Sayfa 435/1312 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535935 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,473 - 3,480 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Emlakçılar mutlu hocam. 500 binlik eve 15 bin komisyon alıyorlardı, şimdi 2 milyonluk eve 60 bin komisyon alıyorlar.
    Asıl sıkıntı emlakçıların bu parayı istemesi değil, ev alan insanların bu paraları ödemesi

Parayı çok kolay mı kazanıyorlar, miras mı düşüyor, yoksa akıl tutulması mı yaşıyorlar ne oluyor bilmiyorum ama emlakçıya o yüksek komisyonu ödüyorlar.
    25 kuruş poşete "ölürümde para vermem" diyen markete arka cebinde taşıdığı poşetle giden adamın emlakçıya 15 bin komisyon ödediğini gördüm ben
    hocam emlak alımında ölümüne negatif faiz var, az buçuk kafana yatan bir mülk bulunca bir an önce işlem bitsin istiyorsun.

hele maaşlı çalışansan zaten ne eve bakmaya ne sahibinden direkt ilan bakmaya fırsatın olmuyor.

bir noktada mecbur kalıyorsun emlakçıya.

2.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Yeni ev yapmanın karsız olma oranı nedir ? %50, %40
    Sermayeyi yatırabileceği alternatif nedir ?
    Birinci sorunun cevabı değişken.
    İnşaat maliyetlerini hesaplayın.
    Merkezlerde boş arsa veya dönüşüme uygun ev kalmış mıdır, kalanlar yerini müteahhite vermek için neye razı olur, fazla daire almak bir yana, mevcut 1 dairelerine yeni 1 dare alabilecekler midir, bunu da hesaba katın.
    Ondan sonra müteahhit elde ettiği daireleri kaça satarsa bu işi yaptığına değer, bunu düşünün.
    Böylece her bölge için karlı olan fiyat seviyesini az çok tahmin edebilirsiniz.

Sermayenin gideceği alternatif belli. Döviz ve altın.
    Müteahhitlerin veya emlak yatırımcılarının hisse senedi alacağını düşünmek, gerçeklikten kopuk bir tahmin olur.

Her şey bir yana, merkezlerde yapılabilecek yeni ev sayısı sınırlı.
    Sırf bu bile "ucuz ev ucuz kira" hayallerini boşa çıkarmaya yetecek bir sebep.

3. "Arzı sınırlı" diye diye 1 bitcoini 50-60.000 dolara vurdurdular.
    Bir zamanlar bir sürüsüyle sadece pizza alınan şeyin, şimdi 1 tanesinin fiyatı, istanbulda ufak bir daire parası.
    Sanki 50 tane istanbul var, sanki dairelerin arzı sınırsız.
    Bitcoine o paraları verip de hala "evler pahalı" diyen varsa buyursun çadırda yaşasın.

4. Konut yatırım aracı olmaktan çıkarsa, yüzbinler belki milyonlarca geçim sıkıntısı yaşayan kişi barınma ihtiyacını nasıl karşılayacak?

Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Hocam sizinle ayrıldığımız temel nokta, siz evin yatırım olmasını savunuyorsunuz. Ben savunmuyorum. Benim kirada evinde var bu arada. Yani ev sahibiyim. Ama benim dünya görüşüme göre ev yatırım aracı olmamalı.
    Enflasyon altındaki kira artışları durumu bana göre zorla yatırım olma durumunda çıkarmak değil

Evet ev ihtiyacı azalınca mütahitlik azalacak. Daha sonra ev üretimide azalmış olacak. Tekrar talep arzı geçecek. Ev fiyatları artacak. Bu döngüyü kabul ediyorum zaten. Serbest piyasada her sektörde böyledir. Restaurant sektörüde benzer. Diğer sektörlerde de benzer durumlar var. Mütahitlikte diğer sektörler gibi işi bilen kişilere kalacak. Döngüsellikten dolayı fiyatlar azalıp artacak. Ama bu fiyat hareketi daha makul düzeylerde kalacak.

Benim belirttiğim az zam evi yatırımdan çıkartmak için. Ev fiyatlarının artışı bana göre arzdaki sıkıntıdan. Arzdaki sıkıntı da doların aşırı yükselmesi sonucu malzeme fiyatlarındaki artış. Büyük sehirlerdeki nüfus yoğunluğundan dokayı arsa fiyatlarındaki artış.
    Doları nasıl çözüleceği malum. Nofus yoğunluğuda anadalo şehirlerine göçün teşvik edilmesiyle çözülür. Mütahitler rahatlıkla konıt üretir. Fiyatlar dengrli olur

5.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Konut yatırım aracı olmaktan çıkarsa, yüzbinler belki milyonlarca geçim sıkıntısı yaşayan kişi barınma ihtiyacını nasıl karşılayacak?
    Geçim sıkıntısından da öte, bir bölgede geçici olarak oturan öğrenciler var, memurlar var, öğretmenler var, diğer "tayinli" meslekler var.
    Herkesin kendi evine sahip olduğu, kiralık ev diye bir şeyin olmadığı bir dünya, mantık dışı.

Ya da mesela çocuğunuz evlenecek, ama kiralık ev yok.
    Pahalıya razısınız ama pahalıya da yok. Hiç yok.

Serbest piyasaya müdahale edilmemeli.
    Kıt olan şeyler pahalı olmalı ki, ilk kapanlar değil, ona gerçekten ihtiyacı olup bu uğurda bedel ödemeye razı olanlar faydalansın.

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Konut yatırım aracı olmaktan çıkarsa, yüzbinler belki milyonlarca geçim sıkıntısı yaşayan kişi barınma ihtiyacını nasıl karşılayacak?
    Avrupa çözümü
    Konut projelerinde zorunlu olarak alt gelir grubuna yönelik konut talep edebilir
    Arazisi devlette kalmak, kiraya vermemek ve sadece devlete geriye satma şartı ile sosyal konut üretilebilir. Bu bugünden yarına yapılabilecek işler değil ama bir yerden başlamak gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Avrupada birden çok konuta sahip bir çok kişi var.
    O bahsettiğiniz evleri tercih etmeyen kişi çok.
    Ayrıca oda oda kiraya verenler dahi var.

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Avrupa çözümü
    Konut projelerinde zorunlu olarak alt gelir grubuna yönelik konut talep edebilir
    Arazisi devlette kalmak, kiraya vermemek ve sadece devlete geriye satma şartı ile sosyal konut üretilebilir. Bu bugünden yarına yapılabilecek işler değil ama bir yerden başlamak gerekiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Avrupada birden çok konuta sahip bir çok kişi var.
    O bahsettiğiniz evleri tercih etmeyen kişi çok.
    Ayrıca oda oda kiraya verenler dahi var.
    Geçim sıkıntısı çekenler için o alternatifi önermiştim. İş tercih etme boyutundaysa zaten bu alternatiflere gerek yok.

https://www.google.com.tr/amp/s/www....a-60360272.amp

Sayfa 435/1312 İlkİlk ... 335385425433434435436437445485535935 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •