sabit dolar yapmışlar...
sabit dolar yapmışlar...
istanbullu hocam,bahsettiğin fonlarda stopaj var....silmişsin mesajı...![]()
bu kafa ve zihniyet değişmedi......,valla dış mihraklar(borç aldıklarımız) diyecekler bir gün...borç morç vermiyoz....diye...
bankalar harbiden iyi buluyorlar sendikasyon kredisi...
borsa ,faiz,kur hepsi kontrol altında...öngörü yapamıyorsun ki....rekabetçi kur dediler milleti terse bıraktılar....belki yarın çıkıp faizleri şakkadanak 10 puan yükseltebilirler....şaşırırmısınız,ben şaşırmam...
iyi ki çok param yok...fabrikam,işyerim yok...kafayı yerdim valla...
13,5149 dolar kuru bu gün artı fakat imkb,viop, ABD borsaları ve Türk tahvil faizleri düşüşte bakalım yarın fonlara ne etkisi olur.
Pardon 13,5109 Muş dolar
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Burada bazı paylaşımlar yanlış anlaşılıyor. Ben de bir kere banka faiz oranını paylaşmıştım bir arkadaş gitmiş burası iyice dona döndü gibi bir şeyler demişti. Aslında benim paylaşmamın amacı, o kadar tantanaya rağmen faizlerin düşmediğini, aksine tırmanmaya devam ettiğini, yani daha uzun bir süre ortalığın durulmasının mümkün olmadığını ve fon stratejisini buna göre çizmek gerektiğini satır aralarında anlatmaktı. Yoksa banka faiizi yükselmiş, parayı oraya yönlendirelim anlamında değil.
Bu arkadaş da günlerlerdir konuşulan ve 20 Aralıkta herkesin kıçına bir mızrak gibi saplanmış olan, haliyle de çok hassasiyet kazanılan dövize bağlı fonların günlük getirisini tahminen ölçebilmek amacıyla kuru paylaşıyor. 20 Aralıktan ve Dövize Endeksli olarak MB kurlarını ilan etmeye başladığı zamandan beri böyle.
Burada paylaşılan, doğrudan ekonomiyle ilgili yazılar da bence bu amaca hitap ediyor. Ülkedeki gidişata göre hangi fonlara yönelmeliyiz, hangilerinden kaçmalıyız veya fona mı yönelmeliyiz gibi genel resmi ortaya koyabilmek adına. Ülkedeki dengesizliklerden karanlıkta el yormadıyla yön bulmaya çalışıyoruz işte.
Yer İmleri