Sayfa 36/719 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon
Arama sonucu : 5748 madde; 281 - 288 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Alenan Turkiyede diyemez,SPK bunu sorgular.Ama Cayman adalarında kurulu şirket olduğu için satışı düşük gösterip farkını yurtdisinda off-spor hesabına alabilir.Zaten birbirlerinin içine geçmiş ortaklık yapısına bakarsanız bunu kolaylıkla yaparlar.
    şirket türkiyede ve en büyük müşteri devlet...böyle bir satışı kabul edecek enayi alıcı çıkar mı sence? bir şekilde bu dalavere ortaya çıkarsa, devlet kusura bakma senden alım yapmıyorum, artık teşvik de vermiyorum desin, ticari olarak mefta olursun..100 liralık şirketin 10 liraya düşer.

sence bu şirketi alacak olan adamlar bu kadar salak olabilir mi?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by velay Yazıyı Oku
    Sirketi satarken, imtiyazli A tipi hisseleri 1900 milyon, adi B tipi hisseleri 100 milyon olmak uzere 2 milyara sattim diyebilir mi?
    imtiyaz sadece temettü de..satarken böyle bir farklılık yapamaz.

arkadaşlar bu kadar olumsuz düşünmeyin, bu kafayla yolda yürürken kafama taş düşer, otobüs beklerken otobüs durağa dalar diye her an tetikte olmanız lazım...olmaz değil 1000 de bir ihtimal olabilir, ama bu ihtimali düşünerek de yaşanmaz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Yatırımcıların ardyz de yaşadığı olay imtiyazlı hisseler konusunu yine hortlatti . Deva için satış baskısı yaratıyor .

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. şirketin potansiyel satışında, bistteki KYı fiyatlama vb yönünden dolandırmaya çalışması hem deva için hem de potansiyel alıcı için büyük risktir.. örneğin, Pfizerin böyle bir dolandırıcılığa karışması durumunda; bunu ortaya çıkması an meselesidir. bu işler sadece 2 kişi arasında olmaz. muhasebeciler bilir; biri ifşa ederse işi ortaya çıkar. isim bildirmeye dahi gerek yok; sahte bir e-mail hesabı ile bildirir, şirket personeli kendi arasında konuşmaya başlar, izi sürülür. bunlar büyük rakamlardır, Pfizerin bilançosunda olan/olmayan görülür. ortaya çıkarsa, prizerin borsa değeri düşer.. bizde bir sürü patron buna takılmıuyor ama YD borsalarda ortakların önemli kısmı borsa hissedarı olduğu için orada önemlidir.

uzak ihtimalli komplo teorileri her zaman mümkündür.. o korku ile de borsada olunmaz..

fiyatı beğenmezsek, çağrıya katılmayız. veya hatta fiyat iyi olsa bile belki yeni alıcı daha çok hoşumuza gider ve dileyen çağrıya katılmaz..

çağrı muafiyeti konuları da var ama senaryo sonsuz sayıda olduğu için; sadece satışa güvenerek bu hissede beklemek doğru olmaz. aslolan, şirketin işine güvenmektir. çağrı ayrıca bir imkan olur. ben öyle bakıyorum. çağrı konusu şimdilik daldaki kuştur ama potansiyeldir.

bizim payımıza sadce %18dir; bizim payımıza göre foncular adına strateji üretmelerinin cazibesi %60-70 bistte olmak durumuna göre çok düşüktür. hatta bu %18 bir kısmı da belki mevcut yöneticilerin elinde olursa bunu da şaşırmamak lazım.. bu da biizm çin avantaj olur..

bizdeki büyük ortak imtiyazı sadece kar payındaki %10dur.. yönetsel bir imtiyaz da değildir.. tabi ki şirketin %82si büyük ortağındır; ayrıca yönetsel bir imtiyaza da gerek yoktur.

büyük ortağın, şirketin işlerinin gelişmesidneki menfaati bizden kat be kat fazladır. büyük temettü dağıtmaktaki menfaati de kat be kat fazladır. bizi ekarte etmek için az temettü verirse, kendisi de %15lik temettüye mahkum olur...

bu imtiyaza atfedeceğimiz değer sadece imtiyaz oranında FK iskontosudur. yani; uygun gördüğünüz FK 20 ise, burda beklentiyi; 18 tutun. 15 ise, beklentiyi 13.5 tutun.. 10 ise, beklenti 9 olsun.. (not: YKya ödenen %5 kar payı ayrı bir konudur; Pfizer, Roche gibi bir şirkete satışta onun da yok olacağını tahmin ediyorum)
    Son düzenleme : Maslak1; 10-02-2022 saat: 13:03.

5. Atdyz nin bedellisi
    Ne oldu
    Dönüp dolaşıp bu hisseye geldi
    İmtiyaz ne alaka
    Ne ofshore u
    Zaten hisse 1 yıldır pati çekiyor
    Asuzu 15 den 55 e geldi 3 ayda
    Hisse çıkmıyor diye debelendikçe
    Sizler habire suyu bulandırıyorsunuz
    Neyse
    Yazın çizin
    Demokrasi, fikir yarışı
    İşi iyi bilen biri imtiyazlı pay işinin bize zararı ne? Basit ve sade anlatabilir mi?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    Bugun KALEKIM. Kap.ta aşagıya alıntıladıgım haberi yazmış. Hisse tavan açıldı ve devam ediyor.
    Getirisi sadece Kurumlar vergisinden 3.400.000.tl.dır.

Aynısını Deva.dan da bekleriz de yaparmı derseniz, sanmıyorum.Tenezzül etmezler. Oysa kasada fazladan bir sürü döviz var.
    Fazlasını boşverın, Yuzbinden sonrasını yapsınlar.yapmazlar, yapamazlar..../ytd.
    ---------------------------

Kalekim 6 ay vadeli Kur Korumalı Mevduat Hesabı açılmasına karar verdi

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
    Şirketimizin 09.02.2022 tarih ve 2022/6 sayılı Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda;
    Şirketimiz mevduat hesaplarının, yakın dönem yatırım planları ve kısa vadeli nakit akış
    programı çerçevesinde 29.01.2022 tarihli ve 31734 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi
    Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun geçici
    14.maddesi hükmü kapsamında değerlendirilmesi neticesinde; kurumlar vergisi istisnası
    avantajı da gözetilerek 6 ay vadeli toplam 78.030.050,- TL tutarlı Kur Korumalı Mevduat
    Hesabı açılmasına karar verilmiştir.

Alınan bu karar neticesinde kanun hükümleri kapsamında yaklaşık 3.400.000,- TL tutarında
    Kurumlar Vergisi İstisnası avantajı sağlanması beklenmektedir.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1000741

7.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Kesmeyecek misin ?

Kesmiş

8.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Bugun KALEKIM. Kap.ta aşagıya alıntıladıgım haberi yazmış. Hisse tavan açıldı ve devam ediyor.
    Getirisi sadece Kurumlar vergisinden 3.400.000.tl.dır.

Aynısını Deva.dan da bekleriz de yaparmı derseniz, sanmıyorum.Tenezzül etmezler. Oysa kasada fazladan bir sürü döviz var.
    Fazlasını boşverın, Yuzbinden sonrasını yapsınlar.yapmazlar, yapamazlar..../ytd.
    ---------------------------

Kalekim 6 ay vadeli Kur Korumalı Mevduat Hesabı açılmasına karar verdi

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
    Şirketimizin 09.02.2022 tarih ve 2022/6 sayılı Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda;
    Şirketimiz mevduat hesaplarının, yakın dönem yatırım planları ve kısa vadeli nakit akış
    programı çerçevesinde 29.01.2022 tarihli ve 31734 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi
    Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun geçici
    14.maddesi hükmü kapsamında değerlendirilmesi neticesinde; kurumlar vergisi istisnası
    avantajı da gözetilerek 6 ay vadeli toplam 78.030.050,- TL tutarlı Kur Korumalı Mevduat
    Hesabı açılmasına karar verilmiştir.

Alınan bu karar neticesinde kanun hükümleri kapsamında yaklaşık 3.400.000,- TL tutarında
    Kurumlar Vergisi İstisnası avantajı sağlanması beklenmektedir.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1000741
    devada bilimum vergi teşvikleri var (fabrika yatırımı yapan bir çok firma vergi teşviklerini zaten alabiliyor). üstelik yıl sonunda henüz tükenmemiş teşvik bakiyeleri de yeniden değerleme oranında yeniden değerlemeye tabi tutularak sonraki yıla devreder.. bu yılki fabrika yatırımımız 500 milyon tl ise ve teşvik belgemiz %40 ise, 200 milyon TL yıllara sari olarak vergi (kurumlar vergisi) teşviği kullanacağız demektir. kullanılmayan bakiye her yıl yeniden değerleme oranında artırılarak sonraki yıla devir eder.. eski yıllardan kalan teşvik bakiyeleri de ayrı konudur.. ilginç bir yatrırımcı profili var.. kısa vadede algının değeri gerçeğin önüne geçebiliyor..

Sayfa 36/719 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •