Sayfa 392/1312 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,129 - 3,136 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Bizde arttı bile 250'den 370'e çıktı 1 ocakta. Havuzsuz, açık otoparklı toki sitesi, 2 binaya 1 kapıcı bakıyor ve binalar 50-60 daireli...
    Bizde 245...2 bloğa bir kapıcı bakıyor..toplam 80 daireye bir kişi yani..havuz olmaması ve açık otopark maliyet avantajı sunuyor..sabah alış veriş, akşam çöp servisi var. temizlik, aydınlatma vs giderler var..bizde de 350 olur gibi. 1000 tl aidat bu dönemde çok can sıkar, kira gibi aidat resmen.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Kesinlikle, aidatlara dikkat, fena artar aidatlar. Nerdeyse kira kadar aidat var sosyal alanı olan sitelerden apartman dairelerine talep kayar ilerde bence. 50 tl ile apartmanda işi bitirirsin sitelerde güvenlik, bahçe, havuz vs kira kadar aidat verirsin.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yillardir bu sitede ve farkli yerlerde bu konu gundeme gelir.
    Ben de yuksek aidat meselesi ve masraflari vs dusunup 1+1 residence dairemi satmistim kendime ev alirken( istesem satmadan alabiliyordum)

Sonuc ne oldu ne dersiniz? Su an sattigim evin fiyati bir bucuk yilda x3 yapti. Arada aldigin kiralar vsde cabasi.
    Her malin bi alicisi oluyor. 50tl aidatin bile sorun oldugu apartmanlar varken. Bin tl ustu aidatin normal karsilandigi yerler de mevcut.

Bu arada Benim gecmis tecrubem sunu gosterdi: ev, altin, hisse, arsa bunlar satilmaz. Ancak cok zorunlu ihtiyac ya da daha iyi bi yatirim yapma amaciyla satilir. Aksi durumda pismanlik kesin.

Youtube’ta bi amca var, mutlaka takip edin derim; https://eksisozluk.com/cihat-cicek--6579985
    Son düzenleme : finans_mt; 09-01-2022 saat: 19:38.

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Yillardir bu sitede ve farkli yerlerde bu konu gundeme gelir.
    Ben de yuksek aidat meselesi ve masraflari vs dusunup 1+1 residence dairemi satmistim kendime ev alirken( istesem satmadan alabiliyordum)

Sonuc ne oldu ne dersiniz? Su an sattigim evin fiyati bir bucuk yilda x3 yapti. Arada aldigin kiralar vsde cabasi.
    Her malin bi alicisi oluyor. 50tl aidatin bile sorun oldugu apartmanlar varken. Bin tl ustu aidatin normal karsilandigi yerler de mevcut.

Bu arada Benim gecmis tecrubem sunu gosterdi: ev, altin, hisse, arsa bunlar satilmaz. Ancak cok zorunlu ihtiyac ya da daha iyi bi yatirim yapma amaciyla satilir. Aksi durumda pismanlik kesin.

Youtube’ta bi amca var, mutlaka takip edin derim; https://eksisozluk.com/cihat-cicek--6579985
    yakın zamanda Avrupa dan lise arkadaşlarım İstanbul a geldi ve Ataşehir de aidatları ile meşhur bir siteye oturmaya gitmişler.

sitede oturanların ciddi bir kısmı İran kökenliymiş, herhalde kendi çaplarında elit getto yapıyorlar.

birkaç kişi geldi mi çok fiyat aidata bakmadan doluşuyorlar aklıma başka mantıklı açıklama gelmiyor.

yoksa ne evin fiyatı ne aidatlar akla mantığa uygun değil.
    Son düzenleme : thron; 09-01-2022 saat: 21:29.

4. Arkadaşlar heryerin bir alıcısı var sene 2010- 2011 arası Kadıköy Göztepe çifte havuzlara yakin bir sitede aidat 1000 TL idi. simdi tahminim 3k dan aşağı değildir. Eğer orası 3 k dan aşağı olsa Oray orta gelirliler dolar. Herkes oturmasin diye orasinin aidatı o kadar. Tıpkı orta gelirliler gelmesin diye pahalı mekanlara gidenler gibi .

5. Biz iktisatta buna giffen paradoksu diyoruz yani zuppe paradoksu da denir bir malın fiyatı arttıgı zaman talebinde artması durumudur zenginlere ozgu bir durumdur konut piyasasında genel manada pekte olumlu bir durum soz konusu degil tabana yayılan bir gelişme maalesef yok ozellıkle ikinci el piyasa tam bir balon sıfır yapılan yapılar da maliyet enflasyonunu altında eziliyor
     Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar heryerin bir alıcısı var sene 2010- 2011 arası Kadıköy Göztepe çifte havuzlara yakin bir sitede aidat 1000 TL idi. simdi tahminim 3k dan aşağı değildir. Eğer orası 3 k dan aşağı olsa Oray orta gelirliler dolar. Herkes oturmasin diye orasinin aidatı o kadar. Tıpkı orta gelirliler gelmesin diye pahalı mekanlara gidenler gibi .
    PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Gaziosmanpaşa'da 200bin usd'ye sitede ev satıyorlar. Fiyat zaten şaka gibi de...

Vatandaşlık garantiliymiş. Acaba kac ışid'li bu şekilde vatandaşlık aldı da efendi efendi kapı komşunuz oldular? Acaba bu ülkede iktidar ve cumhurbaşkanı degisince bu efendi çocuklar bazı odaklar tarafından harekete geçirilecek mi?

7. Mükemmel bir yorum. Sürekli ekran başında hayatı ıskalamak çok kötü.

Malesef bizleri ekran başına kitleyende tasaruflarımız değerlenmemesi. Enflasyona karşı tasarruflarımız değer kaybediyor. Som senelerde çıkan hisse fonları iyi diyoruz. Tasaruflarımızı rahatça emanet edelim diyoruz. Bu seferde hiper enflasyon çıkıyor.

Alıntı Originally Posted by Cezer Yazıyı Oku
    Selâmlar. Yıllarca bu topikte gayrimenkulde balon var ev fiyatları düşecek deniyor. 50 yaşlarındayım, büyük istanbul depreminde istanbulda ev fiyatlarının hafif düştüğü bir dönem dışında ev fiyatlarının nominal düştüğünü hatırlamıyorum.
    Ülkede uzun vadede, faiz, dolar, altın ve gayrimenkul fiyatlarının az bir farkla birbirine yakın olduğu değerlendirmesine paralel olarak eğer trader değilseniz ve finansal okuryazarligin suyunu çıkarıp, ömrunuzu bilgisayar başında konjonktürü yakalamaya çalışarak harcayarak, hayati ıskalamak istemiyorsanız, sepet yapın.
    Sevdiklerinizle vakit geçirin, hayat kısa.

8.  Alıntı Originally Posted by Cezer Yazıyı Oku
    Selâmlar. Yıllarca bu topikte gayrimenkulde balon var ev fiyatları düşecek deniyor. 50 yaşlarındayım, büyük istanbul depreminde istanbulda ev fiyatlarının hafif düştüğü bir dönem dışında ev fiyatlarının nominal düştüğünü hatırlamıyorum.
    .
    Gercek enflasyonun %50 oldugu bir ulkede nominal artis inislere degil dolar cinsinden degere bakilir

Nominal rakam oylesine bir rakamdir dolar degeri gercek degerdir

Sayfa 392/1312 İlkİlk ... 292342382390391392393394402442492892 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •