Sayfa 875/1002 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Degisir. Bu isin gerektirdigi yeni bir hukumet ve 5 dakikalik konusmasidir.

Sn. Babacan cevaplamis, ordaki kiz da yazdigini sormus: https://www.youtube.com/watch?v=XGtA1yU4Yhg&t=2180

Butun problemler tabi ki bitmez, ama bir yerden baslanmali.
    Soruyu kız kendisi sorduysa tebrik ederim,eline verileni sorduysa ?
    sn.Babacan,sn. Abdullah GÜL'süz aday olursa başarılı olur.

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    1700 point eski parayla, iki sıfır atıldı artık, o yüzden 17 puan diyelim.. 1 kontratta 10 TL* 17 puan = 170 TL zarar yazmış durumdasın.. eğer 10 kontrat açtıysan 1.700 TL..
    Evet ..aynen ..yüzde ve kaldıraç ne oldu burda ?
    Hayat hoş gerisi boş

3. Abi ne güzel anlattın lehoy martta aynı böyle olduydum abi sabah bi açtım 120 kaat para eksik ula ne oldu ne bitti demeye kalmadan kapattım kalktım dayu kapanmamış olsam milyonluk oluyorduk iyi mi.

Abi vob yapmayın. Kaldıraç filan ayarlamadan ellemeyin. Abi ben bu ara güzel kazanıyorum ama 10 kontratı bile geçmiyorum aman aman aman donunuzu bile alırlar paranın %3 u voba koyun ona da 2 kaldıraç geçmeyin.

Memedabi ile şaka olmaz.
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    mert, endeks-30 gösterge değerdir, fiziken alınıp satılan bir spot endeks işlem tahtası yok.. endeks şu an 2400, 1 lot vadelisi 10*2400 eşit 24.000 TL değerindedir.. mesela sen bugün 2377 short yapmışsın 10 lot, yani sen 237.700 TL tutarında bir pozisyon açmışsın, bu 237 bin TL pozisyon için aracı kurumun talep ettiği teminat tutarı 20.500 TL.. 20 bin para koydun 237 binlik pozisyon taşuyıorsun- bire 12 oranında bi kaldıraç

yarın yüzde 2 yukarı yaparsa 4.754 TL zarar yazarsın- 237 bin TLnin yüzde ikisi .. yarın akşam bu tutar senin teminat hesabından düşer, 20500 - 4754 kalır geriye 15746 TL.. aracı kurum akşam sana diyecek ki, senin artık 15746 liran var, 10 tane taşıyamazsın- ya 4754 TL getir yada 3 tanesini satalım, sen artık 7 kontrat poz taşıyabilirsin.. 7 kontrat için gereken teminat 14.350 TL, bu kadar taşuıyabilirsin çünkü 15 bin kusğr paran var..

bi sonraki gün endeks 100 puan daha yükseldi, senin pozisyon 7 *10 TL *100 puan eşit 7000 TL daha zarar yazar.. kaldı 8746 TL paran, aracı kurum der ki, ya 7000 TL para getir, yada 3 tane daha satalım çünkü 8 bin kusür paran var, anca 4 tane taşıyabilirsin..

sen short devam ettikçe inadına endeks coşar, cuma günü endeks yüzde 7 yükselir, 180 puan yükselir, 4 tane short 7.200 TL daha zarar yazar.. geride kalan paran 1.500 TL falan gibidir, aracı kurum senin 4 short metazori kapatır, kalan 1.500 TL çekersin, gidip bi meyhanede kafa çekersin o akşam
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    Hyarıdır abi bana küsmüsün ?

Bilmeden kırdıkmı ?
    Başganım nerden çıkardın bunu, niye küsüyüm sana
    Hamdım Piştim Yandım

5. Fed Başkanı Powell: "Ekonomi artık son derece destekleyici politikalara ihtiyaç duymuyor"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ekonominin artık son derece destekleyici politikaya ihtiyacı olmadığını belirterek, enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seyretmesi halinde zaman içinde faiz oranlarını daha fazla artırmak zorunda kalabileceklerini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ikinci bir dönem için Fed Başkanlığına aday gösterdiği Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.

Talep ve arz arasında bir uyumsuzluk olduğunu yineleyen Powell, güçlü bir iş gücü piyasasına ulaşmak için uzun bir genişleme gerekeceğini, uzun bir genişleme için ise fiyat istikrarının gerekli olduğunu anlattı.

- "Faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak artırırız"

Powell, yüksek enflasyonun maksimum istihdam ve uzun süreli genişlemenin sağlanmasına yönelik ciddi bir tehdit olduğunu ifade ederek, enflasyonu düşürmek için bankanın araçlarını kullanacaklarını söyledi.

Bu yıl normal arz koşullarına dönüleceğini düşündüğünü belirten Powell, "Enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kaldığını görürsek, faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak, artırırız." dedi.

Powell, iş gücü piyasasının hızla toparlandığına işaret ederek, enflasyonun ise Fed'in hedefinin çok üzerinde seyrettiğini aktardı.

Bu yıl normale daha yakın bir politikaya geçeceklerini bildiren Powell, "Ekonomi artık salgınla başa çıkmak için uyguladığımız son derece destekleyici politikalara ihtiyaç duymuyor veya istemiyor." diye konuştu.

- Enflasyonist baskıların bu yılın ortasına kadar sürmesi bekleniyor

Powell, işlerin beklendiği gibi gelişmesi halinde politikayı normalleştireceklerini vurgulayarak, mart ayında varlık alımlarını sonlandıracaklarını, yıl boyunca faiz oranlarını artıracaklarını ve bu yıl içinde bir noktada bilançonun küçülmesine imkan verebileceklerini ifade etti.

Enflasyonist baskıların bu yılın ortasına kadar sürmesinin beklendiğine işaret eden Powell, enflasyonun uzun süre devam etmesi halinde politikasının buna yanıt vermesinin gerekeceğini dile getirdi.

Powell, Kovid-19 salgınında Omicron varyantı nedeniyle istihdam artışında ve büyümede bir duraksama olabileceğini de belirterek ancak bunun kısa süreli olmasını beklediğini kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,340
     Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Zeynep hanım der ki;
    Borsaya gelen 100 yatırımcıdan ancak % 2'si milyoner olarak çıkıyor.
    Siz bu % 2'de yer alacak mısınız?
    Ona karar vermeniz gerekiyor.

devam etmiş ...

Karamsar düşünmeyin. Bu size kazandırmaz.

1-İyi düşünün.
    2-İyi düşüncenize eşlik eden şirketlere yatırım yapın
    3-Geleceğiniz çok parlak. Çünkü çok iyi bir zamanda borsadasınız
    4-Araştırmaya devam
    5-Temettü yatırımcılığına devam
    %2 içinde olmak mümkün...
    Zico Zeynep Hanım'a cevap verir:
    Hiçbir zaman karamsar olmadım
    1-Asla düşünmem.
    2-Tüyoya yatırım yaparım.
    3-1994'ten beri borsadayım.
    4-Asla araştırmam.
    5-Duyum yatırımcılığına devam.
    SONUÇ:5 yıldır %2 nin içindeyim.
    Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanın ilk 3 maddesi gibidir.
    Değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

7.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Evet ..aynen ..yüzde ve kaldıraç ne oldu burda ?
    Sevgili KaraKemal bu gece güzel gidiyorsun bak ..tam da senden beklediğim ..

Soruyu daha net sorayım ..ki vobun v sinden bile anlamayan ve en minimum matematik bilgisi olan anlasın ..

Rakamları yuvarlak yazıyorum bu örnekte ki net anlaşılsın ..ve pozitif yazacağım ..çünkü matematik'te ve algıda kural hep + (sevgili Desperado )

https://www.hisse.net/topluluk/showt...27#post5723327
    Hayat hoş gerisi boş

8. Herkes yazmış ama eksik yazmış, viob öğrenilmez yaşanır.
    Kısacası bu viobda düşüşlerde kazanırsın yoksa hiçbir ekstrası yok.
    al spottan sağlam bi senet bak işine gücüne
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 875/1002 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •