Sayfa 118/147 İlkİlk ... 1868108116117118119120128 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 937 - 944 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,088
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Olaya bugünün şartları ile bakarsak artık çok zor. Özellikle yeni iş hayatına başlayanlar için. Ama biz finansal özgürlük planlamasından bahsederken muhtemelen 20-30 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Dolayısıyla mevcut olumsuz görünüme bakıp moral bozmaya gerek yok. Bu ülke çok çıkışlar, inişler daha görecektir.

Hem şöyle düşünün diyorum motivasyonu düşük arkadaşlara..Ne kaybedersin? Yani ölçülü yaşadın, tasarruf ettin, tasarruflarını iyi yatırımlarda değerlendirdin. Ama yaş 50 oldu hala hedefe ulaşamadın. Finansal özgür olamadın..Ama en azından kayda değer bir birikimin oldu. Her halükarda mantıklı bir iş yapmış oldun sonuçta
    yazının ilk bölümü umut vericiydi ama ikinci paragraf gerçekten çarpıcıydı. teşekkürler ( itibar için dolaş da gel dediği için burada teşekkür ediyorum)...

2. Selam,
    Bu e-sgk portali ustunden 2022 icin teorik 4/a emekli maasi hesaplatan oldu mu?
    2021 Ocak ayina gore %58 artis var bana verdigi rakamda.
    Ben bu kadar comert olabilecegine inanamiyorum

3.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Bir hata olabilir, fazla hesaplıyor biraz
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Ülkede emekli olmak çalışmaktan daha cazipse ki şu anda cazip, bu ülke bir yere gidebilir mi ?
    Çalışma saatlerinin azaltılması, ücretlerin artırılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Ülkede emekli olmak çalışmaktan daha cazipse ki şu anda cazip, bu ülke bir yere gidebilir mi ?
    Çalışma saatlerinin azaltılması, ücretlerin artırılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor.

Uzunca bir zamandir bu boyle malesef..

Calismaya devam ettikce baglanacak emekli maasi daha da dusuyor..

Zaten dusuk bir emekli maasi aliyoruz..

Bu nedenle herkes bir an once kazanilmis hakki elde etmek istiyor, cunku bu ulkede zaman gectikce her sey daha da kotu olacak beklentisi hakim..

Yeni emekli olanlar benim aldigim maasi da alamiyorlar..

Herkes emekli olup baska bir iste calismaya devam etme derdinde..

Syg
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku

Selam
    Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye

7. 10 sene önce "ne zaman emekli olurum" diye bakmıştım. 2042 yılı demişti. Ulan demiştim, şirkette herkes ölecek, yine de zor emekli oluyorum. O günden beri bir daha bakmadım. 30 sene kalmıştı. Şimdi 20 sene kalmış.

8. Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    10 sene önce "ne zaman emekli olurum" diye bakmıştım. 2042 yılı demişti. Ulan demiştim, şirkette herkes ölecek, yine de zor emekli oluyorum. O günden beri bir daha bakmadım. 30 sene kalmıştı. Şimdi 20 sene kalmış.
    Ülkede sorun çalışma hayatı, emeklilik yaşı değil zaten.

Biliyorsunuz bizde emeklilik yaşı çok tartışılıyor. Geçen video izliyordum şunu gördüm ve kala kaldım. Emiratisler birleşik arap emirliklerinin kendi vatandaşı oluyor. Adamlar zengin ama çok zengin yine de 49’dan önce emekli etmiyorlar.

“The retirement age for Emiratis is 49 and for expatriate residents is 60. Expatriates who are older than 60 are allowed to work up to the age of 65 after obtaining approval of the Minister of Human Resources and Emiratisation or the Undersecretary. After the age of 60, labour cards are renewed annually.16 Ağu 2021”

https://u.ae/en/information-and-serv...rvice-benefits

Sayfa 118/147 İlkİlk ... 1868108116117118119120128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •