Sayfa 632/1019 İlkİlk ... 132532582622630631632633634642682732 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 5,049 - 5,056 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by altınyıldız Yazıyı Oku
    Tekrar merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir saattir odea müdürüyle telefonda görüşüyordum.
    Ben forumun çok eski hisse senetcilerindendim. Lakin birkaç yıl evel ciddi bir sağlık sorunundan dolayı mevduata geçtim. Ve geçen sene 25 martta da buradaki yazıları okuyarak mevduatı odeaya aktardım. Müdür eve gelerek hesap açılışı için sözleşme imzalattı. Şimdi telefonla görüşmemizde bu sözleşmenin hesap açılış sözleşmesi olduğunu ve enflasyon endeksli olanda ayrı sözleşme olduğunu söylüyor. Ayrıca 25 Mart tarihinde bağladığımda enf endeksli oranın kesinlikle 19.25 olduğunu bana normal düz orandan % 20 olarak 400 gün üzerinden işlem yapıldığını söylüyor. ( Şubat 16 tarihli sirküyü okudu ve bakın oran 19 Muş yeni müşteri olduğunuz için ve meblağ için 20 vermişiz dedi. O sirküde enfl endeksli 19 filandı diyor) Bana getirdiği sözleşmede oran olmazmış sadece hesap açılış sözleşmesiymiş. Sonuç olarak bir saat telefonda görüştüğüm müdür o tarihte size verilen oran normal mevduattı. Enfl endeksli değildi diyor .20 enflasyon endeksli olsa neden ondan bağlamayayım diyor. Neticede bana enfl endeksli açmadıklarını söyledi. Meblağ konusunu ben birkaç diyeyim siz dahasını anlayınız. Not yazım hataları için afedersiniz
    Geçmiş olsun. Elden bir şey gelmeyince hayırlısı olan buymuş demekten başka seçenek yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Serbest fonlar var

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kısa vadeli Euro faizleri 0'a yakın. Tek seçenek sanırım uzun vadeli euro cinsi eurobondlar. Tabi uzun vadeli yatırım mümkünse.

Yine de euro cinsi eurobondların getirisi dolar eurobondlara göre düşük. (yıllık %3.5-4 vs. %6-8)
    Anladim. Peki eurobondda vergilendirme nasil oluyordu? Kac bin tl uzeri beyanname vermem gerekli.
    Geçen yil bu zamanlar dibs almistim euro cinsi. Odenirken yuzde 10 kesilip 6 ayda bir kupon ödeniyor.
    Ama eurobond hic almadim. Yardimci olabilir misiniz

Yatirim tavsiyesi degildir.

4.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Serbest fonlar var
    Tl ye donmeden alabiliyor muyum? Euro şekilde

Evet direk doviz ile alabiliyorsunuz

6.  Alıntı Originally Posted by thekopekbaligi Yazıyı Oku

aman dikkat et sor soruştur 10 kere sor 1 kere hareket et.alırken kazıklanırsın satarken kazıklanırsın çıkmak istersen zarar edersin vsvs. bana akbank mt si afs kakaladı lucas bey ,bu fon sağlık sekörüne yatırım yapıyor dünyanın ileri gelen şirketleri vs.vs yağladı balladı..sonra bi baktım ki yüzde 90 dolara korele ...la farge abd de tavan yapıyor benim fon eksi 4 zarar yazıyor meğerse dolar düşünce benim fonda düşüyormuş. ... euronu artırmak istersen parite işlemi düşünülebilir.

yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by thekopekbaligi Yazıyı Oku

mesela şu
    https://www.garantibbva.com.tr/tr/bi...-avro-fon.page

bunun gibi 9 tane daha var
    ama hepsi serbest fon olduğu için sadece nitelikli yatırımcı olabilenler alabilir.
    Yani 1 milyon üstü sermaye piyasası aracı olan kişiler.

8.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    aman dikkat et sor soruştur 10 kere sor 1 kere hareket et.alırken kazıklanırsın satarken kazıklanırsın çıkmak istersen zarar edersin vsvs. bana akbank mt si afs kakaladı lucas bey ,bu fon sağlık sekörüne yatırım yapıyor dünyanın ileri gelen şirketleri vs.vs yağladı balladı..sonra bi baktım ki yüzde 90 dolara korele ...la farge abd de tavan yapıyor benim fon eksi 4 zarar yazıyor meğerse dolar düşünce benim fonda düşüyormuş. ... euronu artırmak istersen parite işlemi düşünülebilir.

yatırım tavsiyesi değildir.
    o fonları da gram altın gibi düşünün
    nasıl ki ons %1 artsa ama dolar kuru %2 düşşe gram -1 yapacaksa bunlarda öyle.

2 ayaklı olan o fonları dolardan bağımsız düşünemezsiniz.
    herhalde sizin şanssılığınız dolar kuru zirvelerdeyken almış olmanız.

Sayfa 632/1019 İlkİlk ... 132532582622630631632633634642682732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •