Sayfa 412/1001 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: Viop XXXIX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Eee biraz da haklı..
    Siz zannediyor musunuz ince maliyet hesapları ile bu satış fiyatları oluşuyor.

Yılarrr önce Üni deyim..
    Hiç unutmam susama kallavi zam geldi..(uluslar arası bişi bişi idi..bizle alakası da yoktu)
    Baktım simitçi ertesi gün mesela 50 kuruş olan simidi 1 tl yapmış eminönünde satıyor..
    Biz çok üni liyiz ya..Mantık bilim matematikkkk..
    Dedim zam gelmiş..
    Susam zamlandı yeğenim dedi..
    Dedim bir simitde kaç gr susam kullandın da o susama yapılan yüzde 50 zammı sen yüzde 100 olarak simidin hepsine yansıttın..
    Baktım adam o an orada öldürme dahil her türlü aksiyonu alabilecek kapasitede..

Gel misal bunu yabancı yatırımcıya anlat..Nebati kapaçarşı esnaflığından geliyor belli farkında bu işlerin..ahahah
    Ama devlet de farklı değildir bu ülkede..Yani tam tencere kapak bir bakanımız var..
    Maliyet hesabı yaparak zam yapmıyorlar ki. Kendi hayat pahalılığını yansıtıyor bir çoğuda.
    Yani eskiden atıyorum 10 bin tl ile geçinebiliyordu, şimdi artık 20 bin tl ile geçinebiliyor ancak.
    O zaman o arada ki 10 bin tl yi dönüyor ve ürünlerine veya hizmetine yansıtıyor.
    Hatta fazla fazla yansıtıyor çoğu zaman.
    Çünkü zamlardan bunalan herkes, nefes almak için, pahalılığın önüne geçmek için olması gerekeninde üstünde zam yapıyor. Bir işe yarıyor mu bu? Tabii ki de hayır çünkü başkalarıda aynısını yapıyor bu sefer.

Sonuçta hiperenflasyon ve neticesinde stagflasyon ile kalıcaz zaten. Bilim yerine dogmalarla yönetilen bir ülke içinde gayet normal bir sonuç olacak bence...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

2. Tcmb, yp reeskont kredisi kullanacak firmalara döviz mevduatlarının bir kısmını tl hesabına çevirme zorunluluğu getirdi- bloomberg
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

3. Tcmb: 30 nisan'a kadar yp reeskont kredisi kullanacak firmalara döviz mevduatlarının %10'unu tl'ye çevirme zorunluluğu getirildi- bloomberg ht

4. Tcmb: 1 mayıs-31 temmuz arası yp reeskont kredisi kullanacak firmalara döviz mevduatlarının %20'sini tl'ye çevirme zorunluluğu getirildi- bloomberg ht

5.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Tcmb, yp reeskont kredisi kullanacak firmalara döviz mevduatlarının bir kısmını tl hesabına çevirme zorunluluğu getirdi- bloomberg
    Teknoloji ve detaylı raporlama ile kimde ne var görüyorlar. Büyük resimde bazı firmaların kur korumalı sisteme geçmediğini görmüşlerdir.

Öğlen uyuyayım biraz dedim, terzi makası ile tren ittiriyordum, tepede virajı rahat dönsün diye rayların arasına ilginç bir mekanizma yapılmış, çalışma prensibine hayran kaldım arkadan ranfor lokomotifine gerek kalmamış, tren dönünce makası yağlayıp dolaba kaldırdım o sırada alarm çaldı uyandım. Rüyada çok mantıklı gelen şeyin gerçekte hiç bir anlamı yok. İsviçre'de trenler yokuşu rahat çıkabilsin diye dişli sistemi var ama rüyamda gördüğüm sistemin uygulanabilirliği yok.

TCMB'nin davranışları ile benim rüyam benziyor, görünüşte işe yarıyor ama işleri daha karmaşık hale getirmekten başka bir şeye yaramıyor. Rüya yorumlamayı bilenler bunlardan faydalanıyor, TCMB yorumlaması da benzer bir durum bence.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Tl enflasyon %50, tüfe-üfe ortalaması %70 lere geldi
    USD enflasyon %7

Aradaki fark kadar USD'nin değerlenmesi lazım normal bir modellemede.

Bunun altında ya da üstünde bir fark öngörüyorsan bunun bir dayanağı olması lazım. Dayanak var mı yok. Rezervin de yok. Nasıl olacak bu iş

son 3 ayda olanlar seçime 1.5 yıl kalmışken ne zaman çıkacağı belli olmayan aşırı pahalılık olayını kontrollü biçimde kendilerinin çıkartıp sonrasında baz etkisi ile en kötüsü görüldükten sonra son 1 seneye (seçim atmosferi) görece daha düşük enflasyon ile girmek..

Türkiye de 20yılda ellerine aldıkları her şeyi rezil ettiler, ülke mülteci işgali altında, rezervler erimiş vb ama neticede halk bunlara bakmıyor: ekonominin biraz düzeldiğini görsün oyu verir yine. "biraz düzelmek " ise şu aylara göre biraz düzelsin demek.. biraz düzelsin zaten propagandasını her gün yapacaklardır..bu biraz düzelme neticesinde isterse durumumuz mozambik seviyesinde olsun farketmez..hesapları bu..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    son 3 ayda olanlar seçime 1.5 yıl kalmışken ne zaman çıkacağı belli olmayan aşırı pahalılık olayını kontrollü biçimde kendilerinin çıkartıp sonrasında baz etkisi ile en kötüsü görüldükten sonra son 1 seneye (seçim atmosferi) görece daha düşük enflasyon ile girmek..

Türkiye de 20yılda ellerine aldıkları her şeyi rezil ettiler, ülke mülteci işgali altında, rezervler erimiş vb ama neticede halk bunlara bakmıyor: ekonominin biraz düzeldiğini görsün oyu verir yine. "biraz düzelmek " ise şu aylara göre biraz düzelsin demek.. biraz düzelsin zaten propagandasını her gün yapacaklardır..bu biraz düzelme neticesinde isterse durumumuz mozambik seviyesinde olsun farketmez..
    Nasıl şubat 2001 krizi enflasyonda keskin bir düşüş ve 13 14 sene sürecek dolarda durulmayı beraberinde getirdi ise..
    Şu ekim aralık arası yaşanan saçma faiz indirimi ve doları 18 leri de görmesi 10 15 senelik bir kapıyı açtığını düşünüyorum..
    Nasıl 2001 şubatta da farkında değilsek ne olduğunun şimdi de farkında deel çoğu insan..

Ben bütün dünyada kontrollü yüksek enflasyona resmen geçiş yapıldığını düşünüyorum..
    MB ları eli ile..(ne kadar kontrollü olacak göreceğiz orası ayrı)

Bakmayın siz faiz artıracaz artırıyoruz laflarına..(dünya MB ları açısından)
    Ortadaki enflasyon ile orantılarsak komedi faiz artışları..

1980 lere 30 tl civarı ile giren dolar kuru 2001 de ...21 sene sonra 1 milyon 500 binleri gördü idi..

Bunu bi kenara yazalım..

Sayfa 412/1001 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512912 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •