Originally Posted by
heval
Ben sosyal medyada EYT gruplarına üyeyim...Çoğunluk hatta nerede ise tamamı ya AKP ya da MHP destekçileri...Adamların beklentisi sorunu bu iki ortağın çözmesi , çözmez iseler seçimde farklı oy kullanacaklarını açıkça yazıyorlar...Bu yaz dönemi EYT konusunda bir gelişme olur diye düşünüyorum...
TR de bizden önceki kuşaktan 38 yaş ve üzeri emekli olan yığınlar vardı , Bu güne kadar onları eleştirmedim ...SGK nın gelir gider dengesi Gılıştaroğlu döneminde ne ise şimdi de aynı %70 ...Mezarda emeklilik koşullarının geçerli olduğu bu sistemde oranın daha iyi olması gerekmiyor muydu????
Dediğiniz doğru da olabilir.
Sessiz(sesi duyulmayan) yığınlara karşın,
başka amaçlar için "liderler" öncülüğünde sosyal medyayı kullanmak üzere örgütlenen,
"eğitilen" kitleler arasında bu partilerin "taraftarı" çoğunlukta olduğundan,
tersi meselelerde de ses çıkartmayı öğreniyorlar ve sesleri sosyal medyada daha gür çıkıyor da olabilir.
Bu ülkede "dağın fare doğurması" az yaşanan bir şey değil.
MHP nin seçim bildirgesinde bu konu vardı bir önceki seçim arefesinde,
Aynı biçimde "Af" konusu da vardı.
Ancak; derdin "1-2" kişinin özgürlüğüne kavuşturulması olduğunu düşündürten bir aksiyon alındı.
Yine seçim öncesi 2023 sonu işaret edilip, alınabilecek oylar alındıktan sonra,
kulaklarının üzerine yatarlarsa ben şaşırmam.
İşin aslı bireysel olarak ben zaten yasa çıktı, uygulandı diyene kadar emekli oluyorum.
Birilerinin "benciller" şeklindeki etiketleme çabalarına rağmen.
İşin daha beteri yasa çıksa yararlanabilecek insan sayısı 700.000 civarında deniyor ilk etapta,
"toplamda 5M var mı?" EYT' liler güçlüyüz imajı vermek için mi bu sayıyı sürekli hatırlatıyor bilemiyorum.
Ama bildiğim bir şey var ki, büyük çoğunluğu zaten tabandan maaş alacak.
Üzerine yok Finlandiya, Antartika vb. modellerden söz ediliyor.
Taban 2500, bunun neresini keseceksin, kaç para vereceksin?
EK:
Her iki partinin de aslında "vermek" konusunda bu kadar ketum olmadığını düşünüyorum.
Çok sayıda(belki milyonlar) insana "sosyal yardım" adı altında, "sosyal medya" desteği karşılığında sağ olsunlar destek veriyorlar zaten.
İlgili parti teşkilatlarına gitmeniz bile yetebilir belki.
Ancak bir "hak" olarak vermek konusunda biraz sıkıntı var sanırım.
Çünkü bu durumda "minnet" duygusu yaratmaz, "ulufe" olarak değerlendirilmez.
Yeter derecede bağlılık ve bağımlılık duygusu sağlamaz.
Geride "kaynak, bütçe vb." diyenler olmuş.
Âli devletimiz isterse yaratır o kaynağı sıkmayın canınızı.
Son düzenleme : KısaVade; 08-02-2022 saat: 15:22.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Yer İmleri