmek cok yalnış olur
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Şuan evler 3-5 sene öncesine göre pahalı değil. Konut satışları bir şekilde devam ediyor.
    Balon cümlesi doğru değil.

7. Atilla Yeşilada'nın yatırım için konut alımı hakkındaki görüşleri:

(22. dakikadan itibaren):
    https://www.youtube.com/watch?v=kXRgm_9hvcs
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Gerçekten çoook uzun zaman bekliyorlar, bazı notlar tutuyorum mesela 29 martta 1450bin olan Beylikdüzü Westside sitesindeki 3+1 daire satılamamış ve 5 aralıkta 2800bin TL fiyat konmuş aynı daireye. Şimdi kontrol ettim biraz insafa gelmiş diyelim, bugün 8 ocak adam 2500binTLye indirmiş.

31 Ağustosta 1700bin olan Atakent Avrupa konutları-1 deki 3+1 daireler şu anda 2900binDen başıyor.

Hemen yanıbaşımdaki İstanbul Lounge 2 sitesinde 21 Nisanda 1775bin olan 3+1 daire şimdi 5200bin (aynı sitede farklı daire)
    nasil bu kadar uzun zaman bekliyorlar anlamiyorum

apartmanin aidati masraflar vergiler?

Sayfa 388/1312 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •