Şirket Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'na (MESS) bağlı değil miydi.
Diğer şirketler sendikayla anlaşma sağladığına dair açıklama göndermişler ama bizimkinden ses yok.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Sanayi ve otocular yüksek primliyken bunun ekside seyretmesi anlaşılır değil.
La havle...
yıllık.png
Çemtaş özkaynak ve farklı kâr kalemlerine göre grafiği.
Şirketin varlıklarının değerini %100 olarak ele alırsak bu değerin %87'si özkaynak. Yani kaldıraç seviyesi düşük.
Net faaliyet kârı, esas faaliyet kârı, ve net dönem kârı kalemlerinin her birinin varlıklara göre oranı %20 üzerinde. Kârlılıkları özkaynaklara oranlarsak daha yüksek çıkar ancak ben en kötü şartlara göre baktığım için varlıkların kârlılığını kullanıyorum. Bazı şirketlerde bu değerlerin biri daha yüksek çıkarken biri düşük çıkabiliyor onlardan uzak duruyorum.
Şirketin defter değeri 7,34 TL, hisse başına düşen net kârı 2,16 TL. Hisse senedi fiyatı ise son kapanışta 18,25 TL. Yani an itibariyle defter değerinin 2 katının üzerinde. Ancak ben yeni bilançoda ve sonrakilerde kârlılığını sürdürebileceğini ve defter değerini yükseltebileceğini hatta gelecekte şu anki hisse senedi fiyatını geçebileceğini düşünüyorum. Yine de piyasa fiyatının şu anki ederinden yüksek olduğunu göz önünde bulundurarak hisse senedi fiyatının düştüğü zamanlar olursa maliyet düşürmek amacıyla kenarda nakit tutarak bu şirkete ortağım. Çeyreklik verilere göre olan grafik aşağıda, onu da yukarda yıllığı anlattığım şekilde analiz edebilirsiniz.
çeyreklik.jpg
Benim paramı tuttuğum iki şirketten birisi Çemtaş. Adettendir söyleyeyim yatırım tavsiyesi değildir.
İnişleri ve çıkışlarıyla, kaderin cilvelerine gülerek açarız yolumuzu...Aeneid, Vergilius
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/995048
Geldi ama en son ve de endeksin kötü zamanına denk geldi.
Tahta mı, Bistte Konu mankenimi anlayamadım.???
YTD...
Yer İmleri