Sayfa 431/1312 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Merhaba. Ev kredisi çekerken 2 otomatik ödeme talimatı gibi bir şart vardı. Talimatı vermiş, krediyi çektikten birkaç ay sonra ot. öd. talimatını iptal ettirmiştim. İki yıl oldu kredi ödemelerimi düzenli olarak yapıyorum. Kafama takılan acaba ileride "" Sen anlaşmayı bozmuş ot.öd. talimatını iptal ettirmişsin"" diyerek bana külfet yüklerler mi ? .

2. Serbest piyasaya inanıyor musunuz?
    Tavan getirildi diyelim. 100 m2 evi 1 m üzerine satamazsın dediler. 3 m lik ev 1m oldu. Satıvı satmaz.. Satmayada mı kural getirecekler.
    Toplumun tabanıda sürekli devletten denetim istediği için bu haldeyiz. Herkes kendi açısından bakıyor olaya.
     Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Her konuda toplumun yozlaştığı gibi bu konuda çok daha fazla yozlaştık. Karar alıcılar ; istediği anda bir dakikada imzalayarak yüzlerce insanı içeri alabiliyorsa , milyonlarca liranın bir anda vergi olarak toplanmasına veya vergiden düşürülmesine imzayı koyabiliyorsa ..... insanların en temel ihtiyacı olan beslenme ve barınma konusunda da bir günde piyasayı dümdüz edebilir. Hiç kimse serbest piyasa zırvalığına giremez. Serbest piyasa demek denetimsiz piyasa değildir.

Arsa değeri dahil tüm girdiler kalem kalem metrekare başına maliyeti bellidir. Devletin bu işi yapan maaşlı yüzlerce görevlisi var. Müteahhit inşaat ruhsatı alırken ; yapacağı binanın tüm özellikleri ( standart - lüks vb. ) bellidir. Buna göre biteceği tarihte belirlenmeli ve en fazla enflasyon farkı kadar maliyet hesabı da yapılarak satabileceği azami metrekare / TL. belirlenir. Tapu işlemlerinde bu belirlenen fiyat geçerli sayılır ve böylece kimse kazıklanmaz. Devletin de tapu harç kaybı olmaz. Ama burada bilerek gözyumma var. Dertlenene de '' pahalıysa alma kardeşim, bak o zaman fiyat nasıl düşer '' diyorlar. Böylece zincirin tüm halkaları kendi çapında birbirini öpmeye çalışıyor.

3. insaat maliyetinde rekor artislar hala devam ediyor

https://www.bloomberght.com/insaat-m...uruyor-2298529

Alıntı Originally Posted by wayfarer2140 Yazıyı Oku
    Merhaba. Ev kredisi çekerken 2 otomatik ödeme talimatı gibi bir şart vardı. Talimatı vermiş, krediyi çektikten birkaç ay sonra ot. öd. talimatını iptal ettirmiştim. İki yıl oldu kredi ödemelerimi düzenli olarak yapıyorum. Kafama takılan acaba ileride "" Sen anlaşmayı bozmuş ot.öd. talimatını iptal ettirmişsin"" diyerek bana külfet yüklerler mi ? .
    yok öyle bi şey olmaz şubenin hedefi var onu tutturuyor sonrası önemli değil
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by wayfarer2140 Yazıyı Oku
    Merhaba. Ev kredisi çekerken 2 otomatik ödeme talimatı gibi bir şart vardı. Talimatı vermiş, krediyi çektikten birkaç ay sonra ot. öd. talimatını iptal ettirmiştim. İki yıl oldu kredi ödemelerimi düzenli olarak yapıyorum. Kafama takılan acaba ileride "" Sen anlaşmayı bozmuş ot.öd. talimatını iptal ettirmişsin"" diyerek bana külfet yüklerler mi ? .
    Banka size kredi vererek ev almanıza katkıda bulunmuş. Belki de en yüksek krediniz de bu konut kredisidir.
    Elektrik, telefon gibi mutlaka ödediğiniz faturalar vardır. Bunları başka bankadan ödemek yerine, konut kredisi çektiğiniz bankadan otomatik ödemeye vermeniz şık olur diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Serbest piyasaya inanıyor musunuz?
    Tavan getirildi diyelim. 100 m2 evi 1 m üzerine satamazsın dediler. 3 m lik ev 1m oldu. Satıvı satmaz.. Satmayada mı kural getirecekler.
    Toplumun tabanıda sürekli devletten denetim istediği için bu haldeyiz. Herkes kendi açısından bakıyor olaya.
    detaylı düşününce bu konunun böyle palyatif düzenlemeler ile çözümü hiç kolay değil.

dediğiniz gibi evin satış fiyatını sınırlayın, ev sahipleri evi satmaz.

Satış yapıp kar edemedikleri için yeni ev almazlar.

Yeni ev almak isteyen olmayacağı için mütahitler ev yapmak istemez.

Ev sayısı yetersiz kalınca bu sefer kiralar zıvanadan çıkar.

Kiralar sınırlansın denir, kiralar sınırlanınca ev sahipleri yeter artık diyip satar ve diğer yatırımlara yönelir.

Bu diğer yatırımların ciddi bir kısmı yurt dışında olacaktır bu da döviz çıkışına sebep olur.

yine de en mantıklısı belli bir sayının üstünde emlak vergisini artırmak gibi görünüyor ama onun bile muhtemelen şu an benim öngöremediğim etkileri vardır.

buraya yazmıştım Berlin de kiralarla alakalı bir düzenleme oldu ve kira artışları ciddi biçimde sınırlandırıldı.

birebir aynı özelliklere sahip aynı kattaki iki ev arasında içinde kiracı olup olmamasına göre dramatik fiyat farkları oluşmaya başlamış.

7. Eskiden insanlar analarının babalarının yanına evlenirdi.
    Şimdi evlenmeyi geçtim, bekar çocuklar bile tek yaşamak istiyor.
    Anne baba yaşlı ve yalnızken, 3 çocuğun 3'ü de farklı dairelerde tek yaşıyor.
    Böyle bir ortamda "kiralar yüksek" demek hiç mantıklı değil.

Bundan 10 yıl önce, 50 yıllık küf kokan evlerin kirası bir işçi maaşıydı. Karı koca çalışır, birinin maaşı kiraya giderdi.
    Şimdi depreme dayanıklı yepyeni dairelere 4 bin lira isteyen ev sahiplerine "fırsatçı" diyorlar.
    Eski kiracılar ise hala 1500-1800 gibi komik rakamların üstüne "tüfeden daha az zam versem olur mu" pazarlığında.

Ayıptır yahu!

8. Piyasayı vergilerle teşviklerle yönlendirirsin. Kısıtlamalar getirmek daha büyük sorunlar doğurur.
    Anadolu şehirlerine yatırımn teşvikleri verilir. O şehirlerdeki üniversiteler yatırımın alanındaki bölümlere teşvikler verilir. Hem eleman yetişir, hem de yatırımlar ülke geneline dağılır. Nüfus yoğunluğu dengelenir. İstanbukda bu kadar çok insan toplanmamış olur. Arazinin değeri artmaz.
    Anadolu şehirlerinde araziler, evler istanbula göre çok ucuz. Halkta ucuza ev sahibi olabilir.
    Ama böyle bişey siyesiler yapmaz. Çünkü uzun vadeli plan. Kimsenin sabrı yok. Günü kurtaralım derdinde herkes.
    Halk düşman arıyor, çektiği acıların hesabı sorulsun istiyor. Halka düşmanı göstermek, halkı rahatkatıyor. 2 sene önce soğancılardı, savaşıldı. Halk kazandı. Soğan 1.7 tl. Şimdi marketler. Faiz lobisi, mütaahit, ev sahibi, fırsatçılar, stokçular daha birçok grup bulunabilir.

Sayfa 431/1312 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •